Έφυγε από το… νοσοκομείο για να παραλάβει το δέμα με τα ναρκωτικά – Έτσι «κάηκε» ο 32χρονος αστυνομικός

Κοινοποίηση:
astynomikos-7

Αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε σενάριο κωμικοτραγικής ταινίας έρχονται στο φως από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για τον αστυνομικό που κατηγορείται ως πρωταγωνιστής σε κύκλωμα που λειτουργούσε «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών ουσιών.

Ο 32χρονος, ο οποίος υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία της ΓΑΔΑ, χρειάστηκε να νοσηλευτεί στις 11 Απριλίου 2024 στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Για κακή του… τύχη, την ίδια ημέρα έπρεπε να παραλάβει ταχυδρομικά δέμα με ναρκωτικά. Η αποστολή του από χώρα του εξωτερικού και η παραλαβή του από το κύκλωμα στην Ελλάδα είχε προγραμματιστεί πριν προκύψει το πρόβλημα υγείας και η συνακόλουθη νοσηλεία.

Όντας στο νοσοκομείο, ο ειδικός φρουρός αποφάσισε να το ρισκάρει. Σηκώθηκε από το κρεβάτι του θαλάμου και αποπειράθηκε να παραλάβει το δέμα. Αυτό που δεν υπολόγισε είναι ότι οι θεράποντες στρατιωτικοί γιατροί θα αντιληφθούν γρήγορα την απουσία του και θα αρχίσουν να τον αναζητούν. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί να επιστρέψει άρον άρον στο θάλαμο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ματαιώνοντας την παραλαβή, την οποία τελικά προγραμμάτισε για την επόμενη ημέρα.

Έτσι, το μεσημέρι της 12ης Απριλίου 2024 οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό διακριτική αλλά ιδιαιτέρως στενή παρακολούθηση. Η παραλαβή του δέματος έγινε από κούριερ. Ο 32χρονος το πήρε και επέστρεψε στο σπίτι του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας βγήκε από το διαμέρισμά του στην πλατεία Αμερικής και πέταξε σε κάδο το χάρτινο κουτί όπου αναγραφόταν ο αριθμός αποστολής. Οι αστυνομικοί το πήραν από τον κάδο και διαπίστωσαν ότι ο αποστολέας ήταν από την Ολλανδία και ο παραλήπτης ανύπαρκτο πρόσωπο με δηλωμένο κινητό το «επιχειρησιακό» τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος λόγω και της δουλειάς του ήξερε να παίρνει αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Ο ίδιος και οι συνεργοί του απέφευγαν να συνομιλούν μεταξύ τους μέσω συμβατικών κλήσεων και χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά συνδέσεις, οι οποίες ήταν καταχωρημένες σε αχυράνθρωπος (οι περίφημες «κάρτες του κιλού»), ενώ κατά τις συμβατικές τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες – ορολογίες για να αποκρύπτουν το θέμα της συζήτησης τους που ήταν οι ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν το προσωνύμιο «ΙΣΠ» αν τα ναρκωτικά αποστέλλονταν από την χώρα της Ισπανίας και «Β» ή «ΒΕΤΕΡΑΝ» αν εκείνα αποστέλλονταν από την χώρα της Ολλανδίας.

Αίσθηση προκάλεσε πόσο «άτρωτος» φαίνεται ότι ένιωθε ο αστυνομικός, ο οποίος δεν δίστασε να μετατρέψει το ίδιο του το σπίτι σε αποθήκη και «εργαστήριο» ναρκωτικών. Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε εκεί από τους συναδέλφους του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών αλλά και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με λάμπες, σωλήνα εξαερισμού, κάτοπτρο και σκάμμα, με ειδικό χώμα και άγνωστο χημικό υγρό για την καλλιέργεια των ναρκωτικών ουσιών.

Ναρκωτικά βρέθηκαν και σε χώρους που συνδέονται με άλλα μέλη του κυκλώματος. Μεταξύ αυτών χάπια Ecstasy, LSD με σχηματικές απεικονίσεις, κεταμίνη, μεφεδρόνη, «σοκολάτα», κάνναβη, παραισθησιογόνα μανιτάρια, έλαιο κάνναβης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο εμπλεκόμενος ένστολος φέρεται να πλήρωνε τα ναρκωτικά που αγόραζε από το εξωτερικό (με σκοπό να τα διακινήσει στη χώρα μας) μέσω του γνωστού κρυπτονομίσματος «Monero».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου αλλά και στα μέσα του Μαρτίου περιήλθαν σε γνώση των «αδιάφθορων» καταγγελίες που ανέφεραν ότι ο 32χρονος αστυνομικός -μαζί με άλλα άτομα- διακινεί ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και της Κορίνθου. Ο πληροφοριοδότης ανέφερε ότι τα ναρκωτικά εισάγονται με ταχυδρομικά δέματα με στοιχεία παραλήπτη που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του αστυνομικού
Όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάλαβαν ότι πράγματι κάτι ύποπτο συμβαίνει, τότε ζήτησαν από τη Δικαιοσύνη άδεια για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του αστυνομικού, ενώ εκδόθηκαν σχετικά βουλεύματα για την παρακολουθηση του «με ήχο και εικόνα».

Αφού συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο ο κλοιός γύρω από τον 32χρονο έσφιξε. Από τις παρακολουθήσεις προέκυψε ότι ο 32χρονος μαζί με έναν 27χρονο ήταν τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος. Φέρονται να εισήγαγαν από την Ισπανία και την Ολλανδία ναρκωτικά -μέσω ταχυδρομικών δεμάτων- ενώ είχαν δίκτυο διακίνησης σε Αττική και Κόρινθο. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα δύο ηγετικά μέλη πλήρωναν τα ναρκωτικά που εισήγαγαν με ψηφιακό πορτοφόλι. Συγκεκριμένα πλήρωναν με το κρυπτονόμισμα «Monero».

Βασικός «συνεργάτης» τους ήταν ένας 53χρονος -που επίσης συνελήφθη- ο οποίος ήταν ο «εκτιμητής» των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα παρείχε την άποψή του σχετικά με την παραγγελία των διαθέσιμων ουσιών από προμηθευτές, ενώ πραγματοποιούσε από κοινού με τον αρχηγό τις παραλαβές των ταχυδρομικών δεμάτων, καθώς και την περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών στους υποψήφιους πελάτες.

Το τέλος της δράσης τους ήρθε όταν οι αστυνομικοί σε μεγάλη επιχείρηση πέρασαν χειροπέδες στον αστυνομικό, στο δεύτερο ηγετικό μέλος και σε ακόμα τρία άτομα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα έξι κατηγορούμενους. Από την έρευνα προέκυψε ότι από τα τέλη του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, έχουν αποστείλει και παραλάβει στην κατοχή τους τουλάχιστον τρία δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες απεστάλησαν συνοδεία αστυνομικών της Υπηρεσίας μας πρωινές ώρες της 08-06-2024 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος αφού τους άσκησε ποινική δίωξη για τα εν θέματι αδικήματα, στη συνέχεια τους παρέπεμψε ενώπιον του Ανακριτή του 35ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε την επαναπροσαγωγή τους ενώπιον της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών του Πρωτοδικείου Αθηνών, την 09:00΄ ώρα της 12-06-2024, διατηρώντας την προσωρινή τους κράτηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: