Όλα καλά με τον Μητσοτάκη λέει ο Ερντογάν αφού ο εθνικός προδότης του υποσχέθηκε το Αιγαίο δώρο στη συνάντηση στις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κυριολεκτικά έχουν θάψει το θέμα της συνάντησης του Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του πρακτορείου Anadolu, που δεν έγραψε λέξη. Γιατί άραγε;

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση της Σμύρνης (IEF), ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι η αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργών και Υπουργείου Εξωτερικών είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και ότι αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στο διάφορα επίπεδα. Ο Μητσοτάκης είπε, «η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας, αλλά στόχος μου ήταν να μιλήσω με την Τουρκία και να λύσω τα ζητήματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου και πιστεύω ότι οι διαφορές μας δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα».

Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία έχει συμφέρον να έρθει πιο κοντά στη Δύση και πρέπει να γνωρίζει ότι οι καλές σχέσεις με την Ευρώπη είναι η βάση των καλών σχέσεων με την Ελλάδα και αυτό είναι ένα ατού που έχουμε για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ζητήματα από το παρελθόν δεν μπορούν να επιλυθούν άμεσα, αλλά οι διαφωνίες δεν πρέπει να μετατραπούν σε υπερβολική ρητορική. Αναφέρθηκε ότι ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους της διασποράς και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Gayle.

Πρακτορείο Anadolu

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φτάνει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗE. Ο Ερντογάν έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη συνεδρίαση την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναμένεται να τονίσει τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία, από την ανάπτυξη έως την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και τη συμβολή της στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας με ταυτόχρονη αποκατάσταση της παγκόσμιας αλληλεγγύης. «Θα τονίσουμε επίσης τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία απέναντι στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τους ομολόγους του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης. Επιπλέον, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με μέλη της τουρκοαμερικανικής κοινότητας και των σχετικών κοινοτήτων και θα συζητήσει με εκπροσώπους ερευνητικών οργανισμών και ηγέτες αμερικανικών επιχειρήσεων. Η φετινή συζήτηση αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 150 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Ερντογάν συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: