ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΙΑΣΩΝΑ – ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ! ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Κοινοποίηση:
ιασων

 

Τρεις αναβολές μετρά ήδη η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 22χρονο φοιτητή, τον Ιάσονα Λαλαούνη, τον Μάρτιο του 2021. Κατηγορούμενος ένας αστυνομικός της συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος έστριψε για να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα η μηχανή του άτυχου παιδιού να «καρφωθεί» στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια και είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Την Δευτέρα είχε ορισθεί μετά από δυο αναβολές η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ιασωνας

Από το πρωί οι γονείς και η αδερφή του Ιάσονα ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στο πλευρό τους φίλους, αλλά και γονείς άλλων θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της διαδικασίας κατάλαβαν ότι η δίκη για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του παιδιού τους δεν θα γινόταν καθώς είχε τον αριθμό εννιά στο πινάκιο. Η οργή τους ήταν μεγάλη, με τη μητέρα να αναρωτιέται «για ποια δικαιοσύνη μιλάμε», ενώ ήταν αρκετές οι στιγμές που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Τελικά, μετά τις τρεις το μεσημέρι, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Απριλίου 2024, δηλαδή όταν θα έχουν συμπληρωθεί ήδη τρία χρόνια από το θανατηφόρο τροχαίο.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός με τα αρχικά Κ.Χ.

«Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι στην Αθήνα Αττικής στις 12 – 3 – 2021 δεν επέδειξε την προσοχή που όφειλε από τις περιστάσεις ως οδηγός αυτοκινήτου και μπορούσε να καταβάλει, οπότε και δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενέργειάς του, με αποτέλεσμα της αμελούς συμπεριφοράς του να σκοτώσει άλλον και δη τον Ιάσονα Λαλαούνη. Ειδικότερα οδηγώντας υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας με συμβατικό αριθμό ****** και χωρίς διακριτικά αστυνομικού οχήματος και όντας λόγω της οδήγησης και της ιδιότητάς του (αστυνομικός υπηρετών στη Γενική Ασφάλεια Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων Προσώπων), υπόχρεος σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, δεν κατέβαλε την προσοχή που όφειλε από τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει με συνέπεια να μην προβλέψει το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενέργειάς του, καθόσον κινούμενος επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το ξενοδοχείο Χίλτον προς την πλατεία Συντάγματος, φθάνοντας στη συμβολή με την οδό Ακαδημίας και παρά την ύπαρξη επί του οδοστρώματος (σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας και στην αριστερή επί της οποίας και ο ίδιος κινούνταν) βελών επιλογής για υποχρεωτική ευθεία πορεία επιχείρησε ελιγμό (στροφή) προς τα αριστερά σε σχέση με την πορεία του, καίτοι τούτο απαγορεύεται εξαιτίας της ύπαρξης επί του οδοστρώματος βελών επιλογής για υποχρεωτική ευθεία πορεία (που υποχρεώνουν τους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθήσουν μόνο ευθεία πορεία), προκειμένου να εισέλθει στον περιτοιχισμένο χώρο της Βουλής των Ελλήνων».

«Απαγορευμένη και αιφνίδια ενέργεια»
Το κατηγορητήριο στη συνέχεια περιγράφει ότι το όχημα του αστυνομικού επί της ουσίας κατέλαβε τμήμα του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην κατεύθυνση από Σύνταγμα προς Χίλτον. Εκείνη τη στιγμή στο σημείο κινούνταν με μοτοσυκλέτα ο άτυχος Ιάσονας:

«Ο οποίος εξαιτίας της αναφερόμενης απαγορευμένης και αιφνίδιας ενέργειας, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει αποφευκτικό ελιγμό προς αποφυγή της σύγκρουσης των δύο οχημάτων».

