Είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς την Ειδησεογραφία στην Ελλάδα και στην Τουρκία σχετικά με την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ερντογάν. Αυτό που προκύπτει είναι η κοινή γραμμή παρουσίασης της είδησης. «Θετικό κλίμα», χαμόγελα, χαλαρές δηλώσεις με λίγο αντιτουρκισμό εδώ και λίγο ανθελληνισμό από την άλλη. Τα βρίσκουν, δεν τα βρίσκουν. Αυτό μας παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι και στην Τουρκία. Θυμίζει λίγο το «καζάν-καζάν» για τη μοιρασιά του Αιγαίου.
Ας δούμε την ελληνική παρουσίαση της συνάντησης. Τυποποιημένη σε όλα τα μέσα, μέσω copypaste, φυσικά εκτός του makeleio.gr. Διαβάζουμε λοιπόν:
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο σπίτι της Τουρκίας της Νέας Υόρκης. Η συνάντηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για τον Τύπο. Μιλώντας στο CNN πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία και την Ελλάδα: Αυτές είναι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, είχαμε εδώ και χρόνια διαφορές σε θέματα όπως οι θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά δεν λύνονται εύκολα, αλλιώς θα είχαν λυθεί εδώ και καιρό.Στη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις: Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν το σημερινό θετικό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και την αποφασιστικότητά τους να το διατηρήσουν. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα στις 5 Σεπτεμβρίου, το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με τις επαφές μεταξύ των δύο χωρών: Ως εκ τούτου, οι συναντήσεις των Υφυπουργών Εξωτερικών που είναι αρμόδιοι για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα στα μέσα Οκτωβρίου· Θα υλοποιηθούν οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο και το Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου.Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, συζήτησαν τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών και κλιματικής κρίσης στην περιοχή της Μεσογείου, τα οποία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις δύο χώρες στο πρόσφατο παρελθόν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας ως υψηλή προτεραιότητα.Γνωρίζοντας ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μια κοινή πρόκληση και για τις δύο χώρες, συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μία ανάρτηση στο Χ και δημοσίευσε μία φωτογραφία από την χειραψία του με τον πρωθυπουργό. «Μακάρι η συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Τουρκικό Σπίτι να είναι επωφελής για την χώρα μας και την περιοχή», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ας πάρουμε και μια γεύση από τα τουρκικά ΜΜΕ για να έχετε σφαιρική εικόνα:
Το αίτημα της Ελλάδας, η παραβίαση του μη στρατιωτικού καθεστώτος των νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα, που η Τουρκία δέχεται ως πρόβλημα μεταξύ των δύο κρατών, η έκταση του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, η διαμάχη για τα νησιά, τις βραχονησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες, η παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, είναι θέμα που ακόμη δεν συμφωνήθηκαν. Για χρόνια, η Τουρκία αποδίδει στην Ελλάδα άδικες κατηγορίες στις πρωτοβουλίες της για ένταξη στην ΕΕ. Με βάση την υπόθεση ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το πολιτικό κατεστημένο ξεκίνησε εκφράζοντας την επιθυμία του για εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα και αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όποτε επιθυμείται μια κίνηση προς την ΕΕ.
Είναι κανένας που διαφωνεί ότι η προδοσία προχωράει με γοργούς ρυθμούς;
Και οι δύο πλευρές, μέσω συστημικών δημοσιογράφων, προετοιμάζουν τους δύο λαούς γι’ αυτό που έρχεται. Μία κρύο, μία ζέστη για να μην μας πειράξει η καρπαζιά. Ωστόσο, εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι μια πρόταση που προκύπτει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων γύρω από το ρεπορτάζ τονίζεται ότι: «Στους Υπουργούς Εξωτερικών ανατέθηκε η συνέχιση της εργασίας και του συντονισμού για την προώθηση του συμφωνηθέντος οδικού χάρτη».
