Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιάζονταν

Κοινοποίηση:
ydra-fotia

Χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση στις ελληνικές αρχές αποχώρησαν από την χώρα μας οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που επέβαιναν στην πολυτελή θαλαμηγό στην Ύδρα. Αυτό κατέθεσε ενόρκως αξιωματικός της Πυροσβεστικής ο οποίος μετέβη στο πολυτελές γιοτ μαζί με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στο πλαίσιο διερεύνησης της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της Ύδρας.

Μάλιστα ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος συνοδευόταν από ανώτερό του αξιωματικό, κατέθεσε πως η εξέταση έγινε προφορικά για λόγους «επείγοντος», καθώς οι Καζάκοι επιβάτες επρόκειτο να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για τις ελληνικές αρχές προείχε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες είχαν προγραμματισμένη πτήση για τη χώρα τους, ενώ ήταν μάρτυρες σε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς.

Ειδικότερα στην ένορκη κατάθεσή, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής υπογραμμίζει πως μετέβη στη πολυτελές γιοτ «Περσεφόνη» μαζί με τον Διευθυντή της ΔΑΕΕ, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια της πυρκαγιάς . Ήδη από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς κυκλοφορούσε έντονα η φήμη πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα τα οποία είχαν ρίξει από την πολυτελή θαλαμηγό.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει ότι στο πολυτελές γιοτ επέβαιναν 10 πρόσωπα αλλοδαπής καταγωγής, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα επιβίβασης. Πρόκειται για τους ολιγάρχες από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την πολυτελή θαλαμηγό.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάστηκαν προφορικά για λόγους «επείγοντος», καθώς επρόκειτο να φύγουν αεροπορικώς για το Καζακστάν.

«Λόγω του επείγοντος καθώς τα ανωτέρω άτομα αναχωρούσαν για τη χώρα του Καζακστάν αεροπορικώς, εξετάστηκαν προφορικά. Κατά τις ερωτήσεις μου εάν εκείνοι ή μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν βεγγαλικά ήταν αρνητικοί. Επιπρόσθετα μου ανέφεραν πως την ώρα κατά την οποία αντιλήφθησαν την πυρκαγιά λόγω της έντονης οσμής του καπνού βρίσκονταν στο εσωτερικό σαλόνι της θαλαμηγού βλέποντας αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου» υπογραμμίζεται στην κατάθεση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής.

Οι επιβαίνοντες υποστήριξαν επίσης ότι «δεν υπήρχε καμία ψυχαγωγική δραστηριότητα που να περιλαμβάνει τη χρήση βεγγαλικών», ενώ όπως επισήμαναν «δεν εξήλθαν από τη θαλαμηγό προς τη στεριά με τη χρήση της βοηθητικής βάρκας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response