ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Γιατροί και νοσηλευτές με panic button στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας! Άδωνη όλα καλά;

Κοινοποίηση:
nosoko-kavala

Ασφάλεια στα νοσοκομεία δεν υπάρχει, γιατροί και νοσηλευτές “τρώνε” ξύλο από συγγενείς ή ακόμα και από ασθενείς, οπότε και στην Καβάλα σκέφτηκαν έναν τρόπο μπας και γλιτώσουν κάτι!

Έτσι, βρίσκεται πλέον σε λειτουργία το σύστημα ειδοποίησης κινδύνου, το γνωστό Punic Button, στο νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σε μια προσπάθεια προστασίας τους από τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται κατά του υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Για την καινοτόμο πρωτοβουλία μίλησε στο ENAnews η Κατερίνα Πετράκη, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Καβάλας:

«Είναι ένα σύστημα ειδοποίησης κινδύνου. Αυτό μόνο στο νοσοκομείο μας συμβαίνει, σε κανένα άλλο νοσοκομείο. Ήταν πρωτοβουλία δική μας, του Σωματείου και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση. Προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο σύστημα και πλέον, μετά από δύο μήνες πιλοτικής λειτουργίας, λειτουργεί κανονικά. … Το πρόβλημα σε μας ήταν κυρίως το απόγευμα και τη νύχτα, οι μονοβάρδιες, οι εργαζόμενοι δηλαδή που εργάζονται μόνοι τους και μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια με άλλο τρόπο. … Είχαμε πάρα πολλά περιστατικά (τα τελευταία 4-5 χρόνια) και πέρυσι τα απαριθμήσαμε ζητώντας αστυνομική προστασία».

Εξηγώντας το πώς δουλεύει το Panic Button για το νοσηλευτικό προσωπικό, η κ.Πετράκη είπε ότι είναι «ένα πάρα πολύ μικρό τηλεχειριστήριο στο οποίο έχουμε βάλει κορδελάκια, άρα το φοράει στο λαιμό ο εργαζόμενος. Έχουμε διαβάθμιση κινδύνου, δηλαδή ένα πάτημα με το οποίο ο υπάλληλος ασφαλείας της πύλης που έχει την οθόνη προσδιορίζει τον χώρο από τον οποίο καλείται η βοήθεια. Υπάρχει οπτικό και ηχητικό μήνυμα το οποίο βλέπει ο υπάλληλος ασφαλείας στο θυρωρείο και ειδοποιεί τον υπάλληλο ασφαλείας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο να σπεύσει στο χώρο από τον οποίο προήλθε το σήμα. Τα τρία συνεχόμενα πατήματα του Panic Button σημαίνουν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και καλείται ταυτόχρονα και η Αστυνομία από τον υπάλληλο ασφαλείας».

«Είναι ακραίες αυτές οι καταστάσεις, αλλά είναι συχνές», κατέληξε η Κατερίνα Πετράκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response