Έχασα 5 κιλά χωρίς προσπάθεια όταν σταμάτησα να τρώω ένα πράγμα – Άνδρας αποκαλύπτει το μυστικό για να χάσετε εύκολα βάρος

Κοινοποίηση:
cgfn

Ένας άνδρας έχασε σχεδόν 5 κιλά απλά κόβοντας ένα είδος φαγητού. Πήρε την απόφαση όταν “αηδίασε” με αυτό που είδε στον καθρέφτη του, όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο Steffan Rhys δήλωσε ότι άλλαξε τις διατροφικές του συνήθειες κάνοντας “απλές αλλαγές”. Είπε ότι ήταν τόσο απλές που συνεχίζει να τις εφαρμόζει στον νέο τρόπο ζωής του.

Το Νο1 πράγμα που απέκλεισε από την διατροφή του ο Steffan και έχασε εύκολα κιλά

Ο Steffan σταμάτησε να τρώει υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και αμέσως άρχισε να νιώθει καλύτερα. «Ο τρόπος που αγοράζουμε τρόφιμα, η πολυάσχολη ζωή μας καθώς και οι σκέψεις γύρω από το κόστος και την ευκολία επηρεάζουν σημαντικά το είδος των τροφίμων που πωλούνται και των τροφίμων που τρώμε. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, τόσο πολύ που μπορεί να φαίνεται δύσκολο να τα αποφύγουμε. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο και δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά», είπε ο ίδιος.

 Σύμφωνα με τον Steffan μερικά από τα πιο κοινά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα (UPFs) είναι:

Συσκευασμένο ψωμί του σούπερ μάρκετ
Δημητριακά πρωινού και granola
Γιαούρτι με γεύσεις
Σοκολάτα, μπισκότα και πατατάκια
Ενεργειακές μπάρες
Αναψυκτικά

Έτοιμα γεύματα για φούρνο μικροκυμάτων

Ο Steffan είπε ότι για εκείνον, οι μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν η granola και το γιαούρτι σε γεύσεις. «Προηγουμένως η granola ήταν αυτό που έτρωγα κάθε μέρα για πρωινό, θεωρώντας την υγιεινή. Επειδή την έτρωγα με φρούτα και γιαούρτι με γεύσεις, νόμιζα ότι ξεκινούσα τη μέρα μου υγιεινά. Στην πραγματικότητα, έτρωγα ένα πρωινό με πολύ ζάχαρη και υπερ-επεξεργασμένα συστατικά».

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, σύμφωνα με τον Steffan, ότι δεν είναι όλες οι παραλλαγές των παραπάνω τροφίμων υπερ-επεξεργασμένες. Μπορεί να βρείτε ένα έτοιμο γεύμα ή μια συγκεκριμένη μάρκα granola που δεν είναι υπερ-επεξεργασμένη. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι επεξεργάζονται τρόφιμα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το ψωμί, το βούτυρο, το τυρί και το γιαούρτι είναι όλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αλλά τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ένα βήμα παραπέρα.

Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Φίλος ή εχθρός της διατροφής σας;
Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν ένα καυτό θέμα στον κόσμο της διατροφής. Αλλά τι ακριβώς είναι και πώς επηρεάζουν την υγεία μας;
Τι είναι τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
Ο Tim Spector, καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας στο King’s College London, εξηγεί: «Το απλό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα θεωρείται επεξεργασμένο επειδή συνδυάζει ένα βασικό συστατικό, το γάλα, με μικρόβια. Δημιουργείτε κάτι νέο, αυτό είναι επεξεργασία. Όταν όμως το πάτε στο επόμενο επίπεδο… [προσθέτοντας] διάφορα άμυλα, γαλακτωματοποιητές, συμπυκνώματα, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και αρωματικές ύλες… αυτό το ίδιο γιαούρτι γίνεται υπερ-επεξεργασμένο».

«Αυτό το επιπλέον βήμα είναι το κύριο πρόβλημα. Είναι όταν χημικές ουσίες που δεν υπάρχουν στην κουζίνα σας προστίθενται σε τρόφιμα που έχουν αφαιρεθεί όλα τα καλά τους συστατικά… για να μοιάζουν ξανά με φαγητό».

