ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Γεωργιάδης μπροστά σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: “Αν ζούσε στις ΗΠΑ, θα είχε πεθάνει”

Κοινοποίηση:
adwnis-adonis-gewrgiadis-georgiadis-1200x668-1-750x375-1

Το… τερμάτισε ο Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος έχοντας απέναντί του μία καρκινοπαθή από την Λέσβο, η οποία είναι ανασφάλιστη, και αναγκάζεται να έλθει στην Αθήνα για να κάνει ακτινοθεραπείες, αλλά ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα έξοδα για εισιτήρια και διαμονή.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ακούγοντας τις δυσκολίες που βιώνει η ανασφάλιστη καρκινοπαθής, δήλωσε αρχικά ότι «εάν ήσασταν ανασφάλιστη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, λυπάμαι που θα σας το πω, θα τα πληρώνατε όλα από την τσέπη σας».

«Εδώ σας τα πληρώνουμε όλα εμείς και καλά κάνουμε. Δικός μου νόμος είναι και λέω ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν ανασφάλιστο χωρίς θεραπεία», προσέθεσε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «το κράτος έχει κάποια όρια».

Όταν η καρκινοπαθούσα επέμεινε λέγοντας ότι το νοσοκομείο ενός τόσο μεγάλου νησιού δεν μπορεί να κάνει ακτινοθεραπείες, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέτεινε χαρακτηριστικά: «Αν ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες η κυρία θα είχε πεθάνει τώρα, θα ήταν στο δρόμο, θα ήταν νεκρή. Λυπούμαι που είναι έτσι»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. σπυρο, μην εκθειαζεις τα αυτονοητα 40 χρονων του ΕΣΥ. καθε μερα πεφτεις ολο και πιο κατω, την επομενη φορα ουτε βουλευτης δε θα βγεις.

  2. Α και που είσαι μπουμπούκο υπουργαρα αμερικανάκια θέλετε να μας κατάντησετε; Είχαμε κλάσης ανώτερο σύστημα..

  3. Εδω πρέπει να πούμε πως οι ανασφάλιστοι ( Έλληνες νέα παιδιά που μένουν χωρίς δουλειά η δε βρίσκουν που σπούδασαν η όχι, ενήλικες που έχουν κενά στην ασφάλεια) δεν είχαν καμία μέριμνα από το κράτος και το άλλαξε αυτό το ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τον άλλο σιχαμενο το Σαμάρα. Νομίζω ήταν το καλύτερο που έκανε ο σιριζα. Θα βλέπαμε πολύ κόσμο να πεθαίνει στο σάπιο κράτος που βρωμάει και λέγεται Ελλάδα. Για τις μετακινήσεις ίσως έχει δίκαιο ο Γεωργιάδη αλλά προς φαίνεται χώρος διαμονής για να τις κάνουν. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θέλει να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν έχουν ασφάλεια

  4. μόνο προπαγάνδα είσαι και τεχνάσματα …συγκρίνεις την Αμερική με την Ελλάδα …αρκεί να πεις τη μ…α σου

  5. Περαστικά. Αλλά γιατί η ασθενής είναι ανασφάλιστη; Επίσης, ο μπουμπούκος έχει δίκιο. Όπου και να είσαι, ότι και τα κάνεις σε αυτόν τον πλανήτη, το πληρώνεις. Και αυτό είναι το σωστό. Γιατί δεν κατάλαβα, θα πρέπει να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση (σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου της υγείας) αυτοί που πληρώνουν με αυτούς που δεν πληρώνουν; Αν πρόκειται για μία δύσκολη οικονομική κατάσταση, ναι να συνδράμουμε όλοι. Αν όμως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που ποτέ δεν δούλεψαν, ποτέ δεν κόλλησαν ένσημα, πότε δε κόπιασαν, γλεντοκοπούσαν σαν να μην υπάρχει αύριο, και τώρα θέλουν εμείς να τους καλύψουμε, ε τότε χαιρετισμούς…..

    1. Εάν έχεις πληρώσει μάγκα ένα σωρό εισφορές στο μπουρδέλοΕ.Σ.Υ. σας και δε παίρνεις αυτά που πρέπει τι γίνεται; Πας σε ιδιώτες μάλιστα και πληρώνεις… Και τόσες εισφορές χρόνων που φαγώθηκαν στα ταμεία;

    2. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην υγεία. Αυτό είναι νόμος της δημοκρατίας. Όπως και ένας τραυματισμένος τρομοκράτης. Διάκριση στην υγεία αν υπάρξει δε μπορεί να έχει συνοχή ένα κράτος. Ούτε καν το Αφγανιστάν και Πακιστάν. Αν μείνουν στην Ελλάδα μόνο τα κομματόσκυλα και οι βολεμένοι ίσως είναι και αυτό μια κάποια λύση αλλά με σύνορα πελοπονησο ως στερεά Ελλάδα.

Leave a Response