ΑΓΡΟΤΕΣ: ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση:
trakter_1

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κυριακή, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που απαντά με έκτακτη σύσκεψη σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος. Η κυβέρνηση προσπαθεί

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικότερα εκείνα της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, καθώς και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% σε κάθε φυσική καταστροφή.

Οι αγρότες βρίσκονται επί ποδός με τα τρακτέρ τους σε Καρδίτσα, Πλατύκαμπο Λάρισας, Αλμυρό Βόλου και Ζάρκο Τρικάλων, αλλά και σε Γρεβενά, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και άλλες περιοχές. Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου αγρότες των Τρικάλων.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και προειδοποιούν με μπλόκα στην Εθνική και στον κόμβο Ε-65. Την Παρασκευή, τα τρακτέρ συνεχώς αυξάνονταν στον Πλατύκαμπο στον κόμβο πριν την ΠΑΘΕ, στον Αλμυρό σε παράδρομο της ΠΑΘΕ, στο Ζάρκο παράπλευρα στην Εθνική Λάρισας- Τρικάλων- Ιωαννίνων και στο Ριζόμυλο στην παλιά ΕΟ Βόλου-Λάρισας.

Εκτός από τα πάγια αιτήματά τους, οι αγρότες ζητούν πλέον να συναντηθούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς βλέπουν πως ναυάγησε η συνάντηση που ζητούσαν πριν από τις γιορτές με κλιμάκιο υπουργών.

Στη Λαμία, την Παρασκευή, με μπάλες από άχυρο έκλεισαν οι αγρότες την πόρτα του κτιρίου της περιφέρειας. Αφού έφτασαν στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους. Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη και αποχώρησαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Έβγαλαν όλους τους αλλοδαπούς στους δρόμους. Ρε ουστ

  2. Δώσατε 41%. Τώρα πηγαίνετε κουβά. Ποντάρετε σε λάθος άλογο.

  3. Παλι Χειμωνα κανετε απεργια? Ποιον Κοροιδευετε?
    Μονο Καλοκαιρι θα πρεπει να κανετε εαν εισαστε σωστοι.

    Αλλα με το 41% που δωσατε θα πρεπει να μπειτε μεσα στα Τρακτερ και να πεσετε απο μονοι σας στον γκρεμο ΠΡΟΔΟΤΑΡΟΙ. Ουτε τους νεκρους σας δεν σεβεστε.

  4. Ξεριζώσανε τα δέντρα και τα μποστάνια των πατεράδων και των παππούδων τους και γίνανε βιζιτούδες επιδοτήσεων. Απο αυτούς περιμένετε επανάσταση ρε φουκαράδες; Δεν είναι αγρότες. Είναι τα τανάκιαπου γεωπόνων, τραπεζων και πολιτικών.

  5. Τι ειχες Γιαννη μ τι ειχα παντα! Βαρετο το εργο με τοσες επαναληψεις στην αρχη του χρονου καθε χρονια! Ψηστε και καμμια ρεγγα με τη φασουλαδα γιατι εσκασε μυτη χιονιας! Την επομενη φορα χρωστατε στη Κουλαρα ουγδουμηνταενα τα εκατο! Τη ….συγχησατε χειμωνιατικα! Και προσοχη στις εκπομπες…ανθρακα στην ατμοσφαιρα!

  6. Πάλι κωλοτρίβονται για ψίχουλα στην Εθνική Οδό όπως έβγαλε και το τραγούδι Τρακτέρ ο καρβέλας. ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΔΟΥΛΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΡΕ! ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΤΕ!

  7. Οταν ακουτε ” προειδοποιησεις ” να ξερετε οτι δεν ειναι διατεθειμενοι να κανουν απολυτως τπτ . Οσο για στηριξη απο εμας , οχι δυστηχως . Το Καρμα που φτιαξατε με το 41% , πρωτα θα το ” καθαρισετε ” με τις πραξεις σας κ μετα το συζητουμε .

  8. Μια ζωη μια απο τα ειδια ολο κλεινουν δρομους τεττοια εποχη και στις εκλογες Κουλης δαγκωτο…

  9. Αφου βγαλατε Κουλη στην Θεσσαλια!! Τωρα διαμαρτυρεστε?
    Καλα σας κανει …
    Εκει να σας τα βγαλει τα δοντια σας αξιζει .

  10. Όλοι στους δρόμους κατά της μαφίας, της διαφθοράς, της απάτης, της αισχροκερδιας, της υπερφολογησης, των αισχατων καιρών. Όλα τα χρήματα πάνε σε τσέπες Πολιτικών Ολιγαρχων, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
    ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΟΥ ΥΠΈΡ ΤΟΥ ΆΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΌΣΜΟ.
    ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε. – ΜΑΦΙΑ, ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

Comments are closed.