Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech κατά της Covid-19 στους 5-11 ετών σήμερα, ελπίζοντας να βάλει φρένο στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων που έπληξε το Ισραήλ τον Ιούνιο άρχισε να υποχωρεί τον Σεπτέμβριο. Όμως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο δείκτης R ξεκίνησε την ανοδική πορεία και πλέον πέρασε το όριο, που δείχνει πως ο ιός θα μπορούσε ξανά να διασπείρεται εκθετικά.
Τα ημερήσια κρούσματα άρχισαν επίσης να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, με τα μισά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να καταγράφονται αυτή τη στιγμή μεταξύ παιδιών ηλικίας 11 ετών και κάτω.
Ο πληθυσμός των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ είναι σχετικά νέος, με περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 5-11 ετών. Έως τον Νοέμβριο, αυτή η ομάδα αποτελούσε το ένα τρίτο και πλέον των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Επιστήμονες και αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η χώρα μπορεί να φθάσει στην «ανοσία της αγέλης», εκτός κι αν τα παιδιά εμβολιαστούν.
Ωστόσο, όσοι χαράσσουν πολιτική επισημαίνουν, επίσης, ότι ο εμβολιασμός των μικρότερων παιδιών έχει σκοπό πάνω απ’ όλα να προστατεύσει την ατομική υγεία τους και όχι απλά να σταματήσει τη διασπορά του ιού.
Την τελευταία εβδομάδα υπογράμμιζαν ότι αν και η Covid-19 είναι σπανίως σοβαρή μεταξύ των μικρών παιδιών και πολλά δεν εκδηλώνουν κανένα σύμπτωμα, μπορεί να ενέχει κινδύνους μακροπρόθεσμα.
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εκτιμά πως ένα στα 3.500 παιδιά που έχει μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό θα αναπτύξει αργότερα Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο των Παιδιών. Για τα περισσότερα από τα παιδιά που νοσούν από αυτήν την κατάσταση απαιτείται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το 1-2% πεθαίνει.
Αξιωματούχοι σημειώνουν επίσης τον κίνδυνο συμπτωμάτων που επιμένουν, όπως διαταραχή στον ύπνο, μυαλγίες, απώλεια όσφρησης και γεύσης, κεφαλαλγίες και βήχα.
Μια έρευνα από το υπουργείο Υγείας σε περισσότερα από 13.000 παιδιά κατέδειξε πως περίπου το 11% εξ αυτών παρουσίασε συμπτώματα που επέμειναν, έξι μήνες μετά την ανάρρωσή τους.
«Όλα αυτά τα φαινόμενα μπορεί να είναι σοβαρά και θέλουμε να τα προλάβουμε», είπε σήμερα σε βουλευτές ο υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς.
Οι εμβολιασμοί άρχισαν σήμερα σε μια πλατεία του Τελ Αβίβ και η εκστρατεία θα ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα αύριο Τρίτη.
σιγα μην βαζει το σκευασμα το Ισραηλ στα παιδια του,τοσο ευκολα το τρωτε?…αλατουχο διαλυμα…απλα πρεπει να το ”δουν” οι αλλες χωρες,να παραδειγματιστουν!(βλεπε Ελλαδα)…ξυπνατε,θα ρθει κ στα παιδια μας!
Άιντε! Σε λίγο θα εμβολιαστούν και τα σπερματοζωάρια! Ω ρε που πάμε;;;;;;;;
Το Ισ.ραη.λ., παιζει το παιχνιδι του! Οπως εκανε και επι Χιτλερ! Και στο φιναλε, δεν το χαλαει το να “θυσιασει” μερικους, ωστε να ενισχυσει το οποιοδηποτε ψευδοαφηγημα! Κακη ωρα, σαν αυτο του ολο.απαυτωματος!
Υ.γ. Παντως, απορω! Κανεις δεν εχει αντιληφθει, την σατανικη ψυχοσυνθεση τους; Και τις δολιες, μεθοδους του; Δεν εχουν αλλαξει δα και κατι! Ανα τους αιωνες, τις ιδιες εφαρμοζουν!
Ο Μπουρλά δεν έλεγε ότι τον έπαιρνε τηλέφωνο ο Ισραηλινός Π/Θ στις 3 τα ξημερώματα για να του ζητήσει να κάνει τη χώρα του νο1 πειραματικό εργαστήριο των εμβολίων; Αυτοί είναι χειρότεροι και από τον Κούλη.