«Ήμουν απένταρος»: Πόσα χρήματα είχε πάρει ο Αλ Πατσίνο για να παίξει στον «Νονό»

Κοινοποίηση:
a0fc18d2-Capture

Ο «Νονός» μπορεί να είχε σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία, όμως αυτό δεν μεταφράστηκε σε ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του Αλ Πατσίνο, όπως αποκαλύπτει ο ηθοποιός στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Sonny Boy: A Memoir».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πατσίνο εισέπραξε μόλις 35.000 δολάρια για τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στην πρώτη ταινία του «Νονού». Σίγουρα ένα ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που πήρε ο Μάρλον Μπράντο για τον ρόλο του Βίτο Κορλεόνε, που έφτανε τα 120.000 δολάρια συν το 5% από τα κέρδη της ταινίας (με τα έσοδα του ηθοποιού να φτάνουν τελικά σχεδόν τα 2 εκατομμύρια δολάρια).

«Όταν τελείωσα τα γυρίσματα του «Νονού», ήμουν απένταρος. Όχι ότι είχα ποτέ χρήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή χρωστούσα κιόλας», γράφει ο Πατσίνο στην αυτοβιογραφία του. «Ο μάνατζερ και οι ατζέντηδες πήραν το μερίδιό τους από το μισθό μου. Το ποσό για τη δεύτερη ταινία του «Νονού», σαφώς και δεν ήταν το ίδιο για τον Αλ Πατσίνο, μιας και διεκδίκησε μια αύξηση που έφτανε τα 500.000 δολάρια, ενώ για την τρίτη ταινία οι απαιτήσεις του εκτοξεύτηκαν στα 8 εκατομμύρια δολάρια. Και δικαίως μετά την τόση φήμη που είχε πάρει.

Το περίεργο, βέβαια, είναι πως ο Πατσίνο είχε πλήρη άγνοια για τα χρήματα που έμπαιναν ή έβγαιναν από τον τραπεζικό του λογαριασμό. «Δεν υπέγραφα καν τις δικές μου επιταγές. Ο λογιστής μου τις υπέγραφε και εγώ τις άφηνα να περνούν. Δεν κοίταζα και δεν μου έλεγε πόσα είχα ή πού πήγαιναν τα χρήματα και δεν παρακολουθούσα ποιος έπαιρνε τι.

Πλήρωνα για δεκαέξι αυτοκίνητα, είκοσι τρία κινητά τηλέφωνα και έναν κηπουρό που έπαιρνε 400.000 δολάρια το χρόνο, και προσέξτε, αυτά ήταν για την διαμόρφωση του κήπου σε ένα σπίτι στο οποίο δεν έμενα καν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response