(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ – ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ – ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ – 112 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

Κοινοποίηση:
fotia

Νεότερη ενημέρωση

Εκκενώνεται το Μαύρο Λιθάρι λόγω της φωτιάς στη Σαρωνίδα που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6).
Με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής Μαύρο Λιθάρι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Γλυφάδα.

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι 

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι. Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σαρωνίδας στην Αττική καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Σουνίου.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε σπίτια και στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αχαΐα: Φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη – 112 για ετοιμότητα των κατοίκων 

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Επί τόπου σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Μήνυμα εστάλη από το 112 για του κατοίκους κατοίκους στην περιοχή της Μαστραντώνης, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μετακινηθούν αν χρειαστεί.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στις πυρκαγιές της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και της Λύρκειας Αργολίδας. Παράλληλα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αντί για Τρίπολη τα Canadair πετάνε για Νεμέα

Νέα εστία εκδηλώθηκε πριν λίγο στη Νεμεα. Μεταβαίνουν 4 Canadair από Ελευσίνα, τα οποία αρχικά ήταν για να πάνε στην φωτιά στην Μεγαλόπολη .

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Λύρκεια Αργολίδας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Συναγερμός και στην Κεφαλλονιά
Πυρκαγιά, έχει εκδηλωθεί σε σημείο πάνω από τον Μύρτο. Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς και ισχυρές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο.
Στο σημείο σπέυδουν και εναέρια μέσα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Διβαράτα Κεφαλονιάς. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 21, 2024

Φωτιά και στην Κερατέα

Τριάντα πέντε πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Φέριζα Κερατέας.

Ήχησε και το 112 για πυρκαγιά στην Σαρωνίδα Αττικής και καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μαζέψτε τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων που μπαίνουν μόνιμα στη Βουλή από το 75 έως σημερα(νδ,ΠΑΣΟΚ,νέο πασοκ(συριζα),ΚΚΕ) να πάνε να σβήσουν τις φωτιές

  2. με μιζοκούλη θα καούμε ούλοι, όχι μόνον τα ναυάγια του 28 τακατό που τον ψήφισαν 😢

Comments are closed.