ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ – ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Κοινοποίηση:
6125317-1024x683

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι, διαδηλώνοντας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Φορώντας τις στολές εργασίας και έχοντας τα καπνιστήρια ανά χείρας, ζητούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει βάση στα αιτήματά τους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η μελισσοκομία απειλείται με αφανισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των μελισσοκόμων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών για να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, οι μελισσοκόμοι απαιτούν διοικητικά μέτρα για την ιχνηλασιμότητα του εισαγόμενου μελιού, αποφορολόγηση καυσίμου, αρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών, επιδότηση επικονίασης, πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα, αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Ένταση στο Σύνταγμα

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν πως η αστυνομία είχε μπλοκάρει περίπου 30 φορτηγά συναδέλφων τους στη λεωφόρο Καβάλας, παρά το γεγονός πως, όπως κατήγγειλαν οι μελισσοκόμοι, είχε δοθεί άδεια.

«Τα αιτήματά μας είναι να μας επιτρέψουν να δουλέψουμε στα δάση, να σταματήσουν αυτές οι διατάξεις που λένε για απαγόρευση των καπνιστηρίων μετά τις 11. Είναι ότι πιο άδικο. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς το καπνιστήριο. Όπως ο χειρουργός δεν μπορεί να κάνει επέμβαση με το νυστέρι», δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης αντιπρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

     

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ωραίο show. Εφάμιλλο με τα αντίστοιχα ΛΟΑΤΚΙ+ prides.

  2. Σε μια δυο μέρες θα τους πουλήσουν οι ίδιοι, οι αγροτοπατερες τους. Κυριακή κοντή γιορτή. Ή αλλιώς, το έργο το έχω ξαναδεί

  3. Ετσι λέγανε ότι θα πέσει και τη προηγούμενη τετραετία και βγήκε με όποιο τρόπο βγήκε με 41% τώρα καταστρέφονται τα πάντα σιγά σιγά… Πραγματικά μονο ο στρατός έχει μείνει ως τελευταίος τροχός…

  4. Αντι να ερθουν στο Συνταγμα και να φερουν τσουβαλια με σφηγκες να τις αμολυσουν φερανε μελισσια…

  5. Βάλτε λιβάνι στα καπνιστήρια, πρέπει να φύγουν οι καλικάτζαροι από τη Βουλή και το Μαξίμου.

  6. Αν είδατε την ταινία ο μελισσοκόμος έτσι πρέπει να αντιδράσουν και οι Έλληνες μελισσοκόμοι!!!

  7. Δεν ιδρωνει το αυτι τους.Αφηστε την ειρηνη και αμοληστε τις κυψελες μεσα στο παλατι του οθωνα να τους κανουν τουμπανα απο τα τσιμπηματα.

  8. Μητσοτακη τελειωσες οχι μονο εκλογικα αλλα σε περιμενουν δικαστήρια ετοιμασου

  9. Έχει πέσει αυτός τέλος, τετραετία ούτε για πλάκα… δεν βγαίνει το 2024 σε καμία περιπτωση… αϊ τσακίδια.

    1. Για να πέσει φίλε μου πρέπει κάποιος να πάρει γύρω στο 30%, βλέπεις κάποιον εσύ; Δυστυχώς έτσι είναι και αν μπορούσαν να ενωθούν όλα τα πατριωτικά ονομαζόμενα κόμματα σε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο και να πάρουν ένα ποσοστό γύρω στο 20% θα ήταν μια άλλη κατάσταση. Γιατί θα μπορούσαν να πάρουν και το μεγαλύτερο ποσοστό όσων απέχουν απ’την κάλπη. Τους απογοητευμένους, τους απαθείς και όσους λένε όλοι ίδιοι είναι. Αλλιώς θα τρώμε στη μάπα Κούλη ή όποιον άλλο ψευτοδεξιο τον αντικαταστήσει.

    2. Για να πέσουν, θα πρέπει το κέντρο της Αθήνας να έχει 3 εκατομμύρια κόσμο και ο κόσμος στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις να τα κλείσουν όλα, μα όλα για μέρες! Όχι για να κάνουμε περαντζάδα όπως το χθεσινό. Για μέρες εκεί χωρίς φόβο, άλλωστε όπως λέει και το ρητό.
      Ο καμένος τη φωτιά δεν την φοβάται, εδώ απλά είπαν δείξουν τάχα μου να παίξουν στα ΜΜΕ, να βγουν καμιά φωτό για να έχουν να λένε μέσα από τα σόσιαλ μίντια σαν κατσβελοι.
      Άσε τώρα. Ούτε χρόνο δεν έχουμε και ψήφισαν 4 φορές και τι ακριβώς έγινε; Τίποτα.
      Πιο πριν τη ψήφιζαν, πάλι τα ίδια. Τώρα τι; Τα χωράφια με ποιον καρκίνο ράντιζαν; Με το ίδιο προιον εδώ και πολλές δεκαετίες.
      Ποιοι μας ταιζουν με καρκίνο.

    3. …αλλά δεν το βλέπω…έχει πλάτες έξω ο τρισκατάρατος , είναι δρομολογημένα πολλά πράγματα που γίνονται και που θα γίνουν…και είναι από αυτούς που θα περάσει πολλά

  10. Μπράβο ρε λεβέντες μελισοκόμοι.

Comments are closed.