Έπεσε για ύπνο με τους φακούς επαφής και όταν ξύπνησε ήταν τυφλός

Κοινοποίηση:
fakoi-epafis-lathi-ugieinis-kai-sumboules-sostis-frontidas

Έναν τρομερό γολγοθά στην υγεία του περνά ένας 39χρονος Αμερικανός που τυφλώθηκε από το ένα μάτι, αφού έπεσε για ύπνο φορώντας τους φακούς επαφής του αρκετές ημέρες στη σειρά.  Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για τη δοκιμασία του, με την ελπίδα να αποτρέψει νέες περιπτώσεις. Ο Τσαντ Γκρέσεν, γλύπτης από το Σινσινάτι, επισκέφτηκε έναν οφθαλμίατρο όταν ένιωσε φαγούρα στα μάτια του, αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή, όταν ξύπνησε ένα πρωί με σοβαρό πόνο και μια σχεδόν ολική απώλεια της όρασης στο αριστερό του μάτι.

Ένας ειδικός γιατρός του είπε ότι τα μάτια του είχαν μολυνθεί με το βακτήριο Pseudomonas, και η πιθανότερη αιτία ήταν ότι κοιμόταν με φακούς επαφής που ήταν αρκετά φθαρμένοι, καθώς έβγαζε τους φακούς μια φορά την εβδομάδα, είπε ο Τσαντ στο BuzzFeed News. Μια εικόνα του ματιού του δείχνει την κόρη θολή και το λευκό του ματιού έχει γίνει κατακκόκινο.  «Το είδος των επαφών που έχω ονομάζονται” Night and Day ” και είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να τους φοράω χωρίς να τους βγάζω για 30 μέρες,» είπε στο USA Today. “Σκέφτηκα όσο λιγότερο ασχολούμαι με τα μάτια μου, τόσο το καλύτερο.”

Ο 39χρονος θα πρέπει τώρα να κάνει μεταμόσχευση του κερατοειδούς χιτώνα για να ανακτήσει την όραση στο μάτι του, είπε στο BuzzFeed , και παρότρυνε τους ανθρώπους να “διατηρούν άψογη την υγιεινή» των ματιών τους. Η προειδοποίηση του γλύπτη έρχεται μετά από μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η οποία διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των 41 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι είναι χρήστες φακών επαφής στην Αμερική κάνει τουλάχιστον ένα πράγμα που βάζει την όρασή τους σε κίνδυνο. Πάνω από το 99 τοις εκατό των 1.000 χρηστών φακών επαφής που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν τουλάχιστον μία επικίνδυνη συμπεριφορά.

Το 82,3% των ανθρώπων φορούσαν τους φακούς επαφής για περισσότερο από τη συνιστώμενη διάρκεια, ενώ πάνω από τους μισούς συμπλήρωναν απλά το υγρό φακών αντί να το πετούν και να προσθέτουν καινούριο στη θήκη τους, ενώ το 50% φορούσε φακούς στον ύπνο. “Η καλή όραση συμβάλλει στη γενική ευημερία και την ανεξαρτησία των ανθρώπων όλων των ηλικιών, έτσι είναι σημαντικό να μην παραμελούμε την υγιεινή των φακών επαφής και τη φροντίδα τους,” λέει ο γιατρός-επιδημιολόγος του CDC Jennifer Cope, MD, MPH

“Συμπεραίνουμε ότι πολλοί χρήστες δεν είναι σαφείς σχετικά με το πώς να φορούν σωστά και να φροντίζουν τους φακούς επαφής», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στέφανε ,θέλω να ΔΟΥ θίξω ένα άλλο ζήτημα που έχει σχέση με της καινούργιες άδειες οδηγήσεις με κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο .
    Μαλακιες,εγώ είμαι ο μόνος Έλληνας εκπαιδευτής στην μελβουρνη,Αυστραλία .,στα φορτηγά .
    Το ίδιο σύστημα έχουμε και Αυστραλία ,
    Η κάμερα θα είναι στραμμένη στον οδηγό και ,μπροστά στον δρόμο ,αλλά η κάμερα δεν μπορεί να δει πλαγιά η χαμηλά ,με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτής νς σε βοηθάει με την χρήση των χεριών του,και θα σου μαθαίνει σινιάλα με το χέρι. ,οι κάμερα δεν μπορεί να δει χαμηλά μέσα στο αυτοκίνητο ,άρα τους βοηθάς με τα χέρια ,και δω ότι πας περάσεις το επιτρεπτό όριο ,εγώ πατάω το φρένο ,δεν ξέρει κανένας τη κανείς ,και πεζοδρόμιο να πατήσει με της πίσω ρόδες ,που θα το ξέρει η υπηρεσία. Οι κάμερα δείχνει μπροστά τον δρόμο ,καμπίνα αυτοκίνητου ,από τους ώμους και πάνω ,τα χιλιόμετρα που οδηγείς ,ημερομηνία ,έχει ένα τσιπ η κάμερα ,όταν τελειώσεις το δείχνεις στην υπηρεσία ,το βάζουν σε usb,to στέλνουν και έτοιμο .Πηστψε με ,δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουν και να βλέπουν στο κομπιούτερ ,όλοι την οδήγηση από κάθε μαθητή ,εδώ δεν το κάνουν εξωτερικό ,θα το κάνουν στην Ελλάδα .Και πάντα υπάρχει παραθυράκι ,μόνο το κόκκινο φανάρι δεν μπορείς να προσπεράσεις.Αλλα αν ένας μαθητής υποπέσει σε πολλά λάθη ,και τον περάσει ο εκπαιδευτής ,θα πει ότι αισθανόταν ασφάλεια όταν οδηγούσε ο μαθητής ,και οκά καλά,ααα,πέρα από την κατευθύνσεις που θα σου λέει ο εκπαιδευτής ,δεν ακούγεται τίποτα άλλο ,καθαρά,δεν μπανε να χτυπάνε οι ταχύτητες ,δεν ακούγεται τίποτα ,και με την όπισθεν ,κάνει ότι θέλει ο εκπαιδευτής .Στην ουσία τα λαδώματα θ πάνε σε πόλο μικρότερο αριθμό .ολο αυτό απλώς προστατεύει τον εκπαίδευση και την υπηρεσία ,δεν αλλάζει τίποτα ,σε θέμα οδηγήσεις .τα χρήματα θα πάνε σε λίγους.

  2. Βλακείες ,εγώ αγοράζω φακούς για χρήση ενός μηνός ,κοιμάμαι και ξυπνάω με τους φακούς επαφής και τους αλλάζω μόνο όταν αρχίζουν και φθείρουν οι φακοί .Εγω τους κρατάω 5-6-7-8-9 μήνες ,προσθέτω καθημερινά λίγες σταγόνες ,όταν χρειάζεται ,με εντολή οφθαλμίατρου .Ο μόνος λόγος που μας λένε να τους αλλάζουμε είναι καθαρά οικονομικός για να πουλάνε οι εταιρίες περισσότερους φακούς ,και να έχουν μεγαλύτερο κέρδος .Και τώρα πρόσφατα έχουν βγει οι καινούργιοι φακοί επαφής που είναι ,και για κοντά και μακριά στον ίδιο φακό .Πιστεψτε με,εγώ πρωσοπικα αυτή την στιγμή φοράω φακούς για 2 μήνες ,και κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτά .Αλλα επειδή είναι όλοι στο κόλπο ,όταν σε ρωτήσει ο οφθαλμίατρος αν τους βγάζεις ,θα πρέπει να απαντήσεις ναι,τους βγάζω κάθε μέρα ,τα φοράω 8ωρο και το βράδι φοράω τα γυαλιά μυωπίας ,αλλιώς δεν θα σου παραγγείλουν ,αυτά.😂😂

Comments are closed.