Ύπνος: Αυτή είναι η καλύτερη στάση για… να μην έχεις εφιάλτες

Κοινοποίηση:
insomnia-364x156

Έχεις άσχημο ύπνο; Σκέφτεσαι ότι μπορεί να έφαγες βαριά το βράδυ; Ο λόγος που βλέπεις συχνά εφιάλτες μπορεί να οφείλεται στο πως κοιμάσαι.

Όταν σας παίρνουν τηλέφωνο για μία έρευνα να απαντάτε. Να το κάνετε γιατί βοηθάτε να βγουν συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζετε που οφείλονται και ίσως να είστε αυτοί που θα οδηγήσετε στην εξήγηση και κατ’ επέκταση στην λύση του προβλήματος.

Αν για παράδειγμα έχετε πολλά βράδια άσχημο ύπνο, με εφιάλτες, να ξέρετε πως βρέθηκε μια πρώτη, επιδερμική εξήγηση.

Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι βοήθησαν τους ερευνητές που τους ζήτησαν να τους εξετάσουν, ώστε να δουν αν η υπόθεση τους πως η στάση του σώματος φέρει την εξήγηση για τον λόγο που βλέπεις εφιάλτες. Όπως ανακάλυψαν, μετά από ερωτήσεις σε 63 ανθρώπους, αντιλήφθηκαν ότι αυτοί που κοιμόντουσαν πάνω στην δεξιά τους πλευρά έχουν πολύ πιο ευχάριστο ύπνο, με μόλις το 15% εξ αυτών να έχει συχνούς εφιάλτες. Το αντίστοιχο ποσοστό στους αριστερούς υπναράδες ήταν στο 41%.

Επίσης, η δεξιά στάση στον ύπνο δεν είναι απλώς αποφυγή του εφιάλτη, αλλά προσφέρει στις περισσότερες φορές πιο ευχάριστο ύπνο και ποιοτικό. Αυτοί που κοιμούνται μπρούμυτα έχουν περισσότερα όνειρα που σχετίζονται με το σεξ ή την καταδίωξη, κι αυτό εξηγείται από το ότι δεν παίρνουν τόσο αέρα, οπότε το μυαλό έχει την αίσθηση ότι είναι εγκλωβισμένο ή ότι σφίγγει ο κλοιός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: