Έχασε 18 κιλά και 25 πόντους από τη μέση του με 3 απλές συνήθειες – Έτσι έθεσα υπό έλεγχο τον διαβήτη και απέκτησα περισσότερη ενέργεια

Κοινοποίηση:
ΔΣΔΣΔΖΔΣΩΔ

Ένας διευθύνων σύμβουλος εταιρείας κατάφερε να χάσει 18 κιλά με τη βοήθεια μίας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο. Η εφαρμογή αυτή τον ενθάρρυνε να περπατάει, δείχνοντάς του την επίδραση της άσκησης στο σάκχαρο του αίματός του. Επίσης, έμεινε έκπληκτος μαθαίνοντας περισσότερα για τα οφέλη του να ξεκινάει τα γεύματά του με λαχανικά.

Ο Devlin Donaldson δεν πίστευε ότι μπορούσε να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. «Πρέπει να πάμε σπίτι», θυμάται να λέει στη γυναίκα του, καθώς έκαναν βόλτα στη γειτονιά. «Είμαι εξαντλημένος». Είχε μόλις γραφτεί σε ένα πρόγραμμα υγείας που στόχευε να τον απομακρύνει από τα φάρμακά και να θέσει υπό έλεγχο τον διαβήτη τύπου 2 από τον οποίο έπασχε. Το πρόγραμμα ονομάζεται Twin Health, και εκτός από το ότι του έδινε εξατομικευμένες συστάσεις στο τηλέφωνό του για το τι να τρώει και πόσο να κοιμάται, τον συμβούλευε επίσης να αυξήσει την κίνηση στην καθημερινότητά του, έχοντας ως στόχο να καταγράψει περίπου 10.000 βήματα στο smartwatch του.

Πώς έχασε 18 κιλά και 25 πόντους

«Όπως και με κάθε άσκηση, είναι πάντα πιο δύσκολο τις πρώτες μέρες», είπε ο Donaldson. «Όταν μου είπαν, “πρέπει να κάνεις 10.000 βήματα”, σκέφτηκα, “είστε τρελοί. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”. Αλλά συνέβη», εξομολογήθηκε ο ίδιος.

«Αυτός ο τρόπος διατροφής με έσωσε από το αναπηρικό καροτσάκι και παράλληλα έχασα 55 κιλά» – Γυναίκα περιγράφει την εκπληκτική ιστορία της

Τώρα, ο Donaldson λέει ότι αυτές οι συνήθειες έπαιξαν έναν απροσδόκητα σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διαχείριση του βάρους του, αλλά και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της χοληστερόλης του και στη μείωση της αρτηριακής του πίεσης.

Ακολουθούν 3 από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μείωσε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου θέτοντας σε ύφεση τον διαβήτη του. Έτσι κατάφερε να χάσει περίπου 18 κιλά και 25 πόντους από τη μέση του.

3 συμβουλές για υγιεινή απώλεια βάρους

Σηκωθείτε για μια βόλτα

Καταναλώστε πρώτα μη αμυλούχα λαχανικά, μετά πρωτεΐνες και έπειτα υδατάνθρακες
Το μηλόξυδο είναι αμφιλεγόμενο, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
Καλύτερος έλεγχος του διαβήτη με περπάτημα

Χάρη στη συνεχή παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα του, ο Devlin Donaldson σήμερα νιώθει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο τον διαβήτη. «Τώρα ξέρω διάφορα πράγματα που μπορώ να κάνω για να σταματήσω αυτή την αύξηση της γλυκόζης. Ξέρω πώς να αντιμετωπίσω τις αυξομειώσεις», λέει ο ίδιος

Μια από τις πιο απλές μεθόδους είναι απλά να σηκωθεί και να πάει για μια βόλτα. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο. «Την πρώτη φορά που βγήκα για περπάτημα, η γυναίκα μου ήταν μαζί μου. Της λέω, “Πόσο έχουμε περπατήσει;” και μου απαντάει, “2.500 βήματα”. Είχε εξαντληθεί. Τώρα, απολαμβάνει βόλτες που διαρκούν έως και τέσσερις φορές περισσότερο από εκείνη την αρχική προσπάθεια».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να επιδιώξετε τα 10.000 βήματα για να αποκομίσετε σημαντικά οφέλη από την καθημερινή κίνηση και ο Donaldson συμφωνεί. «Αν κάποιος μπορεί να δεσμευτεί και να πει, “Θα το κάνω αυτό για έναν μήνα, ή για δύο μήνες” και απλά να το κάνει για αυτό το διάστημα, δεν χρειάζεται καν να φτάσει τα 10.000 βήματα», είπε. «Φτάστε τα 6.000 ή τα 8.000».

Πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ακριβώς αυτό που ο Donaldson αντιλαμβάνεται διαισθητικά από την εμπειρία του. Ενώ τα 8.000 βήματα φαίνεται να είναι ένα είδος ιδανικού σημείου όπου αρχίζουν να εμφανίζονται μια σειρά από οφέλη για τη μακροζωία, οι ερευνητές αρχίζουν να συλλέγουν δεδομένα που δείχνουν ότι ακόμη και το περπάτημα 2.000 έως 4.000 βημάτων την ημέρα μειώνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου ενός ατόμου, ειδικά από καρδιακά προβλήματα.

Τελικά, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από τον αριθμό βημάτων είναι η τακτική κίνηση για να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή, το αίμα να ρέει και το οξυγόνο να κυκλοφορεί στο σώμα.

Μετά από περίπου 3 ή 4 μήνες που ένιωθε ακόμα νωθρότητα και κατάθλιψη, ο Donaldson είπε ότι η «ενέργειά του αυξήθηκε ξαφνικά». «Όταν έφτασα σε αυτό το σημείο, ήταν σαν μια κρίσιμη καμπή», είπε ο ίδιος.

Ξαφνικά, έτρεχε στο σπίτι, έβγαζε τα σκουπίδια και έπλενε τα πιάτα. «Είχα αρκετή ενέργεια, και αυτό συνεχίστηκε. Από εκείνο το σημείο, η ενέργειά μου ενισχύθηκε και αυτό ήταν ένα απίστευτο δώρο για να απολαύσω τη ζωή αντί να νιώθω κουρασμένος».

Καταναλώστε πρώτα τα μη αμυλούχα λαχανικά, μετά πρωτεΐνες και έπειτα υδατάνθρακες

Μια άλλη συμβουλή που πρότεινε στον Donaldson η έξυπνη εφαρμογή για την απώλεια βάρους ήταν να απολαμβάνει μερικά μη αμυλούχα λαχανικά πριν από το υπόλοιπο γεύμα του. Μερικές φορές θα φάει σπαράγγια, άλλα γεύματα μπορεί να είναι σέλινο ή κουνουπίδι. Του αρέσει επίσης να τσιμπολογά λίγο μπρόκολο με τυρί ή να τρώει μια σαλάτα πριν από το υπόλοιπο δείπνο του.

Οι ειδικοί διατροφής υποψιάζονται ότι για άτομα με διαβήτη τύπου 2, η κατανάλωση λαχανικών με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να επιβραδύνει την πέψη.

«Πρόκειται πραγματικά για πολύ καλή συμβουλή, ειδικά στον διαβήτη τύπου 2, να τρώτε πρώτα τα λαχανικά ή/και την πρωτεΐνη και τελευταίους τους υδατάνθρακες», δήλωσε η Nicola Guess, πιστοποιημένη διαιτολόγος που μελετά την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτή είναι μια καλή στρατηγική».

Για άτομα που δεν έχουν διαβήτη, δεν είναι σαφές εάν υπάρχει απαραίτητα κάποιο όφελος από το να τρώνε με αυτόν τον τρόπο.

Το μηλόξυδο είναι λίγο πιο αμφιλεγόμενο, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Ακολουθώντας τις συμβουλές του ψηφιακού βοηθού, ο Donaldson έχει επίσης αρχίσει να αραιώνει λίγο μηλόξυδο στο ποτήρι με το νερό του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως βάζει μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό 230ml.

Θυμάται τη γιαγιά του να μιλάει για τις ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου όταν ήταν παιδί, αλλά νόμιζε απλά ότι ήταν ένας παλιός μύθος. Τώρα, με τη συνεχή παρακολούθηση του σακχάρου του αίματος, έχει παρατηρήσει ότι η κατανάλωση μηλόξυδου όντως βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Είναι μια δημοφιλής διαδικτυακή στρατηγική, που προωθείται από influencers όπως η “Glucose Goddess” και άλλοι, αλλά ανεξάρτητοι ειδικοί διατροφής δεν είναι απόλυτα πεπεισμένοι για τη χρήση του ως σίγουρη λύση.

«Υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα», δήλωσε η Guess.

Αν και μερικές κουταλιές της σούπας μηλόξυδο την ημέρα αραιωμένο σε νερό είναι πιθανώς αρκετά ασφαλές, η Guess ανησυχεί για τις πιθανές αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε μεγαλύτερες δόσεις, καθώς το μηλόξυδο είναι πολύ όξινο. Η Twin Health δηλώνει ότι δεν συνιστά αυτή τη στρατηγική σε όλους, είναι απλώς μια τεχνική που λειτούργησε καλά για τον Donaldson. («Δεν συνιστούμε μηλόξυδο σε άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση οξέων, προβλήματα στα δόντια ή άλλες ιατρικές καταστάσεις που επηρεάζονται από τρόφιμα με υψηλή οξύτητα», επισημαίνουν οι ειδικοί).

Ο Donaldson, αν και δεν του αρέσει πολύ η γεύση του μηλόξυδου και δεν νιώθει διαφορετικά μετά την κατανάλωσή του, απολαμβάνει να βλέπει πώς οι αιχμές του σακχάρου στο αίμα του μειώνονται χάρη στο νέο του, ελαφρώς ξινό ποτό. Εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή τον έχει διδάξει πιο έξυπνους τρόπους για να τρώει και να κινείται, αλλά ξέρει επίσης ότι όλες αυτές οι συμβουλές δεν είναι τίποτα χωρίς τη δική του προσπάθεια.

«Τελικά, εσύ είσαι εκείνος που θα περπατήσει και θα αποφασίσει τι να φάει», είπε ο Donaldson.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response