H Toυρκία δεν κρύβει τον απώτερο στόχο της να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς και όπως αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Μesut Ηakki Casin, συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, θα πληρώσει όσο χρειάζεται για να τα αποκτήσει και όποιον χρειάζεται για να της τα κατασκευάσει.
Ο Casin, μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, είπε πως η Τουρκία θα νοικιάσει ξένους «σκύλους», για να εξυπηρετήσουν τα τουρκικά κυβερνητικά συμφέροντα όπως πυρηνικούς επιστήμονες με στόχο να καταστήσουν την Τουρκία κάτοχο πυρηνικών πυραυλικών συστημάτων με απώτερο στόχο η Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη, αλλά και μηχανικούς αεροσκαφών προφανώς εννοώντας ότι η Άγκυρα θα αποκτήσει με αυτό τον τρόπο το δικό της μαχητικό 5ης γενιάς.
President Erdogan’s advisor Mesut Hakki Casin says #Turkey would buy out “dogs” around the world including nuclear scientists to serve for Turkish gov’t interests. pic.twitter.com/YU23AdJUc2
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) November 23, 2020
Δήλωσε συγκεκριμένα ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν: «Στην Τουρκία υπάρχει μία πολύ σημαντική ρήση του Τσάρου: ‘Σε κάθε μέρος του κόσμου υπάρχουν σκυλιά που θα μας υπηρετήσουν’. Οπότε η Τουρκία θα βγάλει χρήματα από την τσέπη της. Όποιος μπορεί να μας υπηρετήσει, θα νοικιαστεί. Χρειαζόμαστε για παράδειγμα έναν μηχανικό ατομικής ενέργειας; Θα έρθει στην Τουρκία.
Χρειαζόμαστε κάποιον μηχανικό αεροσκαφών. Η Τουρκία θα φέρει τον καλύτερο μηχανικό σε αυτήν την μηχανή. Θυμηθείτε το πώς η Τουρκία απήγαγε τον Ορμπάν (Ούγγρος μηχανικός πυροβολικού στη διάρκεια πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης) μπροστά στα μάτια της βυζαντινής υπηρεσίας πληροφοριών. Κάναμε το πυροβολικό με τον μηχανικό Ορμπαν. Πού ζεις εσύ; Ζεις στην Κωνσταντινούπολη χάρη στον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.
Η Τουρκία, λοιπόν, που ανέπτυξε τότε το πυροβολικό του κατακτητή δεν μπορεί σήμερα να αναπτύξει τους πυραύλους του κατακτητή; Γιατί νομίζεις τα πλοία εν προκειμένου ονομάστηκαν με τα ονόματα των Οθωμανών σουλτάνων Φατίχ, Γιαβούζ και Σελίμ. Εδώ υπάρχει ένα μήνυμα. Οι Τούρκοι έρχονται άλλα έρχονται για τα καλά. Έρχονται με την οικονομία τους με την ανθρώπινο δυναμικό τους και με το know how. Οι άλλες χώρες ζηλεύουν τα drones που κατασκευάζουμε. Λέω λοιπόν ότι αν δουλέψεις μπορείς να τα πετύχεις το ίδιο καλά».