Οι νέοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη δημοκρατία και πιο απογοητευμένοι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο των περασμένο αιώνα, κυρίως στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Κέμπριτζ.
Οι millenials, αυτοί που γεννήθηκαν από το 1981 ως το 1996, είναι πιο απογοητευμένοι από τη Γενιά Χ, αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ του 1965 και του 1981, και τους Boomers, που γεννήθηκαν από το 1944 ως το 1964, αλλά και τη Μεσοπολεμική Γενιά του 1918-1943.
«Σε όλο τον κόσμο οι νεότερες γενιές όχι μόνο είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τη δημοκρατία σε σχέση με τις μεγαλύτερες, αλλά είναι και πιο απογοητευμένες απ’ ό,τι ήταν οι προηγούμενες γενιές στην ίδια ηλικία», αναφέρει η έρευνα του Κέμπριτζ.
Τα πράγματα είναι άσχημα στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Αυστραλία και τη Βρετανία. Όμως η ικανοποίηση σημείωσε άνοδο στη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και άλλες μετακομμουνιστικές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Η βασική αιτία της απογοήτευσης από τη δημοκρατία μεταξύ των νέων είναι η ανισότητα στον πλούτο και τα εισοδήματα, σημειώνεται στην έρευνα, η οποία επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι millenials αποτελούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά κατέχουν μόλις το 3% του πλούτου. Οι Boomers στην ίδια ηλικία κατείχαν το 21% του πλούτου, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η έρευνα εκτιμά ότι η λαϊκιστική πρόκληση στην «καθεστηκυία» πολιτική μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στη βελτίωση της δημοκρατικής δέσμευσης προκαλώντας σοκ στα μετριοπαθή κόμματα και τους ηγέτες ώστε να βγουν από το τέλμα.
Το Cambridge Centre for the Future of Democracy ερεύνησε στοιχεία από 4,8 εκατομμύρια ανθρώπους τα οποία συλλέχθηκαν από 160 χώρες το διάστημα μεταξύ του 1973 και του 2020.
Άλλο κοινοβουλευτισμός (αγγλική εφεύρεσις) και άλλο δημοκρατία
όπως και άλλο εκκλησία του δήμου και άλλο εκκλησία των προσευχομένων.
Η αθηναϊκή δε δημοκρατία δεν είχε τόσο αυτοκτονικάς τάσεις ώστε ξένος ο ξένος παρεπιδημών πληθυσμός (λαθραίοι, δούλοι, Έλληνες και βάρβαροι, αιχμαλωτισθέντες και ξένοι εργάται) ήτοι τα 4/5 περίπου του εκ 500.000 πληθυσμού της να έχουν πολιτικά δικαιώματα εξισούμενοι ούτω με τους Αθηναίους πολίτας
γιατί απλά θα έπαυον, δημοκρατικότατα, να είναι κυρίαρχο κράτος Αθηναίων αλλά κατακτημένη μειονοψηφία. (Το 4 νικά το 1).
Ό,τι πάει να γίνη τώρα δηλαδή στον δυτικό, πολιτισμένο και παρηκμασμένο, κόσμο που πυροβολεί τα πόδια του, με τα παντοειδή και ανεξέλεγκτα, αφρασιατικά λαθρομαζώματα που επιδοτούνται μάλιστα σκανδαλωδώς πλουσιοπάροχα και προνομιακά,
ενώ πάσα εθνική αντίδρασις των γηγενών συστηματικά κατατρομοκρατείται και ποινικοποιείται ιδεολογικά και πολιτικά.
Άρα κάτι το πολύ σοβαρό και θανάσιμο σοβεί και βρωμάει εδώ. .
Χαχαχα.. “δημοκρατία”.. Ποιά “δημοκρατία”;;
Αυτό που βιώνουμε, αυτό που μας έχουν επιβάλλει οι Επικυρίαρχοι, είναι ενα στυγνό απάνθρωπο Σταλινοκομμουνιστικό καθεστώς με την κωδική ονομασία “κΥνο-βολευτική δικτατορία”, όπως την λένε στα καφενεία..
μόνο στατιστικές και θεωρίες, αντίδραση δεν υπάρχει!!!