ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΟΥΛΗΣ. ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΑΒ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΡΑΒΑΛΩΝ ΚΑΝΑΝΤΕΡ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ …ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΖΕΣ

Κοινοποίηση:
8 (1)2222222222222222

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα καθώς και ο τραγικός θάνατος των δύο πιλότων μετά την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο, δίνει την δυνατότητα για να αποκαλυφθεί ότι ο Κούλης και οι υποτακτικοί του είναι διπλά εγκληματίες!

Δεν είναι εγκληματίες μόνο γιατί -για τις μίζες- “στέλνουν” στο εξωτερικό για συντήρηση τα πυροσβεστικά καναντερ, αλλά επειδή αυτό συνδέεται και με όλο το σχέδιο για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΑΒ. Και μάλιστα την ώρα που σε όλες τις χώρες αντίστοιχες εταιρείες-ανταγωνίστριες της ΕΑΒ που ασχολούνται με την εργοστασιακή συντήρηση πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υπό κρατικό έλεγχο όπως φαίνεται καθαρά και από τον πίνακα με τα επίσημα διεθνή στοιχεία.

Η ιστορία της σταδιακής και συνεχούς υποβάθμισης και απαξίωσης της ΕΑΒ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανέβηκε στην εξουσία το 2019, είναι λίγο πολύ γνωστή. Σήμερα εμείς όμως θα σας αποκαλύψουμε πώς η συντήρηση των Καναντερ ήταν ένα από τα τελευταία “εμπόδια” που είχε μπροστά της αυτή η κυβέρνηση των αρπακτικών και των επικίνδυνων για την πατρίδα και το έθνος μιζαδόρων προκειμένου να προχωρήσει στα σχέδια της.

3076055

Αφού λοιπόν σταδιακά “έδιωξαν” από την κρατική ΕΑΒ άλλα αεροσκάφη και ελικόπτερα, ποια πτητικά μέσα απέμειναν, ώστε να εμποδίζουν τα υποχθόνια σχέδια για την μετατροπή της σε ιδιωτικών συμφερόντων παραμάγαζο, με το προσωπείο του κατ’ευφημισμό 51% δημοσίου,οργανισμού;

Αυτές οι τρεις κατηγορίες:

Τα πυροσβεστικά Canadair CL-215/415,

τα αεροσκάφη τύπου Embraer 135 μεταφοράς vip προσώπων

καθώς και τα ιπτάμενα ραντάρ Embraer 145 AEW&C.

Για τα πυροσβεστικά ακολουθήθηκε όπως αποκαλύψαμε και χθες η πάγια τακτική της παράνομης απευθείας ανάθεσης κι έτσι δύο αεροσκάφη CL-415 και ένα CL-215, “έφυγαν” προς την αμφιλεγόμενη ιδιωτική εταιρία SABENA, στην Γαλλία χωρίς φυσικά διακρατικές συμφωνίες επιπέδου «δούναι και λαβείν». Μόνο απευθείας ανάθεση με μίζες…

Μάλιστα συνέβη και το εξής ανατριχιαστικό στο ίδια διάστημα. Μετά την απευθείας ανάθεση για τα συγκεκριμένα αυτά αεροσκαφη την περασμένη άνοιξη , με κυβερνητική εντολή αποφασίστηκε όποιο πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε απομείνει υπό καθεστώς συντήρησης εντός της ΕΑΒ, να έχει αποδοθεί μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να “αξιοποιηθεί” ο κατειλημμένος χώρος από την εταιρία-επενδυτή έστω κι αν ακόμη δεν έχει γίνει ο περίφημος … διεθνής διαγωνισμός. Εκτός κι αν όπως ακούγεται μετ επιτάσεως στα παρασκήνια έχουν κλείσει οι συμφωνίες -και οι νέες μίζες φυσικά- και όλα τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι και ήδη δρομολογημένα.

