ΑΡΙΣΤΕΙΑ! Πανελλήνιες: Έπιασαν… κορυφή – 19.450 μόρια ο Γιώργος Γρεβετζάκης, 19.330 η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη

Κοινοποίηση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βαλίτσες για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ετοιμάζουν οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων.

Χθες ανακοινώθηκαν οι βαθμοί με αποτέλεσμα η αγωνία τόσων ημερών να αντικατασταθεί με χαρά και συγκίνηση. Ειδικά όταν οι βαθμοί που πέτυχαν αγγίζουν το 20, η ικανοποίηση για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν είναι έκδηλη.

Μεταξύ αυτών είναι ο Ηρακλειώτης Γιώργος Γρεβετζάκης ο οποίος φαίνεται πως έπιασε την… κορυφή καθώς συγκέντρωσε 19.450 μόρια.

Ο ίδιος έγραψε 20 στη φυσική, 19,9 στη βιολογία, 19,8 στη χημεία και 18 στην έκθεση.

Το μυστικό του, όπως αναφέρει στο cretapost, ήταν πως είχε ένα πρόγραμμα στο διάβασμά του.

«Ήξερα πότε να διαβάζω και τι να διαβάζω, χωρίς πολλές υπερβολές. Ουσιαστικά είχα δημιουργικές ώρες διαβάσματος», αναφέρει ο Γιώργος Γρεβετζάκης ενώ τονίζει πως στοχεύει στην Σχολή της Οδοντιατρικής.

«Σκέφτομαι να δηλώσω ως πρώτη σχολή την Οδοντιατρική στη Θεσσσαλονίκη ή την Αθήνα ωστόσο δεν έχω απορρίψει την ιατρική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

grebetzakhs1

Δίδυμη… επιτυχία – 19.300 μόρια συγκέντρωσε η Αλεξάνδρα Ξηρουχάκη

Διπλη είναι η χαρά στο σπίτι της Αλεξάνδρας και του Νικήτα Ξηρουχάκη καθώς και τα δύο παιδιά, τα οποία είναι δίδυμα, έγραψαν πολύ καλά στις πανελλήνιες και περνούν σε πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, η Αλεξάνδρα άγγιξε το 20 καθώς έγραψε: 20 στα λατινικά, 19,5 στα αρχαία, 19,3 στην ιστορία και 18,4 στην έκθεση συγκεντρώνοντας 19.330 μόρια.

Η ίδια, μιλώντας στο cretapost, τόνισε πως το μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση. «Πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Επίσης χρειάζεται να έχεις συγκέντρωση στον στόχο σου», επεσήμανε σχετικά ενώ τόνισε πως θέλει να φοιτήσει στη Σχολή της Στρατιωτικής Ψυχολογίας.

«Ήθελα αστυνομία αλλά μ’ ενδιέφερε και η ψυχολογία. Είδα λοιπόν ότι αυτά τα δύο συνδυάζονται με την συγκεκριμένη σχολή και γι’ αυτό την επέλεξα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα.

aleksandra-kshroyxakh

Την ίδια ώρα, ο δίδυμος αδερφός της, Νικήτας έγραψε πολύ καλά στην πανελλαδικές και συγκέντρωσε 17.400 μόρια.

Πιο συγκεκριμένα οι βαθμοί του είναι: 18,3 στη χημεία, 18,2 στα μαθηματικά, 17,3 στη φυσική και 15 στην έκθεση.

Πρώτη επιλογή του Νικήτα ήταν η Αξιωματικών Πυροσβεστών ενώ τον κεντρίζει πολύ και η Σχολή Ικάρων Μετεωρολόγων.

«Αρχικά δεν ήμουν τόσο ικανοποιημένος με κάποιους βαθμούς αλλά διαπίστωσα πως περνάω στις σχολές που θέλω. Τελευταία με έχει κεντρίσει πολύ η σχολή Ικάρων Μετεωρολόγων αλλά και η αστυφυλάκων, εκτός από την σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστών», τόνισε στο cretapost ο Νικήτας.

Και τα δύο αδέρφια το πρώτο πράγμα που έκαναν μόλις έμαθαν τους βαθμούς τους ήταν να αγκαλιαστούν μεταξύ τους.

nikhtas-kshroyxakhs

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Comments are closed.