ΑΝΙΚΑΝΟΙ! Για 4η μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Κορινθία – Κλειστά τα σχολεία

Κοινοποίηση:
FOTIA1-1200x800-1

Για 4η μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/9) στην Κορινθία, με τα σχολεία να παραμένουν και σήμερα κλειστά.

Οι πυροσβέστες έδωσαν για ακόμη μια νύχτα μεγάλη μάχη, προσπαθώντας να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Κορινθία, που στοίχισε τη ζωή σε δύο άνδρες. Σπίτια και χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο με τους πυροσβέστες να παλεύουν με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις.

Οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ οι άνεμοι δεν πνέουν ισχυροί.

Κλειστά τα σχολεία

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη.

Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ανίκανοι; Ίσως.Ανίκανοι έως επιτήδειοι; Ανεύθυνοι και ακατάλληλοι. Και αυτό είναι πιθανόν με την υποσημείωση ότι εμείς τους επιλέγουμε. Υπάρχουν και Ήρωες. Το τι από αυτά η άλλα που αποκαλύπτετι Δημοσιογραφικά να συμβαίνει, είναι έργο της Δικαοσύνης σε κάθε περίπτωση. Όμως θα έπρεπε μόνοι μας να εφαρμόζουμε και η Πολιτεία να επιβάλει πράγματα που είναι αυτονόητα αλλά ως απλοί Έλληνες με Παιδεία και Ιστορία δεν μπαίνουμε στον κόπο να εφαρμόσουμε προληπτικά για την προστασία μας..Η Δόμησις και Δομικά στοιχεία στην Ύπαιθρο, Αγροτικό, Δασώδες και Δασικό περιβάλλον είναι παντελώς ακατάλληλα επέιδή τηρούνται Λογική, σχεδιασμός, αυθαιρεσία με κανόνες Αστικού περιβάλοντος. Κάθε είδους στέρνες, δεξαμενές η πισίνες γεμάτες είναι απαραίτητες συνδεόμενες με εξοπλισμό πυροσβέσεως. Διαχωριστικά από σαρκόφυλλα φυτά, κατάλληλα δένδρα είναι επιβεβλημένα. Οροφές, ξεχυτές, κουφώματα ξύλινα, υπαίθριες δεξαμενές η φιάλες καυσίμων, τυχαία στάθμευσις αυτοκινήτων, σκαφών κλπ., ανεπίτρεπτα. Χιλιάδες αυτονόητα που αγνοούμε ανοήτως.

Leave a Response