ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Αποκολλήθηκε μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου στο «Village» και τραυμάτισε ανήλικο!!!

Κοινοποίηση:
village_cinemas_renths_2

«Να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και έλεγχοι, για την ασφάλεια όλων των εργαζόμενων και επισκεπτών, στο εμπορικό κέντρο “Village” στο Ρέντη» απαιτούν με ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, μετά το σοβαρό περιστατικό αποκόλλησης μέρους της στέγης του εμπορικού κέντρου.

Τα σωματεία επισημαίνουν ότι μετά από αυτό τίθεται θέμα ως προς «τη συντήρηση των κατασκευών στο σύνολο του πάρκου», ενώ θέτουν το ερώτημα «κατά πόσον εργαζόμενοι και επισκέπτες είναι ασφαλείς».

«Το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι πλεξιγκλάς αποκολλήθηκε με έναν αέρα και πετούσε πάνω από τα κεφάλια εργαζόμενων και επισκεπτών με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να τραυματίσει πολύ σοβαρά, ένα ανήλικο παιδί, αναδεικνύει τα ζητήματα των ελέγχων και των αντίστοιχων υποστελεχωμένων υπηρεσιών, της Επιθεώρησης Εργασίας, που θέτουν τα Σωματεία μας. Ο συγκεκριμένος χώρος αριθμεί εκατοντάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον επισιτισμό και η διασφάλιση της υγείας τους είναι ευθύνη της εργοδοσίας συνολικά», υπογραμμίζουν.

Εκφράζουν τις ευχές τους  για γρήγορη ανάρρωση του παιδιού που τραυματίστηκε και απαιτούν «να διασφαλιστεί άμεσα ότι ο χώρος δουλειάς πληροί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση των επισκεπτών δεν χωράει στη λογική κόστους – οφέλους. Και επειδή στα Σωματεία μας έχουμε θρηνήσει συναδέλφους και έχουμε άλλους σακατεμένους, ακριβώς γιατί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων,θεωρούνται κόστος για τους εργοδότες, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους».

«Οι συνθήκες δουλειάς που θα διασφαλίζουν ότι θα επιστρέφουμε σώοι στο σπίτι μας στη λήξη της βάρδιας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση! Θεωρούμε επίσης αυτονόητο ότι τώρα, που κατόπιν εορτής πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο και κάποιες από τις επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν ούτε ένα μεροκάματο», προσθέτουν.

Πηγή: 902.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ντροπή! Τόσα εκατομμύρια παίρνουν η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία και συμβαίνουν τέτοια πράγματα! Ανικανότητα και ανευθυνότητα το λιγότερο να μην υπάρχει ασφάλεια και έλεγχος των υποδομών του τεράστιου αυτού χώρου που συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες και κυρίως παιδιά! Κίνδυνος σε τέτοια σημεία δεν πρέπει να υπάρχει!

Leave a Response