ΑΥΤΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ – Σύρος σκότωσε την κόρη του επειδή είχε Ολλανδό σύντροφο και ήθελε να βγάλει τη μαντίλα

Κοινοποίηση:
ollandia-egklima

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία η δολοφονία μιας 18χρονης κοπέλας από τη Συρία με δράστη τον πατέρα της.

Ο 52χρονος Καλέντ αλ Νατζάρ φέρεται, μάλιστα, να έστειλε επιστολή στην εφημερίδα De Telegraaf στην οποία ομολογεί το έγκλημά του χωρίς, όμως, να λέει κάτι για το κίνητρό του υποστηρίζοντας ότι θα πει τα πάντα ενώπιον του εισαγγελέα. Το μόνο που αρκέστηκε να γράφει ο 52χρονος για την κόρη του είναι ότι «ήμουν πολύ θυμωμένος μαζί της».

Ωστόσο γείτονες και φίλοι της 18χρονης κάνουν λόγο για έγκλημα τιμής επειδή η Ριάν είχε Ολλανδό σύντροφο και ήθελε να σταματήσει να φοράει μαντίλα. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες η 18χρονη στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της επειδή αυτός διαφωνούσε με τον δυτικό τρόπο ζωής που είχε υιοθετήσει.

Η σορός της Ριάν βρέθηκε στις 28 Μαίου σε ποτάμι στην πόλη Λέλισταντ, μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της οικογένειάς της στην πόλη Γιούρε στις 22 Μαΐου.

Οι ολλανδικές αρχές εντόπισαν το πτώμα της 18χρονης αφού ενημερώθηκαν από την De Telegraaf για το e-mail που φέρεται να έχει στείλει ο πατέρας της, ο οποίος, πάντως, έφυγε αρχικά στη Γερμανία και τελικά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης χθες, Πέμπτη, συνελήφθησαν δύο από τα αδέρφια της Ρίαν, ένας 22χρονος και ένας 24χρονος για συνέργεια στην δολοφονία της 18χρονης από τον πατέρα της. Ο 52χρονος, πάντως, στην επιστολή του φέρεται να υποστηρίζει ότι «εγώ είμαι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη. Μην κατηγορείτε άλλους, είναι αθώοι. Κανείς άλλος από την οικογένεια δεν έχει σχέση».

Γείτονες της οικογένειας θυμούνται ότι είχαν προσφέρει καταφύγιο στην 18χρονη όταν είχε εμφανιστεί ξυπόλυτη ζητώντας βοήθεια. «Καθόμουν στον καναπέ μου, μου χτύπησε την πόρτα και όταν την άνοιξα μου είπε “βοήθεια, πρέπει να με βοηθήσετε, ο πατέρας μου θέλει να με σκοτώσει”» είπε ένας από τους γείτονες.

Η οικογένεια αλ Νατζάρ έφυγε από τη Συρία και την πόλη Ιντλίμπ το 2012 όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος και δύο χρόνια αργότερα έφτασε στην Ευρώπη πριν να εγκατασταθεί στην πόλη Γιούρε το 2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: