ΑΛΗΤΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ 250 ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Κοινοποίηση:
A machine gun is seen at the front line in the village of Travneve in Donetsk region, Ukraine February 21, 2022. REUTERS/Gleb Garanich

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτική βοήθεια -σε άγνωστου τύπου πυρομαχικά ή όπλα- στέλνει η Ελλάδα στην εμπόλεμη Ουκρανία, από Θεσσαλονίκη και μέσω Ρουμανίας! Συνολικά ο αριθμός αφορά 250 κοντέινερ και πριν από δύο μέρες, την Τρίτη (14/05), έφυγαν τα πρώτα από σταθμό στην Κάτω Γέφυρα με πρώτη στάση τη Ρουμανία. Πριν από δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε ότι δεν υπέγραψε καμία κρυφή συμφωνία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από το Πάσχα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διατεθεί ο χώρος του για τη μεταφόρτωση των όπλων και πυρομαχικών, αλλά προσέκρουσαν τελικά σε έναν απρόβλεπτο παράγοντα: τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα επικινδυνότητας. Διπλό «όχι» στη μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου από εργαζόμενους του Λιμένα Θεσσαλονίκης και τη Hellenic Train, αφού υπήρξε μπλόκο από εργαζόμενους για τη μεταφόρτωση στο λιμάνι.

Τελικά, βρέθηκε άλλη λύση και τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν –σε μικρά κομβόι φορτηγών που συνοδεύονται πάντα από αστυνομικές δυνάμεις– στην Κάτω Γέφυρα έξω από τον Αγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας, σε περιοχή όπου υπάρχει ένα βιομηχανικό πάρκο (έκτασης 1.000 στρεμμάτων) και από όπου διέρχονται σιδηροδρομικές γραμμές.

Με ευθύνη των ΗΠΑ η μεταφορά των πυρομαχικών

Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες τα μεταφορτώνουν σε ρουμανικά βαγόνια, αφού επόμενη στάση αυτών των πυρομαχικών είναι η Ρουμανία και η Hellenic Train αρνήθηκε να δώσει δικά της. Από εκεί, τα όπλα και τα πυρομαχικά θα μεταφερθούν πάλι με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Χθες ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν από το Κίεβο μίλησε για τις εσπευσμένες μεταφορές πολεμικού υλικού στο ουκρανικό μέτωπο. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο τι είδους όπλα ή πυρομαχικά στέλνει στην Ουκρανία και «αν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» να γίνονται, δηλαδή χωρίς τίποτα να έχει περάσει από τη Βουλή.

«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνωμοσιολογίες παρέλκει. Χθες, επικοινώνησε μαζί μου στέλεχος της αντιπολίτευσης και τον ενημέρωσα για το πόσα κοντέινερ και που. Η Ελλάδα δεν παρέχει τίποτα στην Ουκρανία, το τι κάνουν άλλες το υλικό που τους στέλνουμε είναι δικό τους θέμα» απάντησε ο Νίκος Δένδιας παρόλο που δεν πείθουν οι διαψεύσεις.

Ο Υπουργός επέμεινε στο ότι η Ελλάδα δεν παρέχει υλικό απευθείας στην Ουκρανία και μίλησε για πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ, του οποίου και μόνο η καταστροφή θα κόστιζε 100 εκατομμύρια ευρώ. Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση είπε ότι δεν γίνεται να συζητάμε δημόσια για τα εξοπλιστικά ζητήματα της χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

31 Σχόλια

  1. “Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση είπε ότι δεν γίνεται να συζητάμε δημόσια για τα εξοπλιστικά ζητήματα της χώρας.”
    …..Μόνο δηλαδή να τα χρυσοπληρώνει ο πτωχός λαός και να μην γνωρίζει για αυτά….

  2. Τα πουλάει, δεν τα χαρίζει. Κονομάει από παντού ο μπάσταρδος.

  3. Η Ρωσσία είναι καταδικασμένη να κερδίσει και θα κερδίσει όσα όπλα και να στείλουν η υποταγμένη Ελλάδα και η δύση.
    Το δίκαιο και το ως θα επικρατήσουν απέναντι στο σκότος.
    Οι ναζί της ουκρανίας θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους.

  4. Μπράβο μας. Ετσι πρέπει. Βοήθεια στην Ουκρανία τωρα για την τελική νικη κατα των φασιστών

  5. ολοι οι δυτικοι συμμετεχουμε με ζηλο στη σταυροφορια εναντιον του τουρκοπουριν. Η Ελλας εχει ενα λογο παραπανω να εξουδετερωθει ο τουρκοφιλος δικτατορας

  6. Μας αφοπλίζει την ώρα που η Τουρκία έχει δική της οπλική βιονηχανία και σε μία ώρα ο Ερντογαν θα πίνει καφέ στην Ακρόπολη!!!

    1. Πιο πιθανό είναι σε λίγα λεπτά τα Rafale F4 θα χτυπήσουν από το Αιγαίο το παλάτι που ζει ο τούρκος την ώρα που θα είναι μέσα…

  7. Κάτι βρωμάει , το φύλλο πορείας (σε περίπτωση επιστράτευσης ) όταν απολύθηκα από το στρατό ήταν πράσινο , μετά από 3-4 χρόνια με τα ΕΛΤΑ μου ήρθε εντολή και πήρα το άσπρο . Πριν λίγες μέρες με φώναξαν στο αστυνομικό τμήμα να παραλάβω πάλι το πράσινο φύλλο πορείας, και έγινε ταυτοποίηση όλων των στοιχείων μου εξ αρχής . Δεν το βλέπω καθόλου απίθανο ο γουρλομάτης να μας πάει σε κανέναν πόλεμο το ούφο .

    1. Μην ανησυχείς δεν θα σε στείλει στην Ουκρανία ενα ακόμα λάθος έκαναν κανονικά το φύλλο πορείας αλλάζει σε άσπρο μετά από 10 χρόνια… Σε εμένα έτσι έγινε με την διαφορά ότι δεν επέστρεψα ποτέ το πράσινο φυσικά δεν πήραν χαμπάρι τίποτα…

  8. Δεν μπορεις τους αλητες και τους ξεφτιλες να τους αποκαλεις νεοδημοκρατες, παει πολλυ αυτο.

  9. Πως θα νοιωθατε αραγε, τουτες τις θλιβερες ωρες που χτυπιεται ο Ελληνισμος και ο Χριστιανισμος, εαν στην οικογενεια σας υπηρχαν δυο ΗΡΩΕΣ;;; Με την πραγματικη εννοια του ορου και οχι γιαλατζι φαση!
    Ο Παππους, αξιωματικος του Πυροβολικου, που σκοτωθηκε σε αποστολη του Στρατου στην ηλικια των 35 ετων, αφηνοντας πισω του μια -ευτυχως- – Δυναμικη Γυναικα και πεντε (5) Παιδια Ορφανα! Προς τιμην του εδοθη το ονομα του, σε γνωστο Στρατοπεδο! Και ο Πατερας μου, που σε ηλικια 17 ετων βρεθηκε να πολεμα στα βουνα, διπλα στον Ναπολεοντα Ζερβα, που τον ειχε σαν παιδι του! Στα 23 του, το ετος 1949 στον Συμμοριτοπολεμο επιασε χειρο’βομ’βιδα με το χερι του, για να σωσει τους Στρατιωτες του και εκει εμεινε μισο! Τιμηθηκε ως ΗΡΩΑΣ και ετεθη σε Π.Δ (Πολεμικη Διαθεσιμοτητα), ως “φορο τιμης”!
    Και ολα αυτα για να παραμεινει η Ελλαδα μας, ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
    Βαρυ το τιμημα!

    Υ.γ. Λετε την σημερον εποχην, να υπαρχουν πολλοι 17αρηδες, που θα εκαναν το ιδιο;;;

  10. Ο ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ

    ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΣΟΥ

  11. Ποινη θανατου προβλεπει το Συνταγμα, για ολους οσους αποδυναμωνουν τις Ενοπλες Δυναμεις!

  12. Και αφοπλισμός του στρατού κααι χρήματα στην τσέπη για όλα υπάρχει σχέδιο σχέδιο Άμυνας δεν υπάρχει όμως μετά όταν μπεις οποίο άλλο έθνος θέλει Ελλάδα αυτούς υπηρετούν καιι βαράνε προσοχες οι ένστολοι

  13. Ωραια το διαβασαμε , το σχολιασαμε , παμε στο επομενο ….. τελικα τα blog , τα κοινωνικα δικτυα κ ολες αυτες οι παπαριες για ποιον δουλευουν ; Για εμας ή γι αυτους ; Οταν λεω για ποιον δουλευουν δεν εννοω οτι το makeleio δουλευει γι αυτους αλλα οτι ολα αυτα ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ολους εμας που την δεκαετια του 80 κ 90 θα εκφραζαμε την αντιρρηση μας στους δρομους με κλωτσες κ μπουνιες ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ενω τωρα πεταμε απο ενα σχολιο σαν ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ , ξελαμπικαρουμε κ παμε στο επομενο θεμα ……. Φιλοι μου ειτε θα βγουμε απο το τελμα , απο την λουπα ειτε θα ” πεθανουμε ” . Εκπροσωπουμε την Παλαια Ταξη κ παιζουμε με τους κανονες της Νεας Ταξης . Πιστευω να γινομαι κατανοητος .

  14. “η Ελλάδα δεν παρέχει υλικό απευθείας στην Ουκρανία”

    Υ.γ. Νταξ’! Το πιασαμε, το υπονοουμενο! Δεν τα στελνει απευθειας! Τα στελνει μεσω … περιφερειακου!

  15. Βαζω στοιχημα εσεις ολοι που σχολιαζεται εδω μεσα , εισται οι μεγαλυτεροι ΚΛΑΝΕΣ, ψευτομαγκες , οχι του γλυκου,αλλα του αλμηρου νερου. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟΥ

    1. Βάζω στοιχημα οτι εσυ εισαι ο μεγαλυτερος όλων

  16. ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΗΛΙΘ—– ΝΕΟΡΑΓΙΑ ΕΞΩΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΙΚΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΟ!

  17. Ν Α ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ……
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ….ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ…
    ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΘΑΝΟΙ…
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ……

  18. ΟΥΔΕΤΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΦΕΙΛΑΝ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΏΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ , ΟΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ woke agenda. ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ 30ΤΑΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓ. ΣΩΜΑΤΟΣ

  19. Σαμποταρετετα τα γαμημενα τιναξτε τα στον αερα μαζι με τους προδοτες δενδια και κουλα

  20. To ειπε χτες ο blinken οτι αγοραζουμε οπλα απο συμμαχους μας και συντομα θα φτασουνε στην ουκρανια.
    Ο μητσοτακης θα δωσει τσαμπα ουτε για αστειο;;;αυτα τα οπλα τα αγοραζουνε η αμερικανοι απο εμας….τωρα τα χρηματα που πανε κανεις δεν το ξερει..

  21. Οι μεγάλοι ένοχοι για το ξεγυμνωμα της χώρας έχει και άλλους υπεύθυνους για τους οποίους δεν αναφέρει κανείς τίποτα .? Οι αρχηγαρες που είναι ?

  22. Έτσι είναι οι έλληνες, και μετά θα ζητάνε πυρομαχικά από την Ρωσία όταν η Τουρκία θα προελαύνει σε Θράκη, Μακεδονία και νησιά του Αιγαίου αλλά δεν θα λάβουν τίποτα! Άντε να λάβουν από κανέναν ρωσικό ICBM με πυρηνική κεφαλή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

  23. Ναι,αλλα οι μαλ.. νεοελληνες ψηφισανε αυτους τους μαφιοζους πριν ενα χρονο.
    Επομενως γιατι να τους λυπηθω,αφου ειναι ζωαδια ;
    Nα τους ξεσκισουν στο γαμ… να τους παρουνε και τα σωβρακα.
    Καμμια λυπηση για ενα λαο ηλιθιων.

  24. Όσο βρίσκονται πάνω αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες μαφιόζοι που βιάζουν αυτόν τον τόπο και τις ζωές μας μην περιμένετε κάτι καλύτερο. Αυτοί δεν μας λογαριάζουν για απλά πράγματα της ζωής μας θα λογαριασουν για το αν θα στείλουν στον τακουνακια όπλα χωρίς την θέληση μας;; Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κάνει η Κούλα τα χατίρια των αφεντικών της όλα αυτά μελλοντικά θα μας οδηγήσουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια….

  25. Ρε γκόμενα των Αμερικανών είναι ότι διαταγή πάρει αυτό θα κάνει που σας φαίνεται το περίεργο απορώ.

  26. Ρε δε πα να στειλει η κουλαρα γιαταγανια και καρυοφιλια! Ετσι γινονται οι πολεμοι σημερα? Σε τροχια κονομας να παραμενουνε ΗΠΑ, Ρωσια και ολιγαρχες!
    Ακουνε τα πυρηνικα οπλοστασια κι οι δορυφοροι?

Comments are closed.