ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!! Ισραηλινά MME αναφέρουν 4 θέσεις για πιθανή επίθεση Χεζμπολάχ σε Κύπρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΨΑΣΔΨΨ

Δεν μας βλέπω καλά. συνεχίζεται το αλισβερίσι.. Μεγάλο στρατιωτικό αεροσκάφος (ΗΠΑ ή RAF) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας χθες το απόγευμα. Το βίντεο είναι από την παραλία στο Μακένζι. Πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο και στρατιωτικά μαμούθ αεροσκάφη τρίτων χωρών… επικίνδυνος αχταρμάς .. και κάνουμε μετά τις μωρές παρθένες.. Οι άλλοι σκοτώνονται έχουν πόλεμο εμείς για ποιούς δουλεύουμε; Mπα θα είναι μέρος της λύσης… ”ανθρωπιστική” για το δίκαιο πόλεμο..

Kαι τα σχόλια:

”Αυτό πιθανώς (χωρίς βεβαιότητα ) είναι C-17 Globemaster της RAF αν δεν κάνω λάθος”

”Συνέχεια πάνε και έρχονται τέτοια. Έχω δει αρκετές φορές. Δεν νομίζω να είναι κάτι ασυνήθιστο”.

Α μην το ξεχάσω έκανε δήλωση για Χεζμπολάχ και ο Γεραπετρίτης τώρα το θυμήθηκε τώρα του το είπανε ποιος ξέρει πάντως μετά από μια εβδομάδα κι αφού τήρησε τις οφειλόμενες αποστάσεις ασφαλείας δήλωσε: ”Ως προς την Κύπρο, συνιστά απαράδεκτη ενέργεια η απειλή εναντίον κράτους μέλους της ΕΕ, κατά της υπόστασης και της κυριαρχίας του. Στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου, η οποία αυτή τη στιγμή απειλείται ωμά και κυνικά.” να μην στέκεται τόσο κοντά στο πλευρό της μην την πατήσει την ξενυχιάσει…

Ο ΠΙΟ ΗΘΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

η Τσαχάλ σαν σφάγια από κυνήγι περιφέρει Παλαιστίνιους

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν 4 τοποθεσίες για πιθανή επίθεση της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Ισραηλινό μέσο ενημέρωσης τη Δευτέρα είχε απαριθμήσει τέσσερις τοποθεσίες στις οποίες θα μπορούσε να επιτεθεί η Χεζμπολάχ στην Κύπρο, εάν η χώρα υποστηρίξει ενεργά τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στη σύγκρουση στη Γάζα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Mako, το οποίο ανήκει στο Keshet Media Group, και έγραψε ο Assaf Rosenzweig, εάν η Κύπρος υποστηρίξει τα ισραηλινά χτυπήματα, τότε υπάρχουν τέσσερις τοποθεσίες που θα μπορούσαν να απειληθούν.

Η μία είναι η αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, ενώ άλλη η βάση της Λευκωσίας στη Λακατάμια.

Τα άλλα δύο είναι το κέντρο ελέγχου στο Τρόοδος και η βάση της RAF στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αεροπορική βάση της Πάφου, που βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, απέχει λιγότερο από 300 χιλιόμετρα από τις ακτές του Λιβάνου, μια απόσταση που δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Χεζμπολάχ. Η αεροπορική βάση της Πάφου θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο κεντρική στην Κύπρο και φιλοξενεί την κύρια αεροπορική υποδομή της τοπικής αεροπορίας, καθώς και πολλές μονάδες επικοινωνιών.

Ένας άλλος πιθανός στόχος είναι η αεροπορική βάση στη Λακατάμια, που βρίσκεται ακριβώς νότια της κυπριακής πρωτεύουσας, Λευκωσίας. Η βάση αυτή θεωρείται το αρχηγείο της κυπριακής αεροπορίας, αλλά σχετικά λίγα αεροσκάφη εδρεύουν εκεί.

Επιπλέον, η μονάδα ελέγχου της Κυπριακής Αεροπορίας στα ψηλά βουνά του Τροόδους στο κέντρο του νησιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ακραίο σενάριο ως στόχος της Χεζμπολάχ. Η βάση δεν έχει διάδρομο για απογειώσεις και προσγειώσεις και δεν χρησιμοποιείται από αεροσκάφη, αλλά υπάρχουν πολυάριθμες μονάδες ραντάρ και συστήματα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και συστήματα αεράμυνας.

Η έκθεση αναφέρει επίσης την κυρίαρχη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για αμερικανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση, αλλά όχι για ισραηλινά πλήγματα.

Ωστόσο, σε έκθεσή της το Σάββατο, η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει κανένα ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος ή προσωπικό.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανώνυμη πηγή κλήθηκε να σχολιάσει την απειλή της Χεζμπολάχ κατά της Κύπρου.

«Οι περιοχές των κυρίαρχων βάσεων στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει κανενός είδους ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη πριν από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της λιβανικής Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα απείλησε την Κύπρο για πρώτη φορά, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου» εάν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις του για στρατιωτικές ασκήσεις.

Πιστεύεται ευρέως ότι η αναφορά του Νασράλα στα «αεροδρόμια και τις βάσεις» της Κύπρου αφορούσε τη RAF Ακρωτήρι, μια μόνιμη στρατιωτική βάση που υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη των Κυρίαρχων Περιοχών Βάσεων (SBAs) στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response