ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – Δημοτικά σχολεία χωρίς πρόσβαση για παιδιά ΑμεΑ – Λίγη ντροπή κ. Πιερρακάκη

Κοινοποίηση:
εικονα-15

Αποκλεισμένα από τα σχολεία είναι τα παιδιά με κινητικά προβλήματα στον Δήμο Ζωγράφου, καθώς στα δημοτικά σχολεία της περιοχής δεν υπάρχει πρόσβαση.

Δείτε τι μάς καταγγέλλουν:

“Με το ξεκινημα της νέας σχολικής χρονιας προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζωγράφου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ για ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ και παιδιά που έχουν καταστεί πρόσκαιρα παροδικα (μετά από ατύχημα ή χ. Επεμβαση) ΑΜΕΑ. Πουθενά δεν υπάρχουν ράμπες και τουαλέτες ΑΜΕΑ.

Απευθύνθηκα στον αντιδημαρχο παιδειας του Δήμου Ζωγράφου τον κ. Γιώργο Γριβα για να του εκθέσω το προβλημα και να δω αν θα υπαρξει ενδιαφερον εκ μέρους του για επιλυση του προβληματος , αλλά οσες φορες και να προσπαθησα να τον καλέσω δεν καλουσε το κινητό του και λαμβανα το ακόλουθο μήνυμα “ΛYΠAMAI, ΔEN MΠOPΩ NA MIΛHΣΩ TΩPA”. Όπως καταλαβαίνετε δεν σταθηκε δυνατη η επικοινωνία μαζί του. Άφησα ομως γραπτό μήνυμα να με καλέσει αλλά ουδέποτε με κάλεσε.

Εν συνεχεία προσπάθησα να μιλήσω τηλεφωνικά με την Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσακη αλλά το μόνο που κατόρθωσα ήταν να μιλήσω με την γραμματέα της όπου δήλωσα το θεμα για το οποίο ηθελα να της μιλήσω και άφησα το τηλεφωνο.μου για να με καλέσει και ουδέποτε με κάλεσε.
Πρόκειται για ένα θέμα σοβαρότατο με το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ.

Σας το θέτω ως θέμα να διερευνησετε και να βγει στην δημοσιότητα μηπως φιλοτιμηθει καποιος αρμοδιος και το επιλύσει.

Τα Ελληνοπουλα ΑΜΕΑ οπως διαπιστωνω δεν εχουν θεση στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και το Υπουργείο παιδείας και ο Δήμος Ζωγράφου αδιαφορούν παντελώς για αυτά”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ , ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Β ΛΕΠΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΤ E , Ε ΡΕ ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥ Σ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛ ΕΞΑΜΕ +++

Leave a Response