«Ήταν σαν ταινία τρόμου, υπήρχαν αίματα παντού» είπε ο φίλος της νεκρής Ειρήνης

Κοινοποίηση:
petroypoli

Συγκλονίζουν οι σκηνές που περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο φίλος της 18χρονης Ειρήνης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη με μοναδικό κατηγορούμενο τον 65χρονο πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Ο νεαρός χαρακτήρισε τον πατέρα της Ειρήνης «δόλιο και κακό άνθρωπο» ενώ κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν ενέκρινε το δεσμό του με την Ειρήνη, λόγω της αλβανικής του καταγωγής.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Αύγουστο του 2017 στην Πετρούπολη. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 65χρονος έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με την κόρη του επιχείρησε να την στραγγαλίσει, ενώ της είχε καταφέρει μαχαιριές στο πρόσωπο, στο στήθος και στο χέρι και της είχε κλείσει το στόμα και την μύτη.
Και ενώ η κοπέλα βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ο πατέρας της, έβαλε φωτιά στο σπίτι. Η Ειρήνη λίγες ημέρες αργότερα μετά το συμβάν κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο σύντροφος της Ειρήνης περιέγραψε το πώς ειδοποιήθηκε για να σπεύσει στο διαμέρισμα της Πετρούπολης όπου ο 65χρονος ζούσε με την κόρη του. «Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδελφος της Ειρήνης και μου λέει “τρέχα, τη δέρνει”. Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφός της” τώρα σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια”» είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει: «Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοι από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατερα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο φίλος της Ειρήνης τόνισε στο δικαστήριο πως επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Πετρούπολης και την επόμενη ημέρα του τραγικού συμβάντος και τότε αντίκρισε σοκαριστικές εικόνες. Είπε στο δικαστήριο: «Ήταν σαν ταινία τρόμου. Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστράνε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Περιγράφοντας σε δικαστές και ενόρκους τον χαρακτήρα της Ειρήνης, κατέθεσε πως αγαπούσε τον πατέρα της και πως ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. «Κανονιζαμε διακοπές. Ψάχναμε σπίτι για να ζήσουμε μαζί. Είχε όνειρα. Δε θα μπορούσε να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πυροσβέστης που έσπευσε στο σημειο, όταν έλαβε κλήση για εμπρησμό. «Πήραμε μια κλήση για εμπρησμό. Σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, τουλάχιστον τρεις> είπε ο μάρτυρας – πυροσβέστης και πρόσθεσε: «Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, διπλα – δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε πιο σημείο. Είχα γεμισει όμως αίματα».

Δικαστής: Από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη ή προκλήθηκε από κάπου;
Μάρτυρας: Ήταν προσχεδιασμένη η φωτιά. Δεν προκλήθηκε τυχαίως. Δεν μπορώ να ξέρω αν σχεδιάστηκε πριν από καιρό, πριν μερες, ή μια ώρα πριν.

Τέλος, ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως ο 65χρονος «πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη».

Εισαγγελέας: Γνώριζε ο κατηγορούμενος την απαξία της πράξης του;
Μάρτυρας: Γνώριζε, όμως μπορούσε να το αποτρέψει; Να το διαπραγματευτεί; Η γνώμη μου είναι όχι. Αυτός που έχει αυτή τη διαταραχή έχει ανεξέλεγκτο άγχος, δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Νοεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: