ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΑΤΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ; ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ – ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-29 200903

Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του Koc University ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Πανεπιστημίου υπογράμμισε πως «το πτυχίο που κρατάτε στα χέρια σας, σας δίνει τα εφόδια να κατανοήσετε τις νέες ευκαιρίες που φέρνει αυτή η επανάσταση στην ιατρική, το εμπόριο, την πληροφορική, την επικοινωνία και την ενέργεια. Αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσετε και να δείτε ότι αυξάνονται οι δυνατότητες κατάχρησης αυτών των τεχνολογιών σε σχέση με τις ελευθερίες των πολιτών και την εμβάθυνση των ανισοτήτων. Η παγκόσμια φτώχεια, η μετανάστευση, ο πόλεμος, η καταστροφή των φυσικών οικοσυστημάτων του πλανήτη δεν είναι «φυσικές καταστροφές»: είναι συνέπειες ανθρώπινων επιλογών. Επιλογές σαν αυτές που θα βρείτε και εσείς μπροστά σας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να βρείτε τον τρόπο να εξελίσσεστε σε έναν κόσμο που αλλάζει, διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και τις αξίες σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία» είπε κάποτε ο Αβραάμ Λίνκολν. Και πιστεύω ότι όλοι εδώ εσείς που σήμερα αποφοιτάτε, μια μέρα θα κατέχετε εξουσία, με κάποια ιδιότητα. Ως σπουδαίοι επιστήμονες, ως επιχειρηματίες, ως πολιτικοί ή ως ηγέτες στους τομείς που θα δραστηριοποιηθείτε» και πρόσθεσε: «Φυσικά, το να έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τα πράγματα είναι μεγάλη πρόκληση.

Η συνειδητοποίηση των στόχων σας στη ζωή είναι σπουδαία υπόθεση, αλλά η μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις, είναι το πώς θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που έχετε:

Θα έχετε την υπομονή να ακούσετε;».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του υπογράμμισε πως «Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, για την επανένωση του νησιού προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και σε αυτή την περίοδο σχετικής ηρεμίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να παραπέμψουμε την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, αξίζουν ένα μέλλον ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου. Και με βάση αυτά τα κρίσιμα βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε την προοπτική για την αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας στο σύνολό τους. Όπως έχει πει ο μεγάλος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει». Αυτή πρέπει να είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Μια θάλασσα αμοιβαίου σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης στη βάση του διεθνούς δικαίου»

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως «η εμπιστοσύνη απαιτεί χρόνο για να οικοδομηθεί, αλλά μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή. Δεν γίνεται να κερδηθεί με μερικές θεαματικές χειρονομίες. Δεν έχει να κάνει με ηρωισμό. Σημασία έχει να είσαι επίμονος, να έχεις ανοιχτό μυαλό, αλλά προσηλωμένη ματιά στον στόχο».

«Στόχος μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι να παράγουμε προοδευτικές πολιτικές για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Υπογραμμίζοντας ότι η ώρα για προοδευτική αλλαγή είναι τώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να κωλυσιεργούμε, να μεταβιβάζουμε τις ευθύνες και τα προβλήματα στις επόμενες γενιές, σε κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα για το κοινό μας μέλλον».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του πως «πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ανακοίνωσα δημόσια την απόφασή μου να παραιτηθώ από την πρώτη γραμμή της πολιτικής μετά από 15 συναπτά έτη ως αρχηγός του κόμματός μου.Είναι μια απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω.

Λίγες μέρες αργότερα ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω.

Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό:

Boyun eğme. – Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, είπε. Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα. Έτσι σήμερα, έναν χρόνο μετά, καθώς σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας, θα ήθελα να θυμάστε αυτά τα λόγια.

Για όλες τις μεγάλες στιγμές και όλες τις σπουδαίες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας. Για όλα όσα θα χρειαστεί να αγωνιστείτε –στη ζωή σας, για τη χώρα σας, τις οικογένειές σας ή το μέλλον σας. Πρέπει να βρείτε τον τρόπο να εξελίσσεστε, διατηρώντας τις αρχές σας. Και να θυμάστε πάντα: boyun eğme».

αλεξης τσιπρας τουρκια

τσιπρας τουρκια

tsipras3 8263b

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

39 Σχόλια

  1. Έρμα πανεπιστήμια που έχουν και στην Τουρκία.Δινουν σε αγράμματους βραβεία Σοβαρότητα μηδέν.Για να έχει αξία κάτι θα πρέπει να δίνεται σε σοβαρούς ανθρώπους

  2. Αυτός ο άχρηστος αγράμματος αυτό το φοβισμένο ανθρωπάκι το εμφανίζουν ως μεγάλο πολιτικό για να συνεχίσει την ηλίθια δράση του τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον ίδιο.

  3. που είσαι δεν το έγραψες σωστά, εδώ: α) ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την εγχώρια αλήτ/ελίτ και μας το λέγει καθαρά ότι είναι μίσθαρνα όργανα που εκτελούν εντολές, β) διαφημίζει καθαρά το τουρκο-εβραίϊκο ιδιωτικό … γι’ αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα τους για τα ιδιωτικά .. Η δουλίτσα τους θα κλείσει όταν θα εγκατασταθεί παράρτημα στην Αθηναϊκή οθωμανική βοθρότρυπα … άλλωστε αυτό προετοίμαζαν εδώ και καιρό

  4. Θυμηθηκα σε μια επισκεψη του οταν ηταν πρωθυπουργος με τον τουρκο ομολογο του να του ζηταει να πεταξουν τριανταφυλλα στον κοσμο δηθεν για σχεση φιλιας και το τουβλο τον υπακουσε μιλαμε για γιγαντα της ηλιθιοτητας…βεβαια μετα ειδαμε και ποσο φιλοι θελουν να ειναι οι μογγολοι μαζι μας και μεχρι και σημερα μας πανε μαμιοντας

  5. οι τουρκοι τον λατρευουν ειναι δικος τους ανθρωπος πουλησε μια κληρονομια ενα ονομα και μια ταυτοτητα στους σκοπιανους και ανοιξε τον δρομο για την θρακη και την θεσπρωτια.

  6. «Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία»

    οταν πηρες την εξουσια ξεπουλησες την πατριδα στους σκοπιανους και οχι μονο, και υποθηκευσες τις ζωες ολων μας στο ΔΝΤ
    Καταφερες δε , να εργαζομαστε μεχρι τα 67

    οποτε σιχαμερο ερπετο πισω στην φωλια σου

  7. Μετα το παλιο στραπατσο με τα αγγλικουλια του, ειπε το παιντι να κανει και μερικα μαθηματακια!

  8. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ “ΤΟΥΒΛΟ” ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ΚΛΠ. ΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟ ΝΑ ΤΑ ΣΧΙΣΟΥΜΕ ΓΑΜΟΤΟ. ΡΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ. ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΗ “ΔΟΞΑ” ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

  9. Αυτα τα … χαλια, αυτα στα μουτρα μας.Η χειροτερη φαρα του πλανητη ημαστε.Ντροπη μας και χιλιες φορες ντροπη μας!

  10. Αφού είναι τουρκοεβραίος ντονμές. Το 2015 όταν τον …διόρισαν πθ οι τουρκοφυλλάδες πανηγύριζαν στα πρωτοσέλιδα ότι “ένας δικός μας έγινε πθ της Ελλάδας”… Με παππού από Αδριανούπολη και γιαγιά από το Κιρκαρελί παριστάνει τον Ελληνα…

  11. Μέγας Αλέξανδρος ο μέγιστος.
    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο στρατηλάτης.
    Ιωάννης Καποδίστριας ο Κυβερνήτης .
    Μετά μόνο τα ανδρείκελα.
    Πόσο ξεπεσες Ελληνικές λαέ.

