Την καθοριστική συμβολή των φροντιστών, των κοινωνικών λειτουργών και των ψυχολόγων της δομής φιλοξενίας ανηλίκων Κορησού Καστοριάς στην αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού ενός 14χρονου Αιγύπτιου από έναν Αφγανό που είχε, μόλις, κλείσει τα 18 έτη, εξήρε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δομής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Κορησού, το υπαλληλικό προσωπικό «αντιλήφθηκε, την ίδια μέρα» του περιστατικού «από ορισμένα λεγόμενα του Αφγανού, ότι κάτι πιθανώς να είχε συμβεί», ενώ επισήμανε πως «η κακή συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου, είχε ήδη εντοπιστεί, σε βαθμό μάλιστα που είχε ζητηθεί προ διμήνου από την Εισαγγελία, να απομακρυνθεί από τη Δομή, για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών». Μάλιστα, σημειώνεται πως ο δράστης «επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Δομή».
Από εκεί και πέρα, η διεύθυνση ενημέρωσε άμεσα την εισαγγελία και την αστυνομία για το συμβάν και προχώρησαν στην κράτηση του Αφγανού, καθώς και στις δέουσες νομικές διαδικασίες.
Σε ότι αφορά την κατάσταση του άτυχου 14χρονου, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «χάρη στην αμέριστη φροντίδα όλου του προσωπικού συνέρχεται προοδευτικά από τον ψυχικό τραύμα που υπέστη. Ήδη έχει δρομολογηθεί η μετακίνηση του σε εξειδικευμένη δομή, όπου φιλοξενούνται παιδιά που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραυματισμό».
Τέλος, με αφορμή το συγκεκρμένο θλιβερό περιστατικό, η ανακοίνωση επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας δομών ασυνόδευτων αναηλίκων, καθώς « από τους περίπου 5000 ασυνόδευτους ανήλικους στη χώρα μας, μόνο 1200 φιλοξενούνται σε κατάλληλες δομές, γεγονός που έχει εκθέσει την χώρα μας σε αλλεπάλληλες καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αν ο συγκεκριμένος 14χρονος δεν είχε το προνόμιο να φιλοξενείται σε δομή, αλλά βρισκόταν χωρίς κατάλληλη φροντίδα σε καταυλισμούς ή ακόμα και στους δρόμους, δεν θα είχε εντοπιστεί η κακοποίησή του. Και δυστυχώς δεν είναι υπερβολικό να θεωρήσουμε πως τέτοια γεγονότα δεν είναι απλά εξαιρέσεις».
Σημειώνεται πως η δομή φιλοξενίας της Κορησού λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2019 και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιοτική φροντίδα των παιδιών. Σήμερα, 22 μέλη προσωπικού εξασφαλίζουν την καθημερινή φροντίδα των 28 φιλοξενούμενων παιδιών.
Απέλαση τώρα όλων των μουλικων μελλοντικών σφαγεων.Δεν μας έφταναν όλα
Συνηθίζουμε το ντεκαντανς της αριστεράς, πως πάει ;
Μήπως κάποιοι ερεθίζονται;
Όσο δε ξεσηκώνεται ο λαός..
Στην αραβική χερσόνησο, αν συλλάβουν άντρα γυναίκα να πηδιουνται χωρίς στεφάνι τους σκοτώνουν… οι ανύπαντροι το κάνουν μεταξύ τους… θα τους δείτε να περπατάμε χέρι χέρι… γι’αυτό βιάζονται μεταξύ τους..Δεν το θεωρούν έγκλημα… γρήγορα θα το καταλάβουμε όταν βιάζουν γυναίκες 10 10.. αυτοί δεν έβλεπαν γυμνό ούτε γυναικείο δάκτυλο.. εδώ που βλέπουν έξω κωλους και βυζια τι θα κάνουν?
“……χάρη στην αμέριστη φροντίδα όλου του προσωπικού ……” έγινε αυτό που έγινε;
ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ MKO KAI ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΑΡΑΣΙΤΑ ! ! ! !!
22 άτομα προσωπικό 28 παιδιά . Έχουν άραγε φανέλες να αλλάζουν απ την κουραστική εργασία τους . Μαζί με τις υποδομές και άλλα λειτουργικά έξοδα κατά την εκτίμηση μου έχει κόστος το κάθε παιδί 8.000-10.000 ευρώ τον μήνα . Βλέπω τους μισθούς και συντάξεις μας στα 150 ευρώ τον μήνα σύντομα .Αυτό κι αν είναι πρόκληση που και οι εργαζόμενοι εκεί θέλουν να το προβάλουν ως τεράστιο έργο . Ένας βρώμικος λαός είμαστε όλοι μας και καλά να πάθουμε . Εγώ είμαι ξαπλωμένος .