ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΩΝΟΥΚΟΥ! Τα δίνουν όλα για να βγάλουν τον Δωρόθεο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Κοινοποίηση:
IMG_0242

Οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης, ειδικά μετά την εισαγωγή νομοσχεδίων που αφορούν κοινωνικά και ηθικά ζητήματα, είναι ένα θέμα με πολλές διαστάσεις και πολυπλοκότητες. Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών ήταν μια από τις τελευταίες εξελίξεις που προκάλεσαν εντάσεις μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης. Η Εκκλησία ορθώς εξέφρασε έντονα τη διαφωνία της, θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει τις παραδοσιακές αξίες της ορθόδοξης πίστης. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπήρξαν αρκετές κινήσεις προσέγγισης από την πλευρά της κυβέρνησης προς την Εκκλησία για να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

Ο πρωθυπουργός και υπουργοί είχαν συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο και άλλους μητροπολίτες. Οι επαφές αυτές συνεχίζονται. Η απάντηση των μητροπολιτών και των ιεραρχών στις προσπάθειες αυτές ήταν μικτή. Στις υποστηρικτικές φωνές που έδειξαν θετική στάση απέναντι στις κινήσεις προσέγγισης, θεωρώντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο διάλογος και η συνεργασία με την κυβέρνηση για το καλό της κοινωνίας ήταν και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β ́ ο οποίος παρουσιάζεται από διάφορα ΜΜΕ και ως δελφίνος για τη θέση του αρχιεπισκόπου.

Αν και θεωρείται πρώιμη κάθε συζήτηση για τη διαδοχή του Ιερώνυμου και παρά το γεγονός ότι κανένας μητροπολίτης δεν έχει εκφραστεί δημοσίως επί του θέματος, οι γνωρίζοντες στα εκκλησιαστικά δρώμενα υποστηρίζουν ότι υπάρχει και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας που θα ήθελε -όταν έρθει η ώρα- να ηγηθεί της Ελλαδικής Εκκλησίας. Όμως οι στενές σχέσεις του Χρυσόστομου με τον Σαμαρά άλλαξε το κλίμα για τον Μητροπολίτη που πληρώνει το μάρμαρο για τα τελευταία πυρά του πρώην πρωθυπουργού στον Μητσοτάκη.

Με αφορμή το γεγονός, κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έγειρε την πλάστιγγα της προτίμησης τους στον ‘’άγιο’’ Σύρου που την Πέμπτη (18/7) δεν παρέλειψε να συναντήσει εθιμοτυπικά ο ευρισκόμενος στην Ερμούπολη υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στο Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο σκοπός της αποστολής ήταν να δοθεί το μήνυμα και στους λοιπούς δελφίνους αλλά και στους εκλέκτορες. Ο Δωρόθεος Β’ αντάλλαξε μαζί του απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης τον ευχαρίστησε και εκδήλωσε την ετοιμότητά του για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την προαγωγή της υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες γενικότερα.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Σύρου-Τήνου ,τι την θες την Αρχιεπισκοπική πολυθρόνα? Αν όχι, τι τις θες τις αγαποφιλίες με τέτοιου είδους πολιτικούς? Τον ΘΕΟ δεν τον φοβάσαι? Με τέτοιες εικόνες , τους έχοντας χλιαρή πίστη, τους φέρνετε κοντά στην ποίμνη του Χριστού? Έλεος ποια!

  2. Εγώ βλέπω μία λυματολάσπη Και μία γαστρεντερίτιδα μαζί.

  3. ΓΚΑΝΤΙ
    Αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική, δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία.

Comments are closed.