Έργα Μακρόν – Η μόλυνση του Σηκουάνα αποδεκάτισε τις ομάδες – Βελγίδα νοσηλεύεται με λοίμωξη, Ελβετός αποσύρθηκε λόγω γαστρεντερίτιδας

Κοινοποίηση:
emetos

Το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου μεικτής σκυταλοδρομίας και η Ελβετία αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου στον Σηκουάνα.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον αγώνα αφού μια από τις αθλήτριές του στο τρίαθλο, η Κλερ Μισέλ, αρρώστησε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του .

Η Βελγίδα αθλήτρια του τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά τη συμμετοχή της στην κολύμβηση που διεξήχθη στον Σηκουάνα αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται με λοίμωξη που της προκάλεσε το βακτήριο E. coli.

Η κατάσταση της υγείας της Μισέλ επιδεινώθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους για τη μόλυνση των νερών του ποταμού. Έτσι, η αποστολή τριάθλου του Βελγίου αποχώρησε από τους Αγώνες.

Η Γιόλιν Βερμέιλεν, συμπαίκτρια της Μισέλ, είχε περιγράψει τη δυσάρεστη εμπειρία της στη διάρκεια των αγώνων του τριάθλου στον Σηκουάνα. Η Μισέλ τερμάτισε 38ος στον αγώνα τριάθλου γυναικών την Τετάρτη.

Η ελβετική ομάδα, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον τριαθλητή Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης. Ο Σάιμον Γουέτερμαν θα τον αντικαταστήσει.

Ο επικεφαλής ιατρός των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελβετία Hanspeter Betschart σημείωσε ότι δεν είναι σαφές εάν η ασθένεια του Μπρίφορντ σχετίζεται με την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα. «Μια έρευνα σε συναδέλφους μου από άλλες χώρες δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής καμία συσσώρευση γαστρεντερικών παθήσεων μεταξύ των αθλητών που ξεκίνησαν τον ατομικό αγώνα την περασμένη Τετάρτη», είπε ο Betschart.

Το Παρίσι ξόδεψε περί τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο έργο για τον καθαρισμό του διαβόητου μολυσμένου Σηκουάνα και την κολύμβηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε δήλωσή της την Κυριακή, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου είπε ότι «ελπίζει ότι θα ληφθούν μαθήματα για τους επόμενους αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Σκεφτόμαστε εδώ την εγγύηση των ημερών προπόνησης, των αγωνιστικών ημερών και του αγωνιστικού σχήματος που πρέπει να διευκρινιστεί εκ των προτέρων και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον τους και τους υποστηρικτές τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η δυσάρεστη εικόνα του Καναδού τριαθλητή να κάνει εμετό ζωντανά μετά από μια κολύμβηση στον ποταμό Σηκουάνα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: