Έρχονται στην Ελλάδα 70 ελικόπτερα επιθετικής αναγνωρίσεως (OH-58D Kiowa Warrior)!

Κοινοποίηση:
z5muaf3lgtn11

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η φόρτωση των 70 μεταχειρισμένων, ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, σε πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Στις ΗΠΑ έχει μεταβεί η ειδική επιτροπή παραλαβής του ΕΣ, με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος έχει υπογράψει για την παραλαβή του συνόλου του υλικού, αφού πρώτα επιθεωρήθηκαν και ήδη τα ελικόπτερα Kiowa έχουν «φορέσει» τα ελληνικά εθνόσημα και έχουν λάβει τους πλευρικούς αριθμούς του το καθένα.

Τα 70 ελικόπτερα, καθώς και 24 επιπλέον κινητήρες Allison T63-A-700 που αποκτήθηκαν δωρεάν, και το σύνολο των ανταλλακτικών που θα αποκτηθούν, πρόκειται να φορτωθούν σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τις ΗΠΑ για το λιμάνι του Βόλου, όπου και αναμένεται να φτάσει εντός του Απριλίου.

Εκεί θα συναρμολογηθούν πλήρως πριν πετάξουν στην ΑΒ της ΑΣ στο Στεφανιοβίκειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. θετική εξέλιξη. Τώρα το μόνο που μένει είναι ένα πολύ περιορισμένο πρόγραμμα αναβάθμιση των Απάτσι της έκδοσης Α (σε συνεργασία με Ισραήλ) για να έχουν κι αυτά καλή διαθεσιμότητα. Η αεροπορία στρατού είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για την άμυνα μας.

Comments are closed.