Έχετε βράσει το αυγό σας, ανυπομονείτε να το φάτε, αλλά το τσόφλι του δεν θέλει να σας κάνει τη χάρη και σας ταλαιπωρεί στο ξεφλούδισμα. Υπάρχει λύση!
Το έχουμε ζήσει όλοι: αυγό που δεν καθαρίζεται εύκολα, με το ξεφλούδισμα φεύγουν και κομμάτια αυγού και στο τέλος μένει κάτι που θυμίζει αυγό. Για να μην ζήσετε το ίδιο και την επόμενη φορά, υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που μπορείτε να προσθέσετε στο νερό που βράζετε το αυγό σας και την επόμενη φορά να το καθαρίσετε πιο εύκολα: το ξίδι.
Προσθέτοντας περίπου 1 κουταλιά της σούπας στο μπρίκι με το νερό που θα βράσετε το αυγό σας, θα βοηθήσει καθώς το ξίδι έχει τη δυνατότητα να διαλύει ποσότητα από το ανθρακικό ασβέστιο που περιέχει το τσόφλι κι έτσι να σπάει πιο εύκολα, είτε το αυγό σας ήταν φρέσκο είτε όχι.
Μόλις βγάλετε το αυγό σας από το μπρίκι, βάλτε το σε πολύ κρύο νερό κι έπειτα όλα θα γίνουν εύκολα, χωρίς… ταλαιπωρίες.