Πρόταση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υποβληθεί επισήμως στην FIFA η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030, κάνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με επιστολή του στον πρωθυπουργό προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα και παραθέτει τα επιχειρήματά του.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Eπικοινωνιακή «αιχμή» της κυβέρνησης σας αποτελεί η «έξοδος από το μνημόνιο» κλπ και ήδη προσπαθείτε να αντισταθμίσετε με αυτό τις εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις, που άφησε η υπογραφή «συνθηκολόγησης» με τους Σκοπιανούς και της παραχώρησης «μακεδονικής» γλώσσας και «εθνότητας».
Όπως ενημέρωσα εγγράφως τους κ.κ. JUNCKER,TUSK και TAJANI (ως τους κορυφαίους παράγοντες της σημερινής ΕΕ) για εμά,ς ό,τι υπεγράφη με τους Σκοπιανούς στις Πρέσπες είναι άκυρο και ανενεργό, ενώ αποτελεί και πηγή αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια γιατί προωθεί τον αλυτρωτισμό και τον σφετερισμό ονομάτων που ανήκουν στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό, ότι καλό οικονομικό κλίμα σημαίνει – κυρίως- την επικράτηση θετικής ψυχολογίας και το κλίμα μπορεί να αλλάξει σε μια χειμαζόμενη οικονομία ,όπως είναι η Ελληνική, μόνο με τολμηρές ενέργειες που έχουν ορίζοντα ετών, επιχειρούν να προσελκύσουν επενδύσεις, αποπνέουν αυτοπεποίθηση και εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της χώρας .
Η Κύπρος χτυπήθηκε επίσης από την κρίση και προσπαθεί να ανακάμψει, κάτι που καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό , αφού η οικοδομή της αρχίζει και κινείται , οι επενδύσεις από ξένους είναι ανεβασμένες, τα μη κρατικά πανεπιστήμια του νησιού έχουν αξιοζήλευτες επιδόσεις(εν αντιθέσει με εμάς που δεν έχουμε, ελέω ιδεολογικών αγκυλώσεων) ενώ και ο Κυπριακός τουρισμός κινείται ανοδικά .
Η Ελλάδα ξόδεψε – επισήμως – 8,9 δις ευρώ για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , ενώ πιο ρεαλιστική είναι η εκτίμηση ότι το τελικό ποσόν πρέπει να είναι στην περιοχή των 20 δις. Πανάκριβες αθλητικές υποδομές δημιουργήθηκαν, πολλές από αυτές σήμερα δυστυχώς ρημάζουν, ενώ ειδικώς για το ποδόσφαιρο δημιουργήθηκαν (ή ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων, πάντα με εξωφρενικά κόστη ) μεγάλα και σύγχρονα γήπεδα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας .
Εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου που απέκτησε το (αμφιλεγόμενης αισθητικής) «καπέλο» του Καλατράβα , δημιουργήθηκαν νέα , μεγάλα και άνετα γήπεδα στην Πάτρα , τον Βόλο και το Ηράκλειο , ανακαινίστηκε το Καυταντζόγλειο , ενώ ήδη η ΑΕΚ κτίζει ένα σύγχρονο και μεγάλο γήπεδο, ενώ το «Γ. Καραϊσκάκης» πληρεί τις αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και είναι εξαιρετικό. Η Κύπρος διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα και σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου της Μεσογείου, το «ΓΣΠ» το οποίο έχει και επαρκή χωρητικότητα , η οποία θα μπορούσε και να αυξηθεί , όπως έχουν αποφανθεί ειδικοί που έχουν μελετήσει το θέμα .
Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνεται στην Ρωσία περιλαμβάνει συνολικά 12 σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου , άρα μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση απαιτεί αυτόν τον αριθμό γηπέδων ώστε να είναι πετυχημένη.
Όλα τα παραπάνω τα παραθέτω, για να φτάσω στον λόγο της επιστολής μου : Η Ελλάδα χρειάζεται να ακουστεί , επιτέλους, για κάτι θετικό, για κάτι που θα αποπνέει αισιοδοξία και θα θέτει έναν συγκεκριμένο στόχο, ενώ θα κάνει χρήση και των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί και είτε δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς είτε μένουν εντελώς αναξιοποίητες. Παράλληλα θα πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι προωθεί άξονες ειρήνης και συνεργασίας , κάτι που ήδη προχωρεί με το Ισραήλ το οποίο ενδιαφέρεται διακαώς για την προώθηση προς την ΕΕ του αερίου που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ του
Σε αυτά το πλαίσιο η μόνη δυνατότητα που έχει το Ισραήλ είναι να συνεργαστεί – και δείχνει ότι θέλει να το κάνει – με την Κύπρο και την Ελλάδα και νομίζω ότι η ανάδειξη αυτού του άξονα σταθερότητας και συνεργασίας (που στοχεύει στην ειρήνη σε μια ταραγμένη περιοχή αλλά και στην εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ ) θα μπορούσε να προβληθεί και με την συνεργασία των 3 αυτών χωρών της Ν.Α. Μεσογείου στη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, κάτι που έχουν κάνει και άλλες χώρες σε όλες τις ηπείρους .
Εξάλλου όλοι συμφωνούμε ότι δεν πλήρωσε με τον ιδρώτα του ο Έλληνας και δεν καταχρεώθηκε η χώρα (και) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να αφήσει να ρημάζουν τόσο σημαντικές αθλητικές υποδομές, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στους ασφαλέστερους και πιο πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, που ήταν οι Αγώνες της Αθήνας.
Με αυτό το σκεπτικό σάς προτείνω, κύριε Πρωθυπουργέ, να συνεννοηθείτε με τις κυβερνήσεις της Κύπρου και του Ισραήλ ώστε να υποβληθεί επισήμως στην FIFA η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.
Σας καλώ, κύριε Πρωθυπουργέ, να αναλάβετε μια πραγματικά επωφελή και σημαντική πρωτοβουλία και να κάνετε μια κίνηση που να δείχνει διεθνώς ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα μνημόνια και την οικτρή οικονομική κατάσταση 8 ετών , κινείται πλέον εμπρός και με αυτοπεποίθηση, δίνει το «σινιάλο» ότι μπορούν να την εμπιστευθούν οι ξένοι επενδυτές , είναι ασφαλής και αξιόπιστη και αφήνει πίσω όσα έζησε και με την δική σας και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις .
Όλοι οι Ελληνες θα ήθελαν να αισιοδοξήσουν και να ακουστεί, επιτέλους, για κάτι καλό η χώρα μας διεθνώς η οποία έχει υποστεί μειώσεις και προσβολές αλλά ζει και μια πρωτοφανή οικονομική καχεξία, την οποία μόνο με μαζικές επενδύσεις και κίνηση προς τα εμπρός θα μπορέσει να αναστρέψει.
Γιώργος Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑΟΣ, τ. Ευρωβουλευτής-Βουλευτής