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η ανατροπή της μοτοσυκλέτας και αρχικά ο βαρύς τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πριν τελικά πεθάνει στις 16 Μαρτίου 2023.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. …δείτε το βίντεο του ατυχήματος.
    Ο οδηγός της μηχανής έτρεχε σαν τρελός.
    Όχι ότι δικαιολογείται κάτι με αυτό, αλλά όλοι όσοι οδηγείτε μηχανές, σταματήστε να κάνετε σφήνες, προσπεράσματα από τα δεξιά και το κυριότερο μην τρέχετε σαν παλαβοί.
    Αργά ή γρήγορα θα γίνει η στραβή και θα φάτε το κεφάλι σας.

  2. Διεφθαρμένη δικαιοσύνη και βρωμόσογο !!! Αει σιχτήρ !!

  3. Δεν ξέρω εάν έφταιγε ή όχι, ο συγχωρεμένος, καθότι οι μηχανόβιοι είναι μάστιγα στους δρόμους, συμπεριφέρονται σα να σηκώνονται από το κρεβάτι τους για να πάνε τουαλέτα. Αλλά η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι τραγική κι οι δικαστές ως επί το πλείστον είναι για δημόσια κρεμάλα. (Μαζί με τους πολιτικούς)

  4. Καντε μια βολτα απο τα δικαστηρια και θα δητε ποιοι περνουν αναβολες, πως τις περνουν και τι ακρες εχουν.Εδω ο αλλος εβγαλε απο τις φυλακες την αλλη με 3 κιλα κοκα και σαν επισφραγισμα την εκαναν μπατσινα.Τι να περιμενει ο απλος φανταρος….Το συστημα δικαιοσυνη, δικηγοροι, παρατρεχαμενοι, γλυφτες πολιτικων ζει και βασιλευει.Τζιρος να γινεται…..Αφου εμπλεκεται και η κ Ντορα εμμεσα, ε εδεσε το γλυκο πλεον

  5. Εσύ που δηλώνεις οδηγός αυτοκινήτου (ποτέ μηχανής), αν οι οδηγοί μηχανής παίρναν τα συτοκινητά τους να μετακινηθούν, η κίνηση στους δρόμους θα ήταν τέτοια που δεν θα έφτανες ποτέ στον προορισμό σου. Σεβασμό και προσοχή να δειχνεις στους οδηγούς δικύκλων γιατί είναι ευάλωτοι και έμμεσα σε εξυπηρετούν.

  6. Δικηγόρε τού Διαβόλου το ατυχημα συνεβη ως εξής : Από τήν Οθωνος (στην ουσια απο το Σύνταγμα) προς την εισοδο του Προαύλιου της Βουλης υπήρχε μια μόνο Λωρίδα κατα μήκος τών Λουλουλαδικων, πού μετά την εισοδο στό Προαυλιο απλωνοταν σε 3 λωριδες που ανέβαιναν την Βασ. Σοφιας , όπως και τα οχήματα πού έστριβαν απο την Ακαδημιας προς Hilton. Κατα μηκος αυτης της μονής Λωριδας των Λουλουδαδικων ανηρχετο το οχημα που σταμάτησε στην εισοδο της Βουλης αποτομα για να δωσει χωρο στο όχημα της Μπακογιαννη να μπει στην Βουλη κατερχομενο την Βασ Σοφιας ώστε να στρίψει αριστερά νόμιμα. Ο Ιάσων που ανηρχετο πλάι στο οχημα που σταμάτησε ξαφνικά πλάι στο πεζοδρόμιο δεν αντιληφθηκε γιατι σταμάτησε ο πλαινος του και συνεχισε την πορεία του συγκρουομενου μέ το οχημα της Μπακογιαννη που έστριβε για να μπει στο Προαύλιο. Εκτοτε η μονή Λωριδα από Οθωνος κατα μηκος των Λουλουδαδικων εγινε διπλή και μετά τριπλή όπως και πριν …. με κατευθυνση το Hilton.