—————————–

Επίσης, ένα “άγνωστο” στοιχείο είναι ότι για την συντήρηση των πολύτιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών η ΕΑΒ, πέρα από το ότι απέδιδε 6 με 10 αεροσκάφη ανά έτος, είχε και μια άλλα τεράστια συνεισφορά. Η κρατική εταιρία διατηρούσε κλιμάκιο τεχνικών στην 112 Πτέρυγα Μάχης και όπου αλλού απαιτούνταν, σε όλη την διάρκεια της πολύμηνης πυροσβεστικής περιόδου και κάθε χρόνο με 24ωρες βάρδιες. Με δεδομένο λοιπόν ότι τα αεροσκάφη αυτά ήταν “παλιά και βγάζουν βλάβες”, όπως ο ίδιος ο Κούλης έχει εγκληματικά ομολογήσει, καταλαβαίνουμε εύκολα τη σημασία της παρουσίας τέτοιου κλιμακίου τεχνικών ανά πάσα στιγμή. Και καταλαβαίνουμε επίσης πολύ καλά -όσο κι αν μας λένε αυτές τις ημέρες ότι για να “πετάξουν” τα καναντέρ έχει βγει προηγουμένως το ανάλογο πιστοποιητικό ότι είναι αξιόπλοα- τραγωδίες σαν την προχτεσινή στην Κάρυστο έχουν λιγότερες πιθανότητες να συμβούν όταν οι τεχνικοί είναι σε διαρκή ετοιμότητα και παρουσία επί του πεδίου. Μάλιστα είναι κοινό μυστικό ότι όταν κατά τις μεγάλες πυρκαγιές, η εναέρια πυρόσβεση γινόταν θέμα σχολιασμού από τα τηλεοπτικά μέσα και οι δημοσιογράφοι των καναλιών αναζητούσαν τους «αφανείς ήρωες», δινόταν …αρμοδίως η εντολή στο τεχνικό προσωπικό της ΕΑΒ “να απομακρυνθεί διακριτικά”. Και ο πραγματικός λόγος ήταν για να μην τους βλέπει η κοινή γνώμη και ο κόσμος και έτσι να μην υπάρχουν θετικά σχόλια την ώρα που έπρεπε να “δικαιολογηθεί” το ξεπούλημα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και να συγκαλυφθεί η απόφαση να ξεφορτωθούν με συνοπτικές διαδικασίες τα Canadair!

—————————— ——

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ξεπούλημα της ΕΑΒ μετά την ΕΛΒΟ και το κλείσιμο των ΕΑΣ στον Υμηττό, είχαν φανεί από τους πρώτους μήνες της γαλάζιας διακυβέρνησης. Ήταν και η περίοδος που έγινε και η επίσκεψη του τότε υπουργού εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, (αν και η ΕΑΒ ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου οικονομικών);  με πρόφαση να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων που αφορούσαν το υπουργείο εθνικής άμυνας. Μαζί του είχε πάει βέβαια και ο -μακαρίτης εδώ και λίγο καιρό- αντιπρόεδρος της Lockheed Martin . Ντένης Πλέσσας, αφού άλλωστε αμέσως μετά ξεκίνησαν προσλήψεις, ώστε να προετοιμάσουν την εταιρία για τα νύχια του “μεγάλου μνηστήρα” και επικεντρωμένες σε συγκεκριμένα προγράμματα, στα οποία έχει αποκλειστικά συμφέροντα η Αμερικανική εταιρεία!

Ήδη οι εταιρείες Airbus, Leonardo, BAE, Boeing, Dassault και Lockheed  -με την τελευταία να θεωρείται …φαβορί- έχουν λάβει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο “διεθνή διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης”  Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της προβλέπει το «σπάσιμο» της σε δύο οικονομικές οντότητες, την Asset Co (πάγια και τις υποδομές) και την Commercial Co με την είσοδο στην τελευταία στρατηγικού επενδυτή. Ο στρατηγικός επενδυτής θα αποκτήσει το 49% στην εμπορική εταιρεία -το 51% θα παραμείνει στα «χέρια» του Ελληνικού Δημοσίου-, αλλά, μέσω της συμφωνίας μετόχων, θα έχει τον έλεγχο της διοίκησης. Και βεβαίως αυτό είναι απλώς η Κερκόπορτα γιατί όπως έχει γίνει και με όλες τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις εκτός από το management στη συνέχεια περνάει στον ιδιώτη και το πλειοψηφικό ποσοστό!

