Έφηβη ζυγίζει μόλις 27 κιλά: Η απαράδεκτη κακοποίηση από τους γονείς της

Κοινοποίηση:
viasmos-1

Μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα από το Περθ της Αυστραλίας εντοπίστηκε σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, καθώς οι γιατροί εκτίμησαν ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο λόγω σοβαρού υποσιτισμού. Η κοπέλα ζύγιζε μόλις 27 κιλά, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς.

 

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας φέρονται να είναι υπεύθυνοι για την ακραία δίαιτα στην οποία την υπέβαλαν. Αυτή η αυστηρή διατροφή είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μια επικίνδυνη κατάσταση υγείας. Επιπλέον, η κοπέλα δεν είχε καμία κοινωνική αλληλεπίδραση εκτός του σπιτιού, καθώς οι γονείς της είχαν επιλέξει να την εκπαιδεύουν κατ’ οίκον. Η μόνη δραστηριότητα που συμμετείχε εκτός σπιτιού ήταν τα εντατικά μαθήματα χορού.

Το 2020, οι δάσκαλοι και οι γονείς άλλων παιδιών άρχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση της κοπέλας. Η δασκάλα του μπαλέτου της εξέφρασε τις ανησυχίες της στη μητέρα της, αλλά εκείνη παρέμεινε ψύχραιμη και δήλωσε ότι όλα ήταν καλά. Αυτή η αντίσταση στην αναγνώριση του προβλήματος συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρχές προστασίας παιδιών, αλλά οι γονείς φέρονται επί τέσσερις μήνες να αγνοούσαν τις επανειλημμένες προσπάθειες να γίνει ιατρική αξιολόγηση της «υποσιτισμένης» έφηβης.

 

Είπαν ψέματα για την ηλικία της

Η νεαρή τελικά εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων τον Απρίλιο του 2021, έπειτα από πίεση που δέχτηκαν οι γονείς της. Συμπληρώνοντας εκεί τα απαραίτητα έγγραφα, σημείωσαν πως το κορίτσι ήταν 14 ετών, κάτι που αποδείχτηκε ύστερα ψέμα.

Κατά την επίσκεψή της στον γενικό ιατρό, η νεαρή ήταν σχεδόν 17 ετών, 147,5 εκατοστά ψηλή και ζύγιζε 27,3 κιλά, που είναι το μέσο βάρος ενός εννιάχρονου.
Κινδύνευε από καρδιακή ανακοπή

Δεν είχε ποτέ εμμηνόρροια, παρά το γεγονός ότι είχε μπει στην εφηβεία, και ο πατέρας είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους στην προστασία παιδιών ότι η κοπέλα είχε μια «φανταστική διατροφή» και γινόταν «πιο δυνατή».

Είπε ότι είχε «ενέργεια», χόρευε μέχρι και οκτώ ώρες την εβδομάδα και δεν είχε ανησυχίες για την υγεία της.

Οι γονείς είπαν στον γενικό ιατρό ότι συνήθως έτρωγε βιολογικά αχλάδια, βιολογικές φράουλες και παγωτό.

Ο γιατρός, ο οποίος αργότερα είπε σε μια εργαζόμενη στην προστασία παιδιών ότι ήταν «σοβαρά ανήσυχος» για την κοπέλα, παρότρυνε τους γονείς να την πάρουν άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων του Περθ για επείγουσα εισαγωγή.
Το Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας άκουσε ότι οι γονείς δεν ήθελαν να υποβάλουν την κοπέλα σε άγχος, καθώς θρηνούσαν τον θάνατο της γάτας τους λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι γονείς αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην κόρη τους να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), γιατί ήταν «πολύ επεμβατικό», και όταν τους είπαν ότι κινδύνευε να πεθάνει από καρδιακή ανακοπή, ο πατέρας φέρεται να γέλασε.

Μετά από 50 ημέρες αύξησε το βάρος της
Αφού τελικώς έγινε η εισαγωγή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί της διέγνωσαν υποσιτισμό τετάρτου βαθμού και διέταξαν να γίνουν ακτινογραφίες και να τοποθετηθεί ένας ρινογαστρικός σωλήνας σίτισης για πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει ένα πλάνο γευμάτων.

Το δικαστήριο του Περθ άκουσε ότι οι γονείς αντιτάχθηκαν στη θεραπεία, διαμαρτυρόμενοι ότι η κοπέλα ήταν λεπτή από τη φύση της και είχε γεννηθεί πρόωρα.

Κατά τη διάρκεια της 50ήμερης παραμονής της στο νοσοκομείο, η κοπέλα αύξησε το βάρος της κατά 7 κιλά και ύψος κατά 3,4 εκατοστά.

Η δίκη της υπόθεσης με κατηγορουμένους τους δύο γονείς συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response