ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ – ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΡΗΚΕΣ, ΑΝ ΟΧΙ… ΠΕΙΝΑ! ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κοινοποίηση:
eksaimeri-ergasia1

Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – αλλά και σε άλλα επιδόματα – προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, το επίδομα ανεργίας αναμένεται να συνδεθεί με τις μηνιαίες αποδοχές του απολυμένου και όχι με τον κατώτατο μισθό όπως ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το επίδομα για εργαζόμενο με μισθό 1000 ευρώ ο οποίος θα απολύεται, θα μπορεί να φτάνει και στα 700 ή 750 ευρώ τον μήνα, από 507 ευρώ που είναι σήμερα.

Το επίδομα ανεργίας θα μειώνεται με την πάροδο των μηνών, καθώς επιδίωξη είναι η κινητοποίηση του ανέργου να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας. Αν βέβαια, εσείς είστε σε κάποια ηλικία που δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα δουλειά, δεν έχει καμία σημασία!

Το επίδομα θα διακόπτεται αν ο δικαιούχος απορρίψει τρεις προτάσεις για εργασία που θα καταθέτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

«Το σημαντικό εδώ είναι το σχήμα να είναι εμπροσθοβαρές. Θέλουμε να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρεις απασχόληση. Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, η υπουργός.

Αναφορικά με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόνισε: «Θέλουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε, όμως ακόμα περισσότερο πρέπει να μπορούν να μειωθεί και το συνολικό μη μισθολογικό κόστος και να μπορούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν μπροστά και να συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης».

Στην παλέτα των μέτρων για το δημογραφικό εντάσσεται η σχεδιαζόμενη αύξηση στο επίδομα παιδιού που καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ. Καθώς η μείωση των γεννήσεων και η αύξηση των ονομαστικών μισθών περιορίζουν τους δικαιούχους του επιδόματος, επιδίωξη είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση σε όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά. Σήμερα λαμβάνουν με βάση εισοδηματικά κριτήρια 28,42 ή 70 ευρώ τον μήνα ανά παιδί.

Αναπροσαρμογή μελετάται επίσης στο ύψος του επιδόματος στέγασης. Σήμερα ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί το ενοίκιο ευάλωτων οικονομικά δικαιούχων με έως 210 ευρώ τον μήνα. Δρομολογείται επίσης η δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας μέσω της οποίας ο δικαιούχος θα μπορεί με μια αίτηση να λάβει όλα τα επιδόματα που δικαιούται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Ξέχασε να αναφερθεί ότι θα κοπεί το επίδομα μακροχρόνια άνεργων …δηλαδή τα ίδια και λιγότερα θα πάρουν…..επίσης δεν αναφέρθηκε αν θα ισχύει το προαπαιτούμενο της τετραετίας για να ξαναμπεί κάποιος ταμείο ή το έκοψαν και αυτό?

  2. να πανε να δουλεψουν οι τεμπελχαναδες αριστεροι αναρχοκομουνιστες τα αχρηστα παρασιτα που τα πληρωνει ο ελλην φορολογυμενος!

  3. Από τους αλβανούς και όλους αυτούς τους ξένους και τους λαθραίους, θα τα κόψουν τα επιδόματα; Από τις Μ.Κ.Ο.; Ή μόνο Έλληνες είναι οι στόχοι;

  4. ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΥ? ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ… ΖΩΑ!

  5. Στους τρείς ανήθικους και παράνομους νόμους φεύγεις και συ από υπουργός

  6. ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ , ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.

  7. Εγώ θα πω στον εργοδότη ο οποίος είναι λαμόγιο σαν εμένα να μου κάνει εικονική απόλυση με προοπτική να συνεχίσω να δουλεύω μαύρα με τα ίδια λεφτά για ένα χρόνο… Έπειτα γράφομαι άμεσα ταμείο ανεργίας να πέρνω και από εκεί…Άρα 900€ μαύρα από εργοδότη + ταμείο (πες κοντά στα 700 για αρχή)=1600€ … Μπράβο κεραπέως πάντα τέτοια…. Εννοείται φυσικά πως ο ΟΑΕΔ ούτε καν θα σου προσφέρει σε αυτό το διάστημα 3 ευκαιρίες…. Μπράβο κεραπεως είσαι απίθανη…

  8. Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος!! Άσε που εγώ ήξερα, στα δικά μου χρόνια δεκαετίες 80 και 90 πως έτσι ήταν το επίδομα ανεργίας πάντα, μειούμενο μήνα με το μήνα, για έξι μήνες νομίζω το έδιναν. Αν έγινε μόνιμο και σταθερό πολύ κακώς έγινε!! είναι εξωφρενικό και για αυτό φυσικά δε βρίσκουν υπαλλήλους όσοι χρειάζονται και στον τουρισμό και στην εστίαση και όχι μόνο εκεί και άλλες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται! Αν παίρνεις στο χέρι 570, έχεις και ένα χαρτζηλίκι από κάπου (γιαγιά, μαμά, γκόμενο/να, κ.λ.π) κάνεις και τίποτα δουλειές εδώ και εκεί και φυσικά δεν πληρώνεις για τίποτα ως “άνεργος” ενώ παίρνεις και επίδομα ενοικίου και ρεύματος και ένα σωρό άλλα επιδόματα και προνόμια τότε είσαι πολύ μα πολύ καλύτερα από εργαζόμενο με βασικό μισθό!!!! Εφόσον μάλιστα, σου προτείνουν και τρεις δουλειές και δεν πας, πολύ σωστά στα κόβουν τα λεφτά. Και μην ξεχνάτε, αυτά τα λεφτά είναι λεφτά που πληρώνουμε όλοι όσοι εργαζόμαστε

