Γνωρίζετε από τι γίνεται στην πραγματικότητα η πάπρικα;

Κοινοποίηση:
apo-ti-ginetai-stin-pragmatikotita-i-paprika

Ένα από τα αγαπημένα καρυκεύματα πολών ανθρώπων είναι η πάπρικα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν από που προέρχεται…

Η πάπρικα είναι υπέροχη, εξαιρετική στα πατατάκια, εξαιρετική στο φαγητό, ουσιαστικά το απόλυτο καρύκευμα και εκτός από καλή γεύση, είναι πραγματικά πολύ υγιεινό.

Είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, προάγει την υγιή όραση, μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει το ανοσοποιητικό. Η πάπρικα είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνη Α, καψαϊκίνη και καροτενοειδή αντιοξειδωτικά.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πάπρικα για να πάνε τη μαγειρική τους στο επόμενο επίπεδο, οπότε νομίζετε ότι θα είχαν μια ιδέα από τι αποτελείται.

Πολλά μπαχαρικά και βότανα έχουν πάρει το όνομά τους από το φυτό από το οποίο προέρχονται, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως σπόρος πάπρικας, ούτε ρίζα ή ακόμα και δέντρο.

Το όνομα «πάπρικα» προέρχεται από το συστατικό από το οποίο είναι φτιαγμένο: πιπέρι – ή γλυκές κόκκινες πιπεριές, για την ακρίβεια. Πολλοί λανθασμένα πίστευαν ότι η πάπρικα προερχόταν από ένα φυτό.

Ουσιαστικά, οι κόκκινες πιπεριές αποξηραίνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε ένα μπαχαρικό – δημιουργώντας στη συνέχεια πάπρικα.

Μια ανάρτηση στο Instagram από την αυστραλιανή εταιρεία τροφίμων Nutraorganics το περιέγραψε αυτό, καθώς έγραψαν: «Το να μάθουμε ότι η πάπρικα είναι απλώς αποξηραμένη και θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά ήταν πραγματικά συγκλονιστικό.

Από τότε πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σοκαρίστηκαν αφού ανακάλυψαν από τι φτιάχνεται η πάπρικα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αν είσαι τυχερός είναι και μιά χαρά αλλεργιογόνο, ιδιότητα που όμως δεν “διαφημίζεται” επαρκώς…

  2. ‘Η πλακα μας κανετε,ή οντως υπαρχουν εκατομμυρια πανηλιθιοι που “συγκλονιστηκαν” γιατι η παπρικα ειναι απο πιπερια,οπως το καγιεν,το μπουκοβο.Ισως ετσι και να εξηγειται, η ψηφος στη μεγαλυτερη αλιτεια και απατεωνια που μας διαφεντευει.

Leave a Response