    1. Για τους δυο τελευταίους μην παίρνεις και όρκο. Διάβασε περισσότερο και καλύτερα.

  12. Τελικα το βαρελι δεν εχει πατο.
    Αυτο το τσογλανι που επαιξε με την ψηφο του λαου διοτι ελεγε μεγαλα λογια εκανε το οχι ναι ψηφισε μνημονια ξεπουλησε την μακεδονια τωρα μας δειχνει οτι δεν ειχε ποτε του ουτε ιερο ουτε και οσιο τα ιδια βεβαια εκανε και ο ΓΑΠ αληθεια που κρυβεται αυτος ο πανιβλακας;
    Τελικα κανανε τη μπαζα τους και μόλις ειδαν τα ζορια την καναν μ ελαφρα πηδηματάκια

  13. Ενα σκουπιδι που κονομαει δημοσιο χρημα .Βλεπεις αυτο σιχαμα ξερεις το παιχνιδι της εξουσιας πολυ καλα

  14. Ένα προδότη του έθνους ποιος άραγε θα τον βράβευε;;;;;
    Ξέρουν τιι εστί Τσίπρας και ευελπιστούν να τον ξαναψηφίσουν οι ραγιάδες για να πάρουν όλο το Αιγαίο.
    Λογαριάζουν χωρίς τον Μεγάλο. Με την έναρξη του παγκοσμίου θα λογαριαστούμε από την καλή

  15. Τσίπρα μην ανησυχείς…..Υπάρχει και αχρηστοτερος από εσένα……έχασες την πρωτιά…Και στην προδοσία!!

  16. Δείτε χαμόγελα και χαρές αν τον πεις για κάτι ελληνικό κατεβάζει τα μούτρα.

  17. Τι αλλο θα δουμε σ’ αυτη την ζωη;;;;;; Οι Τουρκοι ανακυρηξαν διδακτορα Πανεπηστημιου τον πρωην καταληψια αρλουμπολογο!! Και μη χειροτερα!!

  18. Μια ζωή ίδιος.Μεταλλαγμένος γιαλαντζι αριστερός παλιάτσος λάτρης των πούρων και της χλιδατης ζωής.Που αλλού θα μιλούσε;Στην Τουρκία και στα γύφτοΣκόπια.

  19. Οσο υπαρχουν ζωα που ψηφιζουν τετοιους, αυτοι θα βρισκονται παντα στη κορυφη απολαμβανοντας πραγματα που ουτε καν σκεφτοντουσαν η εδικαιουντο.

  20. Ρε αφήστε το Τσίπρα, ο Τσίπρας κρίθηκε. Το θέμα σε αυτό τον τόπο είναι ότι οι Έλληνες δεν ξυπνάνε! Εδώ κάποιοι ψηφίζουν ακόμα Πασόκ! Καλά αυτοί νομίζουν ότι ψηφίζουν ακόμα τον Ανδρέα Παπανδρέου! Για τέτοια όρνια μιλάμε! Να δεις λοιπόν που σε 3 χρόνια θα ξαναβγάλουν πρώτο το Σύριζα νομίζοντας ότι θα τους σώσει! Και Σύριζα και Πασόκ θα κάνουν συγκυβέρνηση! Δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος! Καλά λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη και απέραντη!

  21. Αντε με τον παλιομαλακα “αντιστασιακο” μπουρδελιστη σοσιαλιστη πως λεγεται του τριτου μνημονιου !

  22. Το πιο σωστό και δίκαιο κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του η αφαίρεση της υπηκοότητας του και στα τσακίδια.

  23. Έτσι λοιπόν αυτός ο παλιοχαρακτήρας, ο ψεύτης, ο ανάξιος τεμπέλης, που έβαλε την περιουσία της Ελλάδας στον γύψο για τα επόμενα 100 χρόνια, άλλαξε το ΟΧΙ των ψηφοφόρων σε ΝΑΙ και μετά πούλησε την Μακεδονία, είπε στους Τούρκους “αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία”!

Leave a Response