Έρχονται αντίποινα των Κινέζων για τους δασμούς

Κοινοποίηση:
b0809d6c-Mercedes-Maybach-GLS-1

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν δασμούς 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες.

Ηγέτες στην Ευρώπη και την Κίνα θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων.

Κινέζικες και ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες συναντήθηκαν πρόσφατα στο Πεκίνο για να συζητήσουν το ζήτημα. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εξαγάγει αυτοκίνητα αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα φέτος.

Αρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν να επιβληθούν δασμοί 25% στα μεγάλα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που εισάγονται από την Ευρώπη, ως απάντηση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα έως και 38,1%.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή των SAIC, BYD, BMW, Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz, Stellantis και Renault, καθώς και δύο άλλων κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η συνάντηση στόχευε στο να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη και να αντιταχθεί στους νέους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα.

Τον Μάιο, ένα κινεζικό κέντρο έρευνας αυτοκινήτων πρότεινε την αύξηση των δασμών στα ευρωπαϊκά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 2.5 λίτρων από 15% σε 25%.

Σύμφωνα με δεδομένα της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας, 196,000 τέτοια οχήματα εξήχθησαν από την Ευρώπη στην Κίνα πέρυσι, μια αύξηση 11% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αν και οι εξαγωγές αυτών των οχημάτων μειώθηκαν κατά 12% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εξαγάγει αυτοκίνητα αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα φέτος.

Το Reuters αναφέρει ότι ηγέτες σε Ευρώπη και Κίνα επιδιώκουν να επιτύχουν συμφωνία τους επόμενους μήνες για την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πφ!!!, Η Ε.Ε., ένα μάτσο χρήσιμοι ηλίθιοι, που έχουν στραφεί εναντίον της ευημερίας των λαών τους, την οικονομική καταστροφή των χωρών τους, πιστεύοντας τα παραληρήματα μεγαλείου του ημίτρελλου Σβαμπ και του πουλεν του και ακολουθώντας με κρυφό καμάρι τον μεγαλοϊδεατισμό της Γερμανίας που γιά τρίτη φορά έστρωσε το έδαφος στα αμερικανικά γεράκια γιά να αποτελειώσουν τα ευρωπαϊκά κράτη και τον όποιο πολιτισμό τους. Οι σώφρονες Κινέζοι, δεν πρέπει να εμπιστεύονται αυτούς τους παλιάτσους, που ψεύδονται ασύστολα , πυροβολούν τα πόδια τους και υποσκάπτουν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. αντιθέτως, τα αντίποινα τους πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξαφανισθούν από προσώπου γης τα καθάρματα αυτά.

    1. ΛΑΘΟΣ VAS
      ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π

Leave a Response