  7. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

  8. Λοιπόν,..ως εκ τής μετέπειτα συμπεριφοράς τής Μπακογιάννενας, 20 χρόνια Καταναγκαστικά Έργα! Ο οδηγός Αστυνομικός, επειδή δεν υπάκουσε στην συνείδηση του κ δέν έτρεξε έξω μετα το παρκάρισμα στο παιδί κατόπιν εντολής: Απόταξη χωρίς αποζημίωση!
    Αντε γιατί μάς ζαλίσανε τα αρχίδια οι Μητσοτάκηδες😠

  9. ποτε δε μαθαμε το ονομα και δεν ειδαμε τη φατσα του φονια,αν ηταν κοινος θνητος ο εισαγγελατος και η σκατιανα θα τον ειχαν για μία βδομάδα πρωτο θεμά

  10. Μισό. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες της υποθέσης, αλλά με βάση όσα διάβασα στο άρθρο έχω απορίες. Αφού το αυτοκίνητο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, πώς ακριβώς έκοψε το δρόμο στη μηχανή; Πιο αριστερά δεν έχει. Αν η μηχανή έπεσε στο πίσω μέρος του οχήματος, τότε μάλλον έτρεχε και δεν τηρούσε αποστάσεις ασφαλείας. Αν πήγε να προσπεράσει από αριστερά, δηλαδή εντός της ίδιας λωρίδας ή αν βγήκε στο αντίθετο ρεύμα (παρά την διπλή γραμμή?), τότε επιχείρησε παράνομη προσπέραση. Οπότε υπάρχει συνυπευθυνότητα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι οδηγούν μηχανές πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, γιατί για αυτούς ακόμη και μικροατυχήματα στα οποία ευθύνονται τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι θανατηφόρα. Γράφω ως οδηγός αυτοκινήτου (ποτέ μηχανής) που σε πολλές περιπτώσεις αγανακτώ από τη συμπεριφορά των οδηγών των μηχανών. Κλασικό παράδειγμα που μου συμβαίνει συνέχεια, να σταματώ πρώτο όχημα στο φανάρι, μπροστά μου η διάβαση των πεζών, και ξαφνικά να έρχονται μπροστά μου δύο – τρεις μηχανές.

    1. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ΚΑΝ τις συνθήκες του δυστυχήματος: η μοτοσυκλέτα κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και με την αντίθετη φορά από αυτή του αυτοκινήτου. Έτσι απλά! Τώρα καταλάβατε;

    2. κυταξε το video του ατυχηματος και μετα πες μας την αποψη σου

  11. Γιατί η Ντόρα οδηγούσε;το παιδί Θεός συγχωρεστον ερχόταν γκαζωμενος. κ δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό

    1. μάλλον δε φόραγε και κράνος…Κρίμα τον νέο άνθρωπο. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες

  12. Η ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΟΦΑΚΛΑΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

  13. Αυτοί πού έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί ειναι τα εκάστοτε Προεδρεία τής Βουλής και Διοικητικες Υπηρεσίες πού κακώς επέτρεπαν σε οχήματα βουλευτων και οχι μονον να στριβουν αριστερά, αντι να κάνουν ενα μικρο κυκλο στην Πλατεια Συνταγματος για να μπουν κανονικά ανερχομενα την Βασ. Σοφιας πλάι στά λουλουδαδικα , (όπως κανουν τωρα κατόπιν “εορτής”)….γιά νά μπούν στο Προαύλιο της Βουλης, κατεβαινοντας την Βασ Σοφίας με κατευθυνση την Πλατεια Συνταγματος . Ο οδηγος της Μπακογιαννη απλως ακολουθησε την συνήθη τακτική . Το τι ευθυνες έχουν οι παρόντες τροχονομοι της Βουλής ειναι ένα μεγάλο ερώτημα .

