ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Μετά από 50 χρόνια, τα λείψανα του καταδρομέα Ηλία Τούλη επανήλθαν στην πατρίδα του

Κοινοποίηση:
ΦΓΦΓΗΦΦΦ

Σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης, στο Μαλεβίζι, στο Ηράκλειο Κρήτης τίμησαν τη μνήμη του ήρωα Καταδρομέα Ηλία Τούλη, 50 χρόνια μετά τα γεγονότα του Ιουλίου 1974 στην Κύπρο. 

Ο Ηλίας Τούλης ήταν επιβάτης στο αεροσκάφος ΝΙΚΗ 4, το οποίο απογειώθηκε από τη Σούδα των Χανίων με προορισμό το αεροδρόμιο της Λευκωσίας, μαζί με άλλους 28 καταδρομείς.

Πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του αεροσκάφους ΝΙΚΗ 4 στο λόφο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, ο Ηλίας Τούλης επανήλθε στη γενέτειρά του στο Μάραθος της Κρήτης, μετά την αναγνώριση των οστών του μέσω DNA.

Η οικογένεια Τούλη, ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Μαράθου διοργάνωσαν μια τελετή για την επαναπατρισμό των οστών του καταδρομέα.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων.

Ο Ηλίας Τούλης ήταν μέλος της πτήσης ΝΙΚΗ 4, η οποία κατέπεσε λίγο πριν φτάσει στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, αφού παρεξηγήθηκε για τουρκικό αεροσκάφος και καταρρίφθηκε κατά λάθος από τα κυπριακά αντιαεροπορικά πυρά, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 29 καταδρομέων και των 4 μελών του πληρώματος.

Στην κηδεία παρέστη και ο θείος του Ηλία Τούλη, Ιωάννης Πρινιάρης, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για την επιστροφή του ήρωα καταδρομέα στο σπίτι του μετά από 50 χρόνια και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην επαναπατρισμό των οστών του.

«Παιδί μου», φώναξε, δεν μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά του καθώς πλησίαζε το φέρετρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Comments are closed.