«Ίσως λάβουμε τολμηρές αποφάσεις»: Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης δείχνουν τι έρχεται στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Αρχικά, ο κ. Κεφαλογιάννης παρέστη στα αποκαλυπτήρια των Προτομών των Ηρώων Αντιστρατήγων Χρήστου Φώτη, Τάσου Μάρκου και Ανδρέα Αρέστη, την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Στη συνέχεια, μετέβη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά, στο Μνημόσυνο Πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, όπου πραγματοποίησε ομιλία. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αρχηγοί και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και συγγενείς Πεσόντων και Αγνοουμένων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ακολούθως, επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βασίλη Πάλμα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.  
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι».

Με τις εκδηλώσεις μνήμης για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο να έχουν πλέον παρέλθει, ήρθε η ώρα για την «αποκρυπτογράφηση» ορισμένων εκ των σημαντικότερων δηλώσεων που έκαναν οι ηγέτες Ελλάδας και ελεύθερης Κύπρου.

Και μπορεί οι Τούρκοι, δια στόματος Ερντογάν, να μην έκρυψαν τις προθέσεις τους, μιλώντας ακόμα και για «διαπραγματεύσεις», ωστόσο είναι εκείνοι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Αντιθέτως, ο ελληνισμός έχει απείρως περισσότερα να απωλέσει στην περίπτωση ενός «επώδυνου συμβιβασμού».

Δύο σχεδόν πανομοιότυπες φράσεις, κατά τις χθεσινές δηλώσεις, των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκο Χριστοδουλίδη, «πάγωσαν» αρκετούς Έλληνες!

Αναφερόμενοι στο Κυπριακό ζήτημα μίλησαν για… «δύσκολους μήνες που έρχονται» και «τολμηρές και γενναίες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν»!!!!

Ξέρουν κάτι άραγε;;

Ακολουθούν αυτολεξεί οι δηλώσεις των δύο ηγετών:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συναντάμε τα 50 χρόνια με “οδηγό την ωριμότητα του χρόνου. Οφείλουμε να δούμε με πραγματισμό την κατάσταση σήμερα. Ελλάδα και Κύπρος ανήκουν στον δυτικό κόσμο. Κάθε λύση εξάλλου, το ξέρουμε, προϋποθέτει γενναίες και τολμηρές αποφάσεις. Γιαυτό και πότε δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε όσους μάχονται και διεκδικούν σε λιγότερο πατριώτες ή περισσότερο πατριώτες»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, τους επόμενους μήνες θα λάβουμε ενδεχομένως κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας, να επανενώσουμε την Κύπρο, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οι Κύπριοι είναι οι μεγαλύτερες κότες. Δεν πολέμησαν ποτέ για την πατρίδα τους. Εξαιρούνται τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ.

  2. ΤΟΛΜΗΡΕΣ = ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ.
    .
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΛΑ ΑΝΘΈΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.
    .
    ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ, ΠΑΛΙΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ.
    .

  3. ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΙΑ ΕΙΤΕΜΕ ΤΗ Ν.Δ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΒΑΙΒΕΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕ ΧΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΧ ΡΗΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑ ΤΑ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗ ΝΩΝ +♡+ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΗΖΕΙ ΟΛΟΥ Σ ΤΟΥΣ ΕΛΛ ΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΜΗΝ+♡+♡+♡+

Comments are closed.