Ποιος είναι αυτός ο οδικός χάρτης; Μόλις χθες το makeleio.gr δημοσίευσε βίντεο με το σουλτάνο να μιλάει για οδικό χάρτη 9 σημείων και μια προσυμφωνία που δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει. Αλήθεια ποια είναι τα σημεία; Ο οδικός χάρτης; Και γιατί τα ελληνικά μίντια δεν αναφέρονται σε αυτόν, παρά μόνο σε μια σειρά από συναντήσεις που ακολουθούν; Μην γελιέστε, ο ελληνικός λαός δεν είναι χαζός, ανοχή παραπάνω δείχνει και υπομονή, παρότι δεν θα έπρεπε. Αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσει..
Η Κυπρος πηρε αυτό που ηθελε. Το νότιο κομματι κ να ναι ελευθεροι. Ουτε προσάρτηση θελαν με την Ελλαδα Αλλα ουτε κ εμεις. Ουτε θελουν ενωση με το βορειο κομματι Εξου κ απεριψαν στο σχεδιο Αναν το 2004. Μια χαρα περνανε. Εμεις ζοριζόμαστε λες κ η Κυπρος ηταν ποτε κρατος δικο μας. Απο το 1.400 κ μετα ανήκε στους Τούρκους το νησι μπορει κ πιο πισω. Διαβάστε κ λιγη ιστορια.
ΧΑΖΟΣ είναι ο Ελληνικός λαός.
Μετά από 49 χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος, θεωρούν ότι οι Τούρκοι που γεννήθηκαν, ζουν, ζούσαν αλλά και πέθαναν εκεί, οτι είναι έποικοι?
Κούνια που τις κούναγε και τις 2 χώρες. Αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι θα φύγουν οι Τούρκοι από τα κατεχόμενα, οπως αρέσκονται οι Πολιτικάντηδες να αποκαλούν την Βόρεια Κύπρο? Υπάρχουν Ευρωπαϊκές Πρεσβείες εκεί! Ή μήπως δεν το ξέρατε?
Όταν λοιπόν ακούω από Πολιτικάντηδες τις λέξεις, “κατεχόμενα” και “ψευδοκράτος” με πιάνουν τα γέλια.
Οι Κύπριοι δεν είχαν ποτέ τον εκπεδευμένο στρατό και τον κατάλληλο οπλισμό για να επιτεθούν και η Ελλάδα ποτέ μα ποτέ, δεν είχε ένα Στρατηγικό σχέδιο, για να εκδιώξει τα Τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο.
Με ένα διαχρονικό και ακατάσχετο μπλα-μπλα στον ΟΗΕ, που κρατάει 49 χρόνια, δεν φεύγει κανένας Στρατός απο πουθενά.
Για να ξέρετε, επί 4 χρόνια θα “μαγειρεύουν” την “λύση” που θα είναι ενάντια στα συμφέροντα μας. Απλά θα την υπογράψει ο Κασσελάκης, έτσι όπως υπέγραψε ο Τσίπρας για το Μακεδονικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν μπορεί να κάνει η οικογένεια Μητσοτάκη αλλά που θα ήθελε να κάνει!
Η Κυπρος δεν ειναι ελληνικη. Ποια συμφεροντα; Οι Κύπριοι μια ζωη τον κ@@@λο τους κοιτανε. Καλα να παθουν. Ενωση δε θελαν…γιατι; Για το χρημα…Το χουν χασει το παιχνιδι κ το ξερουμε ολοι.
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΙΓΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΜΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΗ ΜΕΣΗΜΕΡΗ ΒΡΑΔΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
41% πήρε ο Μητσοτάκης για 2η 4ετία. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Δυστυχώς ανύπαρκτοι για μια ακόμα φορά μπροστά στην Τουρκία. και έρχονται χειρότερα.
Με 47,2%, τεράστια αποχή ρεκόρ, η ΝΔ έλαβε το 21,8% του εκλογικού σώματος, ο ΣΥΡΙΖΑ το 7,5%.
Οι πολίτες αρνούνται τον Κοινοβουλευτισμό και την κομματοκρατία.