Όλοι αγαπάμε τον ήλιο και είμαστε τυχεροί γιατί στην Ελλάδα κρατάει για πολύ καιρό κι έχουμε όλη την άνεση να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το παρακάνουμε και ξεχνιόμαστε με την ηλιοθεραπεία με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε από την παραλία κόκκινοι και με φριχτούς πόνους. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως η λύση σε κάποιο τέτοιου είδους έγκαυμα είναι το γιαούρτι, κι όμως υπάρχει μια ακόμη εξίσου δραστική λύση και κρύβεται στη μαγειρική σόδα.
Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το “δηλητήριο” και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο έγκαυμα και αφήνουμε να στεγνώσει. Την επόμενη φορά που θα έχεις ένα καλοκαιρινό… ατύχημα, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!