Ύπουλα σημάδια που μπορεί να δείξουν πρόβλημα στην υγεία σας

Κοινοποίηση:
ypoyla-simadia-poy-mporei-na-deixoyn-provlima-stin-2-768x448

Νιώθετε υγιείς αλλά κάτι μπορεί να συμβαίνει. Τι φανερώνει η κακή αναπνοή, η μόνιμη δίψα ή η μόνιμη νύστα; Σίγουρα θα πρέπει να το προσέξετε περισσότερο. Κάποια φαινομενικά ασήμαντα ζητήματα, μας οδηγούν σε πιο περίπλοκες καταστάσεις.

Ακολουθούν οι πιο συχνές περιπτώσεις μικροπροβλημάτων που σας στέλνουν στο γιατρό για να δείτε τι συμβαίνει. Είναι τα ύπουλα σημάδια που να φανερώσουν πρόβλημα στην υγεία μας.

Ροχαλίζετε όταν κοιμάστε;
Όταν συμβαίνει κάθε φορά που κοιμάστε, καλό θα είναι να το δείτε με τον γιατρό σας. Θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος. Το στραβό διάφραγμα είναι η πιο πιθανή αιτία. Επίσης, μερικές φορές το ροχαλητό μπορεί να συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση, άπνοια ύπνου και άλλα προβλήματα υγείας, που θέλουν ιατρική φροντίδα.

Κρύα χέρια, κρύα πόδια;
Είναι τα πόδια σας κρύα ακόμη και το καλοκαίρι; Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας αγγειακής νόσου. Μια άλλη πιθανή εξήγηση για τα κρύα πόδια σας θα μπορούσε να είναι ότι σας λείπει σίδηρος ή βιταμίνη Β12.

Σπάνε τα νύχια σας;
Οποιοδήποτε σπάσιμο «επιμένει», δεν φαίνεται φυσιολογικό ή προκαλεί πόνο, είναι λόγος να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Τα εύθραυστα νύχια θα μπορούσαν επίσης να οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών και συγκεκριμένα σιδήρου ή βιταμίνης Β

Το μάτι σας συσπάται;
οι συσπάσεις των ματιών είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πει ότι χρειάζεστε πολύ περισσότερο ύπνο. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αν συμβαίνει συνέχεια, θα μπορούσε να είναι σημάδι σκλήρυνσης κατά πλάκας

Μελανιάζετε συχνά;
Εάν έχει διαπιστώσει ότι εμφανίζετε μελανιές συχνότερα από ό,τι άλλοι, αυτό μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Ίσως, ο γιατρός θα σας πει, είναι σημάδια υποκείμενης ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, η ηπατική νόσος και ορισμένοι καρκίνοι αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης μελανιών

Είστε μονίμως νυσταγμένοι;
Αν δεν οφείλεται στην κούραση ή την εξάντληση, μάλλον η διατροφή σας δεν είναι τόσο ισορροπημένη όσο θα έπρεπε να είναι.

Έχετε κακή αναπνοή;
Η κακή αναπνοή μπορεί να είναι «σύμπτωμα αφυδάτωσης. Αν εξακολουθείτε να συμβαίνει μετά την αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο. Ενημερώστε τον γιατρό σας.

Πάντα διψάτε;
Πίνετε νερό αλλά δεν ξεδιψάτε; Η αφυδάτωση είναι το κύριο σημάδι πρώιμου διαβήτη, λένε οι διαιτολόγοι. Σίγουρα θα πρέπει να τσεκάρετε την «ακραία δίψα και την αποβολή υπερβολικής ποσότητας αραιωμένων ούρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: