ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ… ΑΝΤΩΝΑΚΗ: ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΦΑΝΕΡΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ Ο… ΚΟΥΛΗΣ – «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 41%, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΦΠΑ», ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ – ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ – ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΠΑΛΙΩΝ, ΣΑΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ – ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΡΙΕΤΙΑ

Κοινοποίηση:
99284ed442a64262949f54d4cabce6ca

Μπορεί στη χθεσινή του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha να είπε ότι είναι «ανακουφισμένος» μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, διότι δόθηκε το μήνυμα της δυσαρέσκειας σε ευρωκάλπη, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Όσο στο Μαξίμου συνειδητοποιούν το μέγεθος της εκλογικής φθοράς, τόσο μεγαλώνει ο πανικός στον πρωθυπουργό. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο έκανε την χειρότερη επίδοση σε απόλυτους αριθμούς στην ιστορία της, όχι μόνο έχασε 13 μονάδες σε 11 μήνες, σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά έχασε ψηφοφόρους παντού σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, από τον κόσμο της εργασίας, μέχρι τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για αυτό και άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει μελετήσει όλα τα επιστημονικά δεδομένα των εκλογών, ξέρει ότι δεν υπέστη αυτή τη μεγάλη φθορά λόγω μόνο της απομάκρυνσης δεξιών ακροατηρίων από το κυβερνών κόμμα. Άλλωστε μία τέτοια ανάγνωση θα ήταν πολύ διαχειρίσιμη για τη γαλάζια παράταξη, διότι ο πρωθυπουργός σε όλη την πορεία του έχει δείξει ότι μπορεί πολύ εύκολα εκεί που φοράει το «μετριοπαθές προσωπείο», να υιοθετήσει πρακτικές του Όρμπαν. Το βαθύτερο πρόβλημα είναι ότι πλέον τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας (εργαζόμενοι, νέοι, μικρομεσαίοι) γύρισαν σε μεγάλο βαθμό την πλάτη τους στη ΝΔ.

Για αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την συζήτηση περί κέντρου-δεξιάς, είπε ότι «δεν με αφορά καθόλου αυτή η κουβέντα», συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι εάν θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Το μήνυμα της κάλπης ήταν «τρέξτε πιο γρήγορα». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν είναι δεξιό ή αριστερό το να έχουμε καλύτερες δομές στην υγεία. Επίσης, σε ότι αφορά τα εκ δεξιών κόμματα είπε ότι «πήραν τον περίπου τον ίδιο αριθμό ψηφοφόρων και το 2019 και το 2023 και το 2024. Ανακατανεμήθηκαν σε άλλα κόμματα».
Η προσωπική ήττα του πρωθυπουργού, φωτίζει και τις μεγάλες αντιθέσεις που ενυπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς το ηχηρό χαστούκι της κοινωνίας, έχει φέρει στην επιφάνεια τις διαφορετικές απόψεις και τις διαφορετικές ομαδοποιήσεις, που προσπαθούν να κερδίσουν χώρο στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται. Η δεξιά πτέρυγα φωνάζει για την απομάκρυνση από την παραδοσιακή βάση του κόμματος, ενώ οι κεντρογενείς, μιλάνε για έλλειμμα αποτελεσματικότητας. Μόνο που οι συσπειρώσεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, δεν γίνονται σε μία συνθήκη απόλυτης ηγεμονίας του Μητσοτάκη, όπου όλοι ήθελαν την «εύνοια του αρχηγού», αλλά σε μία κατάσταση που η εικόνα του «ανίκητου» Μητσοτάκη έχει θολώσει. Αυτή η συνειδοτοποίηση από τον πρωθυπουργό είναι που του παράγει μεγάλη ανασφάλεια και πανικό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο ανασχηματισμός που επίκειται δεν θα έχει ριζικές αλλαγές, αλλά ανακύκλωση προσώπων, με στοιχεία επικοινωνιακής ανανέωσης σε θέσεις υφυπουργών. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει με συναινετικό τρόπο τις αλλαγές, διότι ξέρει πλέον, ότι αρκετοί στην «πρώτη ευκαιρία» θα δείξουν την δυσαρέσκειά τους. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται που είναι εκείνες εποχές, όπου η φράση με «εντολή Μητσοτάκη» αποτελούσε καθημερινότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. 28%(πρωην 41%) λυσσαξατε να πατε να ψηφισετε το βρωμοκομμα φατε ενα σκ@το τωρα…

  2. Με μπαζα δεν μπορεις να χτισεις επαυλη. Τσαντηρι χτιζεις …..

  3. O τυρανος δεν θελει να παει σε εκλογες ακομη αν δεν ολοκληρωσει την αποστολη που εχουν αναθεσει τα αφεντικα του που ειναι, Να παραδωσει το ανατολικο Αιγαιο στην τουρκια σαν τις πρεσπες .Να αποδυναμωσει εντελως την αμυνα της χωρας καθος στελνει οτι εχουμε στην ουκρανια . Να ξεπουλισει οτι εχει απομεινει στους δανιστες απο την δημοσια περιουσια και τα αποθεματα υδρογονανθρακων του αιγαιου. Να καταστρεψει και να φτοχοποιησει οικονομικα τους Ελληνες και να τους αντικαταστισει με εκατομμιρια λαθρο.

  4. Τα καταραμένα κομματικά σκατά(όλα τα κόμματα) που ψηφίζονται από τα καταραμένα σκατά. Όλοι στην κόλαση θα πάτε καταραμένοι.

  5. και ποιός θα έρθεί ρε ταγάρια!! ο βελό!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ

  6. ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ
    ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ….

  7. Το άτομο μισεί την Ελλάδα ειναι προφανές

  8. Εκανε και δηλωση οτι παραμενει… κυριαρχη πολιτικη δυναμη ο καταστροφεας της Ελλαδος και μαγαρας της δεξιας αντι να τα μαζευει και να παει ο σχιζοφρενης για θεραπεια!

  9. Τον εχει παρει η μεγαλη κατρακυλα την ιδια τυχη με το συριζα και μην πω χειροτερη

  10. Σρωυτερ ένας κατάσκοπος της στάζη… Ενα γερμανικό σκουπίδι που πολέμησε την χρυση αυγη όσο κανείς άλλος, και όπου βρεθεί χαρακτιριζει φασίστα όποιον εκφράζει πατριωτικός απόψεις, ένας λαθρολαγνος υπερασπιστης τον λοατκι, Αυτό το σκουπιδι και πολλούς άλλους καφροδημοσιογράφους πρέπει να βρεθεί κάποιος να τους βάλει φυλακή.

    1. στο χωμα πρεπει να βαλει καποιος το ναζιστικο το σκουληκι γτ εκει ειναι ο αιωνιος προοορισμος του!οταν ο σρωυτερ θα λιωνει…η χρυση αυγη ξανα θα γιγαντωνει!

  11. Εγώ θα τα πω χύμα ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ κάνει μαλακίες

    Αυτή την στιγμή κιόλας έπρεπε να είχε κάνει διάγγελμα σε όλα τα ΜΜΕ και να εξαγγείλει

    1. Διάλυση της κυβέρνησης
    2. Διάλυση της βουλής
    3. Παραίτηση του ιδίου από πρωθυπουργό
    4. Παραίτηση του ιδίου από πρόεδρο και βουλευτή από το κόμμα
    5. Προκύρηξη εθνικών εκλογών

    Κλείνοντας να έλεγε καλή τύχη ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ αυτούς κάνατε ΕΠΙΛΟΓΗ έχετε την ΕΥΘΥΝΗ

    Στην συνέχεια να πήγαινε διακοπές και να απολάμβανε το αποτέλεσμα

    Καθώς η συνέχεια θα ήταν απολαυστική

    Γιατί τα λεγόμενα “ακροδεξιά/πατριωτικά/εθνικιστικά” κόμματα αντί να κατέβουν ως ΕΝΑ θα κατέβαιναν ΠΟΛΛΑ μαζί στις εκλογές – δεν θα συνεργαζόντουσαν με κανένα – γιατί όλοι θέλουν την καρέκλα του αρχηγού/προέδρου πως να το κάνουμε

    Το κόμμα της ΝΔ δεν θα συνεργαζόταν με κανέναν αν φυσικά μέχρι τις εκλογές υπήρχε και δεν είχε διαλυθεί

    Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαζόταν με κανέναν

    Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαζόταν με κανέναν

    Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα συνέχεια εκλογές/διενέργεια εντολών σχηματισμού κυβέρνησης ανεπιτυχώς βέβαια

    Σε αυτό το σημείο οι απλοί πολίτες (λαός) θα αγανακτούσε και τότε όλοι οι πάνω θα έβλεπαν μια ΑΠΟΧΗ να αγγίζει το 80-90% και με 10% που θα έμενε φυσικά ούτε κυβέρνηση θα είχαμε ούτε κόμματα ούτε βουλή

    Αναγκαστικά θα διοριζόταν υπηρεσιακή κυβέρνηση επ αορίστου

    Η Ε.Ε. θα έστελνε ορκωτούς λογιστές να κάνουν έλεγχο περιουσιακών στοιχείων σε όλους τους πολιτικούς-βουλευτές (πρώην/νυν) και αργότερα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες τα δε αποτελέσματα θα έβγαιναν στην δημοσιότητα και όλοι θα έβλεπαν ποιοι είναι τίμιοι και ποιοι είναι κλέφτες/απατεώνες/λαμόγια

    Γιατί τα πράγματα στην ΕΥΡΩΠΗ δείχνουν να αλλάζουν

    Στην ΓΑΛΛΙΑ έχουμε εξελίξεις όπως και στο ΒΕΛΓΙΟ όπως και στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ

    Σε αντίθεση με την ΕΛΛΑΔΑ που κοιμάται

  12. «ανακουφισμένος»! Εμ! Λογικο! Το πολυ αγχος, του προκαλεσε τυμπανισμο! Δεν “εβγαινε”, που λενε! Επρεπε να ξαλαφρωσει, το κτηνος! Και επιτελους τα καταφερε! Τον βοηθησε ο Λαος, με το κλυσμα που του εκανε!

  13. Ο Μητσοτάκης πάει να διαλύσει την ΝΔ.Δεν μπορεί η δεν θέλει να καταλάβει ότι το ποιο σημαντικό πρόβλημα που έκανε και τους οπαδούς της ΝΔ να μην τον ψηφίσουν η να απέχουν είναι το αποφασίσουμε και διαταζουμε.Θα κάνετε αυτό αλλιώς έχετε τόσο πρόστιμο θα κάνετε το άλλο τόσο πρόστιμο.Συνεχεια πρόστιμα και απειλές.Αει στο διάολο ρε μας έχεις αλλάξει τα φώτα στις απειλές.Αν δεν τον συγκρατήσουν θα το κλείσει το μαγαζί.

Comments are closed.