  9. Και καλα κανουν. Εχουμε βαρεθει να πληρωνουμε τους μακροχρονια ανεργους….πληρωνω 45 ευρω αλληλεγγυης για τα κοπροσκυλα που θελουν να ζουν εις βαρος μας. Να μην βρεις μια αντε δυο το καταλαβαινω. αν πεινας κανεις οτιδηποτε για να επιβιωσεις….αηντε…

    1. Δεν μου λες, εσύ που ξέρεις ο καθένας/μία τι τραβάει στην ζωή του/ης;;; Δεν το ξέρανε όμως να πουλήσουν πρωτίστως την αξιοπρέπεια τους για να “επιβιώσουν”, επειδή κάποιες σαν εσάς έτσι γουστάρουν για να νιώθουν ψυχολογική υποστήριξη… άιντε μπράβο!

  10. Ολοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι έτσι κάνουν οι Εβραιοι αυτό είναι το Εβραικό πρότυπο που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τώρα το τελειώνει η ΝΔ επιτέλους έλεος ο κόσμος είναι τυφλός ή αφελής έχω χάσει πασαν ιδεά για το κόσμο που υποστηρίζει ανίκανα άτομα

  11. Πολύ καλά κάνει γιατί ξέρουν τι τεμπελοσκυλα είναι οι Έλληνες. Στην εταιρεία που δουλεύω ψάχνουμε οδηγό από τον Φεβρουάριο και δεν έρχεται κανένας. 800 ευρώ με δώρα με τα πάντα όλα. 3 άτομα ήρθαν από τότες και δεν έκατσε κανένας γιατί είδαν ότι πρέπει να πηγαίνουν στα πρακτορεία του βοτανικου και της γύρω περιοχής και ότι πρέπει να κουβαλησουν και κάτι. Δεν θέλουν να δουλέψουν θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται

    1. Καλά κάνουν ρε να δώσετε πιο πολλά! Εσύ τη βγάζεις με 800;

    2. 800 ευρώ? αχαχαχα πρόσεχε μη μπείτε μέσα. αν δε πάει ο μισθος στα 1200 ας οδηγα το αφεντικό. αχαχαχα

    3. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ. Υ.Γ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ….

    4. Τι 800 ευρώ ρε τραχανά σε οδηγό και να φορτωξεφορτώνει κιολλας καλα κάνουν και δεν πατάει άνθρωπος μαιμούνια

    5. Εσείς, μια χαρά χρήματα δίνεται για την εποχή + τα δώρα μην ξεχνάμε και άδειες υποθέτω τις νόμιμες. Αν όμως έρθει εκεί ο “μάγκας” ο … “άνεργος” χάνει τα πάγια και σταθερά ως τώρα 570 όπως διαβάζω ότι έπαιρναν, + ότι άλλο “τσίμπαγε” από γύρω γύρω, σόϊ, φίλους, μικροδουλειές ή και μικροαπάτες ακόμα που σίγουρα είναι παραπάνω από 300 που χρειάζεται ως τα 800 που δίνετε + επιδότηση ρεύματος + επιδότηση ενοικίου πιθανά και θα πρέπει πλέον να αρχίσει να φορολογείται αφού δεν θα είναι “άνεργος”…. εσύ τι θα έκανες; Επομένως είναι σωστή η απόφαση αυτή που πήραν ή όχι;

    6. Βρε Βλημα Για Να μην Σου Πω Τιποτα Αλλο ,,,,,Στον Δρομο ΜΟΝΟ ΟΔΗΓΟΥΣ Δεν Βλεπουμε!!!!! ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!! Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; Δεν ΠΡΕΠEI ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΜΑΛΗΣ::::: Αφου ΚΑΝΕΙ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ …..

    7. Ρε ηλίθιε.
      Είμαι πολύτεκνος με 7 παιδιά.
      Πόσα πρέπει να παίρνω για να ζω αξιοπρεπώς;;;
      Τα 800 σου τα χαρίζω.
      Για ένα πάνω από όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
      Άλλωστε σαν Ευρωπαίοι που ήμαστε, πόσο είναι το επίδομα ανέργειας στην Ευρώπη και υπό ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες;;;

    8. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΓΡΑΚΥΛΟΣ… ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΒΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΙ ΝΔ-ΟΥΛΟΙ

    9. Για 8 κατοστάρικα Δεν πάω πουθενά… Καλύτερα ζητιάνος.. Άιντε χαλβαδόπιτα…Για μαλάκες ψάχνετε;Να προσλάβετε πακιστάνια να τα κάνουν όλα Μούτι… Άιντε όρθιο..

Comments are closed.