Ο γνωστός Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές εγγονός του Νικολάου Τσελεμεντέ μίλησε σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
Γιώργο ποσό καλό είναι να έχεις ένα αναγνωρίσιμο επίθετο σήμερα στην δουλειά σου , που κουβαλάει την βαριά κληρονομιά του παππού σου Νικολάου Τσελεμεντέ ;
“Είναι και καλό και κακό συνάμα, γιατί από την μια είσαι αναγνωρίσιμος από την άλλη υπάρχουν και περισσότερες απαιτήσεις.”
Γιώργο η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα θεωρείς ότι σήμερα έχει μπασταρδευτεί και εάν ναι σε ποιο βαθμό ;
“Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δεν μπασταρδεύεται, μπορεί να εξελιχθεί κάνοντας συνδυασμούς προϊόντων που πιο παλαιά δεν γίνονταν γιατί δεν υπήρχαν όλα τα υλικά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας όπως υπάρχουν σήμερα. Η βάση της Ελληνικής κουζίνας παραμένει η ίδια.”
Εσύ μπασταρδεύεις της ελληνικές παραδοσιακές συνταγές για να βγάλεις ένα διαφορετικό πιο γκουρμέ πιάτο ;
“Θεωρώ ότι άμα αλλάξεις μια παραδοσιακή συνταγή ( εννοώ τα υλικά) δεν μιλάμε για το ίδιο πιάτο, για αυτό το λόγω με ενοχλεί όταν διαβάζω σε κατάλογο εστιατορίου παράδειγμα λαχανοντολμάδες και μου έρχεται κάτι άλλο που δεν είναι η λαχανοντολμάδες που ξέρουμε.”
απόσπασμα από την συνέντευξη του Γιώργου Τσελεμεντέ στο greekafair.