Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους στις 31 Μαρτίου 2018 το παράνομο χρέος της Ελλάδας ανερχόταν σε €343,74 δισεκατομμύρια, δηλαδή μεγαλύτερο κατά περίπου 15 δισ ευρώ από το 2010 που ξεκίνησε η τεχνητή οικονομική κρίση, με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη Νομισματική Πολιτική 2017-2018 να βρίσκει την κατάσταση βιώσιμη όσο προφανώς θα συνεχίζεται η καταστροφή των Ελλήνων μέσω τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Στις 2 Ιουλίου 2018 δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2017-2018, δηλαδή η γνώμη του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα για την βιωσιμότητα του “Ελληνικού Χρέους”. Αυτή η δημοσιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση από τον Στουρνάρα που προφανώς ήθελε είτε να αποφύγει είτε να καθυστερήσει όσο το δυνατόν την γνωμοδότηση σχετικά με την δυνατότητα αποπληρωμής του τεράστιου χρέους για τα σημερινά δεδομένα.
Τελικώς η επίσημη τοποθέτηση του κεντρικού τραπεζίτη ήταν η αναμενόμενη με τα απαραίτητα καλά λόγια για το eurogroup της 21ης Ιουλίου 2018. Αναλυτικά η έκθεση της ΤτΕ αναφέρει την απόφαση του eurogroup για ενισχυμένη εποπτεία (δηλαδή σκληρά δημοσιονομικά μέτρα) της ελληνικής οικονομίας χωρίς όμως περαιτέρω χρηματοδότηση. Βέβαια ακόμη και η έκθεση του Στουρνάρα επισημαίνει την οικονομική καταστροφή που επιφέρουν καθημερινά στην ζωή των Ελλήνων (υπερφορολόγηση, μείωση εισοδημάτων) τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι προφανές ότι το παράνομο χρέος που σκόπιμα έχει επιβληθεί στην Ελλάδα αποσκοπεί στην καταστροφή της ζωής των Ελλήνων, έτσι ώστε να αναγκαστούν να φύγουν από την Πατρίδα τους καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Παράλληλα, η πολυδιαφημιζόμενη έξοδος στις αγορές από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εκτινάξει τα επιτόκια δανεισμού οδηγώντας σε δήμευση την δημόσια περιουσία μέσω του κόλπου της ρήτρας αφερεγγυότητας του “υπερταμείου” ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι αυταπόδεικτο από τα οικονομικά στοιχεία που αντλούνται από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους ότι το παράνομο χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στις 31 Μαρτίου 2018 σε €343,74 δισεκατομμύρια, δηλαδή μεγαλύτερο κατά περίπου 15 δισ ευρώ από το 2010 που ξεκίνησε η τεχνητή οικονομική κρίση. Η σύγκριση με το 2008 είναι πιο ζοφερή αφού καταδεικνύει ότι το χρέος αυξήθηκε κατά 80 δισεκατομμύρια ευρώ και το ΑΕΠ έπεσε κατά 46 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.