  14. Αυτή είναι η δημοκρατία της μεταπολίτευσης, 3 αναβολές σε 3 χρόνια, δικαιοσύνη a la carte, κουράγιο στους δικούς του …

  15. Το 2022 επαναλήφθηκε η ίδια σκηνή έξω απο τήν είσοδο στό Polis Park στήν οδό Ριζάρη δίπλα στό Πολεμικο Μουσείο. Δύο επιβαίνοντες σε μηχανή πού κατέβαιναν. αμέριμνοι παράλληλα μέ όχημα, από Βασ. Σοφίας πρός Βασ. Κωνσταντίνου, συγκρουσθηκαν μέ εισερχόμενο στό Parking όχημα πού έστριψε ξαφνικά , αριστερα… ανερχόμενο τήν οδό Ριζάρη , παραβιαζοντας τήν διπλή διαχωριστική γραμμή στο οδόστρωμα γιά νά μπεί στό Parking . Τό κατέρχομενο παράλληλα καί μαζί μέ τήν μηχανή όχημα σταμάτησε ξαφνικά , μπροστά στήν είσοδο τού Polis Park γιά νά επιτρέψει στό ανερχομενο όχημα νά μπεί στο Paeking, μέ αποτέλεσμα νά προκληθεί ή σύγκρουση καί οί δυο, ανύποπτοι επιβαίνοντες τής μηχανής νά σωριαστουν στό οδόστρωμα, χωρίς ευτυχως νά προκληθεί θανατος , αλλά μόνον τραύματα. Μεταφέρθηκαν μέ ασθενοφόρο στό πλησιέστερο εφημερεύον Νοσοκομείο πού νομίζω ήταν ο Ευαγγελισμος, μετά απο τις πρώτες βοήθειες από διασώστες τού ΕΚΑΒ παρουσία τροχονόμου πού κατέγραψε τό περιστατικό καί πήρε καταθέσεις . Η παρανομία στήν Είσοδο/Έξοδο τού Polis Park συνεχιζεται επι 24ωρου βάσεως , εν αναμονή του επόμενου ώ μή γενοιτο θανατηφόρου Ατυχηματος. Τήν στιγμή τού ατυχήματος έτυχε νά βρίσκομαι σε κοντινή απόσταση, στό διπλανο Πάρκο Ριζαρη , από τό οποίο έσπευσα μόλις άκουσα τόν ήχο από τήν σύγκρουση .

  16. Όταν αναβάλλονται οι δικές μας δίκες που δεν έχουν αντίδικο την κάθε Μπακογιάννη αλλά τον κάθε απατεώνα που εκμεταλλεύεται το δικαστικό σύστημα δεν κάνετε άρθρο!!

  17. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ. ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΡΩΜΕΡΟ, ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΚΟΣΜΟ. Ο ΘΕΟΣ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΟΙ!!!

  18. Σκοτωσε τον Ιασωνα και ειναι πλημελημα,ε ;
    Τζαμπα πηγε το παλικαρι.
    Θα φαει εξη μηνες με αναστολη και θα τη βγαλει καθαρη,δε θα μπει καν στη φυλακη.
    Ποια δικαιοσυνη και τριχες ;
    Δεν υπαρχει δικαιοσυνη στο ελλαδισταν,ειναι τα εμμισθα τσιρακια της Μαφιας.παρτε το χαμπαρι…
    Συνεχιστε να ψηφιζετε τη Μαφια,πανηλιθιοι,μεχρι να τα ρημαξουν ολα σ’αυτο το μπουρδελο.

  19. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ…ΤΑ ΠΕΤΣΩΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΒΑΒΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΡΙΨΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ…ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…

  20. Η Αγία οικογένεια ορίζουν ολο το σύστημα. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο τους είναι όλα δικά τους και ο καθένας έχει αμέτρητους υπηρέτες. Αυτό μας λέει η ψηλή τους σύμφωνα με την θρησκεία τους και με αυτά που τους λέει ο θεός τους ο λουσιφερ.

Comments are closed.