Εύκολη αναγνώριση των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων
Ο Dr. Chris Van Tulleken, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο University College London, παρουσιαστής επιστημονικών εκπομπών του BBC και συγγραφέας του best-seller “Ultra Processed People”, έδωσε αυτόν τον απλό ορισμό των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων: «Αν είναι τυλιγμένο σε πλαστικό και περιέχει τουλάχτον ένα συστατικό που δεν συναντάτε συνήθως σε μια οικιακή κουζίνα, τότε είναι υπερ-επεξεργασμένο φαγητό».

Ο Steffan δηλώνει ότι τα UPFs είναι ύπουλα. Θεωρούσε ότι ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας γυμναστική τις περισσότερες μέρες, τρώγοντας “μια αξιοπρεπή ποσότητα φρούτων και λαχανικών” και αποφεύγοντας τα έτοιμα γεύματα. Όμως, θα κατανάλωνε επίσης πράγματα όπως σάντουιτς με ψωμί σούπερ μάρκετ, σάλτσα BBQ ή μαγιονέζα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αφού απομάκρυνε τα UPFs από τη διατροφή του, ένιωσε πολύ καλύτερα και έχασε 5 κιλά.

Οι κορυφαίες συμβουλές του Steffan για να τρώτε λιγότερες υπερ-επεξεργασμένες τροφές
Ο Steffan μοιράζεται τις κορυφαίες του συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση των Ultra-Processed Foods (UPFs) στη διατροφή σας:

Φτιάξτε μόνοι σας τις σάλτσες: Αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες και φτιάξτε τις σπιτικές σας εκδοχές (μπορείτε να φτιάξετε μαγιονέζα με τέσσερα μόνο υλικά, το ίδιο ισχύει και για το πέστο και το χούμους, τα οποία είναι νόστιμα και ταιριάζουν τέλεια με καρότα, σέλινο ή φρέσκο ψωμί με προζύμι).
Ανακαλύψτε τη μαγεία των οσπρίων: Τα φασόλια είναι πιο νόστιμα από ό,τι πιστεύατε! Αποθηκεύστε κονσέρβες και μαγειρέψτε τα με μυρωδικά (τα μαύρα φασόλια με φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ αποτελούν ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτο).
Ξηροί καρποί για ενέργεια: Οι ξηροί καρποί είναι χορταστικοί, υγιεινοί και έχουν υπέροχη γεύση ωμοί, αλλά ακόμη πιο νόστιμοι μαγειρεμένοι (ψήστε τους σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και προσθέστε τους σε κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή σε λαχανικά σοταρισμένα).
Τα αυγά είναι ευέλικτα: Τα αυγά ταιριάζουν με τα περισσότερα φαγητά και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Καταναλώστε ένα ουράνιο τόξο από τροφές: Αυτό απλά σημαίνει ότι πρέπει να αναμειγνύετε και να ταιριάζετε φυτικά τρόφιμα με διαφορετικά χρώματα. Η ποικιλία στη διατροφή είναι σημαντική και τα διαφορετικά χρώματα σημαίνουν διαφορετικές ενώσεις και ωφέλιμα χημικά στοιχεία που βοηθούν την υγεία σας.
Το κρέας δεν χρειάζεται να είναι ο πρωταγωνιστής: «Δεν έχω κόψει εντελώς το κρέας, άλλωστε στο σπίτι μου δεν θα μου το επέτρεπαν ούτως ή άλλως, αλλά έχει γίνει μια σταδιακή στροφή μακριά από τα μεγάλα πιάτα με κρέας προς μεγαλύτερη ποικιλία χορταστικών και ικανοποιητικών πιάτων λαχανικών».
Τα υγιεινά λιπαρά είναι απαραίτητα: Ξηροί καρποί, αβοκάντο, ελαιόλαδο, γιαούρτι – όλα αυτά είναι γεμάτα με υγιεινά λιπαρά. Τα μη υγιεινά λιπαρά και η ζάχαρη που υπάρχουν στα UPFs και στο κρέας είναι αυτά που πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε.
Δεν χρειάζεται να κόψετε τίποτα τελείως: Ακόμη και οι μέτριες βελτιώσεις θα έχουν αντίστοιχα οφέλη. «Ξέρω ότι σίγουρα υπάρχει μια Παρασκευή βράδυ που απλά θέλω να φάω σοκολάτα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: