Έ «Χ» ασαν και οι δυο τους! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κόλλησαν στο 0-0 στο κλασικό ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Ολυμπιακός 0-0

Χωρίς γκολ, αλλά και συγκινήσεις έληξε το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού του ΟΑΚΑ. Με ουσιαστικά χαμένους  και τους δυο, ειδικά από την στιγμή, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας τον Λεβαδειακό με 2-0… Οι μεν ερυθρόλευκοι περιορίστηκαν στην δεύτερη θέση με 14 πόντους, ενώ ο Παναθηναϊκός στο -7 από την κορυφή με τη φτωχή συγκομιδή των 9 πόντων.

Με ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι «αιωνίων» απέναντι στον Ολυμπιακό. Με τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι να τίθεται νοκ άουτ από μία ενόχληση στον προσαγωγό του αριστερού ποδιού και την θέση του πήρε ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα ως αντί – Τσικίνιο στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι ανήκε στον Παναθηναϊκό. Στο 11’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τετέ, ο  Γεντβάι έκανε μία καλή κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Στο 16’ ο Τζούριτσιτς με πανέμορφο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 30ο λεπτό ο Τζούριτσιτς  έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός στο 34’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από «τσαφ» του Λοντίγκιν, η μπάλα έφτασε στον Ελ Κααμπί που άνοιξε την μπάλα για να περάσει τον γκολκίπερ των «πράσινων», έκανε και το σουτ, αλλά ο Ίνγκασον πάνω στη γραμμή έδιωξε.

 

Θλάση ο Ιωαννίδης, τον χάνει και η Εθνική!

Νέο πολύ σημαντικό πρόβλημα προέκυψε για τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Ντραγκόφσκι, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, ο Παναθηναϊκός χάνει και τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος στο 43′ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έγινε αναγκαστική αλλαγή! Με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στον προσαγωγό. Εξέλιξη, η οποία έχει ως άμεσο αντίκτυπο και ως προς την Εθνική ομάδα, που είναι δεδομένο ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του 24χρονο  επιθετικού από τις αναμετρήσεις με Αγγλία και Ιρλανδία για το Nations League. Στη θέση του διεθνούς φορ πέρασε ο Άντραζ Σπόραρ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους  και από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Τζούριτσιτς πήδηξε για την κεφαλιά δίχως να τα καταφέρει.

Ο Τζολάκης – σταμάτησε τα δύο σουτ του Σπόραρ εξ επαφής και στη συνέχεια ο Τετέ δεν βρήκε στόχο από πλάγια αριστερά! Με τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια της φάσης να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Ρέτσου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Με τον Ολυμπιακό στο 56΄να χάνει ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Στο 71’ το διαγώνιο σουτ του Μουζακίτη, απέκρουσε ασταθώς ο Λοντίγκιν, ο Ίνγκασον πρόλαβε πριν εκτελέσει ο Ελ Κααμπί και ο Κωστούλας δεν μπόρεσε να βρει εστία. Με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την σπουδαιότερη ευκαιρία στο 91’ όταν ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής με τον Λοντίκγιν να αποκρούει σωτήρια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response