Όταν ο μύθος μαλώνει με την πραγματικότητα γίνονται θαύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Λίμνη-Στυμφαλίας-1140x570-735x459

Πλούσια ιστορία που μπλέκεται με το μύθο και το θρύλο. Τοπία μοναδικής ομορφιάς που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη Ελλάδα που μπορεί να μην είχες φανταστεί. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό που θα δεις στην αποκαλούμενη ελληνική «Λόχ Νες» των μύθων και των θρύλων. Είναι η λίμνη Στυμφαλία που έχει να σου αποκαλύψει πολλά μυστικά. Ένα μέρος της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το σπίτι για ένα μοναδικό ψάρι στον κόσμο. Οι εικόνες από ψηλά σε μαγεύουν.

Λίμνη Στυμφαλία: Η ελληνική Λοχ Νες
Η λίμνη Στυμφαλία αποτελεί μια από τις λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου και έχει πραγματικά ιδιαίτερη ομορφιά. Η φύση την έχει τοποθετήσει στα 680 μέτρα υψόμετρο σε ένα οροπέδιο. Όποια εποχή κι αν βρεθείς εκεί θα εντυπωσιαστείς από το σκηνικό. Την άνοιξη και το καλοκαίρι τα χρώματα σε καθηλώνουν ενώ το χειμώνα η λίμνη είναι πλαισιωμένη από τις χιονισμένες κορυφές της Ζήρειας και του Ολίγυρτου.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για να φτάσεις στη λίμνη θα περάσεις από μια καταπράσινη διαδρομή που σου αποδεικνύει ότι πολλές φορές η διαδρομή αλλά και ο προορισμός μπορούν να είναι εξίσου όμορφα. Αυτά τα ημιορεινά τοπία με τα κωνοφόρα δάση, τις βελανιδιές και τις καρυδιές αλλά και τα πλατάνια που ενώνονται με το θυμάρι και τη λεβάντα σε οδηγούν στην πανέμορφη λίμνη Στυμφαλίας.

Γύρω από τη λίμνη διάσπαρτα χωριά κάνουν την εμφάνισή τους και σε περιμένουν για να σου δείξουν πώς είναι να ζεις ακόμη σε μια παραδοσιακή Ελλάδα. Μικρά και περιποιημένα καταλύματα, ταβερνούλες και ένα ήσυχο περιβάλλον δίπλα στη φύση. Θα κάνεις τις βόλτες σου στα τριγύρω χωριά και θα πιείς τρεχούμενο νερό από τις πηγές. Κιόνια και Μάτσιζα, Κυλλήνη, Καλλιάνι, Ψάρι, Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι και Καίσαρι είναι μερικοί από τους οικισμούς που μπορείς να επισκεφθείς.

Η Στυμφαλία των μύθων και των θρύλων
Η ελληνική λίμνη «Λοχ Νες», η λίμνη των μύθων και των θρύλων έχει πολλά να σου διηγηθεί. Μα ένα είναι το πιο σημαντικό. Η σύνδεσή της με έναν από τους πιο γνωστούς άθλους του Ηρακλή. Εκεί λέγεται ότι ο ίδιος απομάκρυνε με κρόταλα τις απειλητικές Στυμφαλίδες Όρνιθες που κατοικούσαν στα έλη. Επίσης την ίδια περιοχή, όμως, στοιχειώνει ακόμη και σήμερα ο μύθος για τον τάφο του βασιλιά Αίπυτου, αδελφού του Στύμφαλου, πρώτου οικιστή της περιοχής.

Το ήξερες;
Κάτι ακόμη ενδιαφέρον που δεν γνωρίζουν πολλοί αφορά ένα είδος ενδημικού ψαριού που ζει μόνο στη λίμνη Στυμφαλία. Ο λόγος για το Phoxinellus Stymfalicius. Θα το δει κανείς να επιβιώνει τις περιόδους ξηρασίας της λίμνης μέσα στα λασπόνερα ενώ το ίδιο σχηματίζει ένα γλιστερό κάλυμμα λάσπης γύρω από το σώμα του. Ανήκει στα απειλούμενα είδη και γι΄ αυτό αναφέρεται στο «κόκκινο βιβλίο» της ΕΕ, μαζί με άλλα ζώα και φυτά της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: