“Ήμασταν σε φόβο θανάτου” – Άρχισε η δίκη για τη βίαιη επίθεση των Κρητικών σε Γερμανούς στον Μυλοπόταμο

Κοινοποίηση:
dikastirio

Ενώπιον των δικαστικών αρχών βρέθηκαν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι, ένας 40χρονος και ένας 38χρονος, για την επίθεση σε μια οικογένεια Γερμανών τουριστών τον περασμένο Αύγουστο στον Μυλοπόταμο.

Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη, ειδικά μετά και τη δημοσιοποίηση αλγεινών εικόνων από βίντεο που είχε καταγράψει ένας μέρος μόνο της βίαιης επίθεσης.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την εξέταση των βασικών μαρτύρων.

Πρώτη, εξεταστηκε η κόρη που επέβαινε στο αυτοκίνητο των Γερμανών. Η κοπέλα περιέγραψε τι συνέβη εκείνη τη μέρα, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένειά της έφτασε σε ένα σταυροδρόμι. Εκείνη την ώρα περνούσε το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων που βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και “αγγιξε” το αυτοκίνητο των Γερμανών. Ωστοσο, δε σταμάτησαν οι κατηγορούμενοι. Για τον λόγο αυτό, οι Γερμανοί άλλαξαν κατεύθυνση προκειμένου να τους ακολουθήσουν και να τους κάνουν σήμα να σταματήσουν για να ανταλλάξουν τα στοιχεία όπως συνηθίζεται στα τροχαία ατυχήματα. Συμφωνα με όσα υποστήριξε η μάρτυρας, οι κατηγορούμενοι σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους και ο ένας εξ αυτών βγήκε και γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον αδερφό της. Στη συνέχεια, κατά την εξέλιξη του επεισοδίου, ο ένας από τους κατηγορουμένους έβγαλε μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά προς τον αδερφό της κοπέλας. Η κοπέλα τον προειδοποίησε, φωνάζοντάς του “Κρις μαχαίρι!”. Τότε ο κατηγορούμενος που κρατούσε το μαχαίρι στράφηκε προς την ίδια, η οποία έτρεξε να φύγει.

Η κοπέλα εν συνεχεία, ανέφερε ότι εντωμεταξύ είχαν σταματήσει κάποια αυτοκίνητα στο σημείο και υπήρξε προσπάθεια ενός άνδρα να παρέμβει “πυροσβεστικά” για να δώσει ένα τέλος στο περιστατικό.

Οι Γερμανοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο τους φεύγοντας, ωστόσο οι Κρητικοί τους ακολούθησαν αμέσως. Σύμφωνα με οσα υποστήριξε η μάρτυρας, οι Κρητικοί τους καταδίωξαν, προσπαθώντας να τους εκτρέψουν από την πορεία τους και να τους βγάλουν στην άκρη του δρoμου, πλαγιοκτυπώντας τους. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων, που είχε βρεθεί μπροστά, έκανε όπισθεν, “καβαλώντας” το αυτοκίνητο των Γερμανών μέχρι το μπαρμπρίζ.

Ο δεύτερος Γερμανός που επέβαινε στο αυτοκίνητο, κατά την εξέτασή του, υποστήριξε και εκείνος ότι ο αδερφός του γρονθοκοπήθηκε από τον ένα ε των κατηγορουμένων. Ανέφερε ότι ο ένας από τους Κρητικούς έβγαλε μαχαίρι και κατευθύνθηκε προς τον αδερφό του. Μάλιστα, όπως είπε, οδηγοί κάποιων άλλων οχημάτων που είχαν εντωμεταξύ βρεθεί στο σημείο της επιθεσης, παρενέβησαν προσπαθώντας να αποσοβήσουν τα χειρότερα. Οπως ειπε ο μάρτυρας, ένας από αυτούς τους περαστικούς οδηγούς προσπάθησε να εμποδίσει τον κατηγορούμενο που κρατούσε μαχαίρι συγκρατώντας τον, ενω παράλληλα ειπε στους Γερμανούς να φύγουν, όπως και έκαναν.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς οι Κρητικοί τους “καταδίωξαν” προσπαθώντας να τους βγάλουν εκτός δρόμου.

“Ήμασταν σε φόβο θανάτου” είπε ο μάρτυρας χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response