Ένα εξώδικο στον Κώστα Αγοραστό επιβεβαιώνει τα συνεχή ρεπορτάζ της εφημερίδος ΜΑΚΕΛΕΙΟ! “Μπάζωσε” τον χώρο της δολοφονίας για να μην ανακαλυφθεί το ξυλόλιο που προοριζόταν για νόθευση καυσίμων; Οι συγγενείς των θυμάτων και όλη η Ελλάδα ζητά απαντήσεις

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΤΟΜΩΝ  ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28-2-2023, νομίμως εκπροσωπούμενου από την Πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης, κ. Μαρία Καριστιανού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΏΝ 28.2.2023

ΠΡΟΣ

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

 

Κοινοποίηση: 1.Υπουργό Δικαιοσύνης.

  1. Εισαγγελία Αρείου Πάγου.
  2. Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας

 

Λάρισα 1 Αυγούστου 2023

…………………………………

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από το ΑΤ Τεμπών η Περιφέρεια Θεσσαλίας άγνωστο πως και γιατί πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επέμβαση στο χώρο που κατέληξε ο φλεγόμενος συρμός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, αλλοιώνοντας και εξαφανίζοντας κρίσιμα στοιχεία για την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες απανθρακώθηκαν περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες που έχασαν την ζωή τους στο πολύνεκρο έγκλημα της 28.2.2023.

Εσείς ο ίδιος το παραδεχθήκατε ότι μετείχατε σε αυτή την πολλαπλά παράνομη και ηθικά αποδοκιμαστέα πράξη, δηλώνοντας στην Πρόεδρο της Προσωρινής Διοίκησης του συλλόγου μας κ. Καριστιανού, όταν συναντηθήκατε στο χώρο που κατέληξε η επιβατική αμαξοστοιχία κατά την διενέργεια του μνημόσυνου των 40 ημερών, ότι «εκτελούσατε εντολές».

Σας καλούμε λοιπόν να επιβεβαιώσετε τα παραπάνω και να απαντήσετε στα παρακάτω επιπλέον ερωτήματα:

1ον)Ποιος αποφάσισε για την επέμβαση της Περιφέρειας στο χώρο ή με άλλα λόγια ποιος σας έδωσε την σχετική εντολή;

2ον) Λάβατε άδεια από τις Δικαστικές αρχές, πότε από ποιόν συγκεκριμένα και με ποιον τρόπο;

3ον) Πότε ξεκίνησε η επέμβαση σας στο χώρο και πότε ολοκληρώθηκε;

4ον) Πως ακριβώς εκδηλώθηκε η επέμβαση και σε ποιον χώρο μεταφέρατε τους όγκους χώματος και άλλων ανόργανων υλικών από το σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν;

5ον) Ποια ακριβώς υπηρεσία της Περιφέρειας ή ιδιώτης ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο και τι ακριβώς πράξατε. Ειδικότερα αφού μεταφέρατε σε άλλο σημείο για το οποίο πρέπει να μας ενημερώσετε που βρίσκετε, σύμφωνα με την αμέσως προηγούμενη ερώτηση, το σύνολο των ευρημάτων μαζί με το φυσικό έδαφος, ποιος σας πρότεινε να ρίξετε ποια ακριβώς υλικά στο χώρο και γιατί;

6ον) Συγκεκριμένα ο χώρος του εγκλήματος καλύφθηκε κάτω από χιλιάδες τόνους ανόργανων υλικών (χαλίκια με υπολείμματα ασφάλτου και λευκό κονίαμα αγνώστου σύστασης) ποιος σας είπε να εφαρμόσετε τον παραπάνω συνδυασμό;

7ον) Τα οχήματα ή μηχανήματα έργου που μετείχαν σε ποιον ανήκαν και ποιοι οι αριθμοί κυκλοφορίας ή άλλα προσδιοριστικά στοιχεία της ταυτότητας τους;

8ον) Ποια η δαπάνη για τα παραπάνω και ποιος την κάλυψε;

9ον) Δεν γνωρίζατε ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος που μόνο οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ανακριτικές και προανακριτικές αρχές είχαν νόμιμη πρόσβαση;

10ον) Δεν γνωρίζατε ότι οι έρευνες για την συγκέντρωση στοιχείων συνεχίζονταν και υπήρχαν ακόμη αγνοούμενοι;

11ον) Έχετε βιντεοσκοπήσει την όλη διαδικασία της επέμβασης στο χώρο;

Θα θέλαμε να απαντήσετε στα ως άνω ερωτήματα άμεσα διότι διαφορετικά ομολογείται την ενοχή σας για σοβαρά ποινικά αδικήματα, για τα οποία θα ζητήσουμε αναγκαία την δίωξή σας.

Εχουμε δηλώσει ότι το συλλογικό έγκλημα των Τεμπών που έλαβε χώρα την 28.2.2023 ανέδειξε τον από ετών εκτροχιασμό του κυρίαρχου συστήματος αξιών στον τόπο μας,  το άγος δε που συνιστά η έως σήμερα ανοχή μας στην ηθική κατάπτωση με την οποία συνδέεται αναπόδραστα η παραδοχή αυτή και οι επιπτώσεις τους στην καθημερινή μας ζωή, δεν θα επιτρέψουμε να διαιωνιστεί, διότι αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους προγόνους μας και θέλουμε και οι απόγονοί μας να αισθάνονται το ίδιο.

Αλώστε πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι εκτός από το δίκαιο ως συστήματος κανόνων, για εμάς τους Έλληνες ακόμη μεγαλύτερη είναι η σημασία της Δικαιοσύνης ως αξίας και αρετής συνυφασμένης με την αξία του ανθρώπου και το σύνολο των προταγμάτων του πολιτισμού μας, ως θεμέλιου του σύγχρονου ευρωπαϊκού και εν γένει δυτικού πολιτισμού.

Πέραν αυτών όμως το καθήκον μας να λάμψει η αλήθεια επιβάλει η δικαίωση των αδικοχαμένων νεκρών και η ανταπόκριση μας στους άγραφους νόμους που ο δημιουργός καθόρισε να υπηρετούμε δια βίου με τίμημα εάν χρειαστεί την ίδια μας την υλική ζωή.

Πιστεύουμε ότι σας βρίσκουμε σύμφωνο στις επισημάνσεις μας και αναμένουμε την ανταπόκριση σας.

Ζητούμε λοιπόν εντός τριημέρου από την λήψη της παρούσας να μας δώσετε εγγράφως απαντήσεις στα ανωτέρω επειδή σε περίπτωση που δεν απαντηθούν τα ως άνω εντός του εύλογου διαστήματος που καθορίσαμε, σας αναφέρουμε ότι θα επισπεύσουμε την γνωστοποίηση του περιεχομένου του παρόντος εξωδίκου μας στην ελληνική Δικαιοσύνη, οπότε σαφώς θα υπάρξει εκτίμηση της πρόθεσης σας να μην αποκαλυφθούν με πληρότητα τα στοιχεία που σχετίζονται με την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και σοβαρές σωματικές βλάβες σε πολύ περισσότερους, ενώ είναι αυτονόητο το έννομο συμφέρον μας να τα πληροφορηθούμε ως θύματα και συγγενείς θυμάτων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα το παρόν προς  τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες,αντιγράφοντας όλο το κείμενο στην έκθεση επιδόσεως.

Λάρισα, 1 Αυγούστου 2023

Η Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε κίνητρο, είχε τα μέσα και είχε και την ευκαιρία.

    Θεωρία εγκληματολογίας

  2. “””……..και όλη η Ελλάδα ζητά απαντήσεις””” και ποια / ποιοι ειναι ολη η ελλαδα που ζητα απαντησεις απο τον ιδιοκτητη / τον κληρονομο γης και ζωντοβολων ???? Οτι θελει κανει και λογαγαριασμο δεν δινει….

  3. Το μπαζο που λεγεται Αγοραστος της Κουλοκρατιας καθεται ακομα στο θρονο του και ψαχνει ματωμενα ψηφαλακια σ ολο το καμπο? Αι σιχτιρ! Μονο το αιμα των παιδιων μας στα Τεμπη θα πνιξει ολη σου τη φαρα θρασυτατε!

Comments are closed.