Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σε ηλικία 83 ετών, έφερε στην επιφάνεια ένα σχεδόν ξεχασμένο ειδύλλιό του, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το οποίο ωστόσο στις αρχές των 60s είχε απασχολήσει όχι μόνο τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή Τύπο, που έγραφε για τον έρωτα του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly»
Σύμφωνα με μια εκδοχή της ιστορίας, ο έρωτας του τότε πρίγκιπα για τη βασίλισσα του θεάτρου, ή τουλάχιστον η φημολογία γύρω από αυτόν, ξεκίνησε το 1959, όταν ο Κωνσταντίνος είχε πάει, μαζί με τις αδερφές του, να δουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παράσταση «Τόπος στα νιάτα» και, αμέσως μετά το τέλος της, στα παρασκήνια του Θεάτρου Μουσούρη για να τη συγχαρούν. Και εξελίχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη, όπου φέρεται να έζησαν παθιασμένες στιγμές.
Ένα μυστικό ψηλά στον Υμηττό
Λέγεται ότι ο ερωτευμένος τότε πρίγκιπας τής έστελνε καθημερινά στο θέατρο ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα με την υπογραφή «Κώστας». Ή ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.
Λέγεται ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.
Τρεις δεκαετίες μετά, ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη την παρακινεί να ανατρέξει στο παλιό ειδύλλιο. Της θυμίζει ένα περιστατικό, το 1962, στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όταν σε πρεμιέρα παράστασής της μπήκε ο τότε πρίγκιπας στην αίθουσα και όλοι σηκώθηκαν για να τον χαιρετίσουν τιμητικά. Όμως η πρωταγωνίστρια παρέμεινε καθισμένη και, απλά, άπλωσε το χέρι της για χειροφίλημα. Την επόμενη ημέρα, οι εφημερίδες μιλούσαν για «σκάνδαλο».
Όταν η Αλίκη αψήφησε το βασιλικό πρωτόκολλο
«Ήμουν θυμωμένη μαζί του», είχε πει η Αλίκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν εκείνος ήταν ερωτευμένος και αν παρακολουθούσε τις πρόβες στο Θέατρο Μουσούρη και τα γυρίσματα στο πλατό, η ηθοποιός απάντησε:
«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».
«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».
Όταν ο παρουσιαστής σχολίασε ότι η Φρειδερίκη, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ήταν έξαλλη για τη σχέση τους, η εθνική σταρ δεν το διέψευσε, κάθε άλλο μάλιστα:
«Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε.
Επισκιάζοντας τον πρίγκιπα
»Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το “Ωραία μου κυρία”. Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος.
»Θα μπορούσα μόνο με διαβατήριο αυτό το ειδύλλιο, γιατί ο ξένος Τύπος το είχε κύριο θέμα, να κατακτήσω τον ξένο κινηματογράφο, το Χόλιγουντ, την Αμερική. Δεν πήγα όμως στις Κάννες, γιατί δεν με άφησε ο Φίνος».
Ο τέως βασιλιάς με τη σειρά του είχε μιλήσει για τον έρωτά του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια συνέντευξή του στο ΡΙΚ, το 2014. «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος», είχε πει στον Τάσο Τρύφωνος. «Μάλιστα μια φορά πρόσφατα η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;».
Η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ Ο ΡΟΣΟΛΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Και το παιδί το εξαφάνισαν για να μη γίνει βασιλιάς της Ελλάδος. Αντάλλαξε τη σιωπή της με την καριέρα. Αυτό είναι το μυστικό.
Μου το έχει πει ένας γνωστός μου ότι υπάρχει τούνελ που οδηγεί από τη Στησιχόρου(εκεί που στήνουν χορό οι δαίμονες) στα ανάκτορα. Από κει θα φυγαδεύτηκε το παιδί που γέννησε και το εξαφάνισαν. Γι’ αυτό έγινε η χούντα, για να καλυφθεί η γέννηση του παιδιού. Πριν πολλά χρόνια γνώρισα στην Πλατεία Κλαυθμώνος την νοσοκόμα του Γεωργίου του Β’. Είχε έρθει από τα Πατήσια να ταΐσει τις γάτες. Πιάσαμε την κουβέντα. Ίσως αυτή την ξεγέννησε.