—————————— ——-

Οι προφάσεις που χρησιμοποιήθηκαν εξάλλου έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ΕΑΒ μετά και την ανακεφαλαιοποίηση του 2018 κουβαλάει ένα “βαρίδι” 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αφορούν σε φορολογικά πρόστιμα λόγω μιας εικονικής εγγραφής τιμολογίου του 2004, εξαιτίας του οποίου υπάρχει παρακράτηση του 20% σε όλες τις εισπράξεις από εργασίες της ΕΑΒ προς το δημόσιο και αυτό από το 2014 που εφαρμόζεται της έχει στερήσει πάνω από 65 εκατ!

Για να φανεί δε το εθνικό έγκλημα -που τώρα με τις πυρκαγιές και την τραγωδία με τα καναντέρ γίνεται ακόμη πιο μεγάλο- ξεχνούν εσκεμμένα ότι το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΕΑΒ ήταν προς “εξέταση” και από την τρόϊκα το 2016. Μάλιστα ανατέθηκε σε γνωστή συμβουλευτική εταιρεία διεθνούς φήμης η εξέταση του αλλά η απόφαση που ελήφθη μετά και την μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας ήταν η ΕΑΒ “να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο”. Κι αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε οι τροϊκανοί, το κάνει ο πολλαπλά εγκληματίας Κούλης!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥΤ@Ν@ Γ@ΜΙΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΟΔΟΤΗ !!!

  2. παπαδοπουλο,κπλαστηρα θα ακουμε κ θα κλεμε,

  3. Ελα και παρε παλιατζει απο μια Ελλαδα που ψυχοραγει
    Τη χωρα την θαψανε μαζι με τον Μητσοτακη καιο οι ψηφοφοροι
    που τον ψηφισαν για καπια πας της πενταροδεκαρας που τους πεταει στα μουτρα.

  4. ΚΟΥΛΗ ,,,ΠΟΥΛΗΣΕ !!! ΠΟΥΛΗΣΕ !!!
    41 % ΑΠΟ ΤΟ 50% ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ.???..αρα πηρες 20 %
    με 20% ρε πουλας ? τι πουλας?την περιουσια σου?
    αυτη ειναι περιουσια της ελλαδας,οχι δικη σου.
    κριμα..κριμα την μορφωση σου….κριμα

  5. Υπ’οψη η περιεργη εταιρεια στην Γαλλια,δεν εγγυαται την επισκευη των 215,λογω παλαιοτητας.Τοσο η ΕΑΒ,ο Σκαραμαγκας[και ο χρυσοφορος ΟΠΑΠ οπως και η ΛΑΡΚΟ]ηταν αιχμη του δορατος για την οικονομια.Απλα,οσο κλαιγομαστε και ξεχναμε δολοφονιες[κοβιντ,Τεμπη,πυρκαγιες για οσους πιστευουν οτι και στα ζωα δεν αρμοζει να καουν],κλεψιες και εγκληματικες ενεργειες,τοτε αυτος ο ολετηρας με το ισχυρο παρακρατος θα συνεχιζει.Χρεος μας ειναι να πεισουμε τον διπλανο μας το ποσο καθαρμα ειναι.

  6. Προς το 41%.ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ Κ@ΛΟΤΡΥΠΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Μ@Λ@ΚΕΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

    1. KAI TH MANA TOY ΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ λεσχης μπιλντερμπεργκ

  7. Δεν υπάρχει ελπίδα….
    μένει να ιδιοτικοποιησει τις Μ.Σ.Β.
    να αναθέσει σε ιδιώτες Μηχανικούς τη συντήρηση των Α/φων
    και να λειτουργήσει τα ΚΕ.ΕΠΙΧ. με ιδιώτες παπαρολόγους.Η ΒΟΛΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ
    ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ….Η ΒΟΛΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ…….
    ΥΓ…..πότε θα μας μοιρασουν το επόμενο pass;
    ΥΓ 1…..Ο Α.ΓΕ.ΕΘ.Α. υπάρχει ή καταργήθηκε η θέση;

  8. τα ελλ είναι όργανα των σαξώνω. Τιποτε δεν θα κανουν τα ελλ.

  9. Ο Κούλης είναι πολύ σίγουρος ότι με την νοθεία των εκλογών δεν θα τον πηδήξει ο λαός αλλά στο τέλος με την σιγουριά θα μείνει.Το γαμήσι από τους Έλληνες θα το φάει 100% και η επανάσταση θα είναι τέτοια που δεν θα μπορούν τα ΜΑΤ να σταματήσουν τον κόσμο.Θα τους πατάνε με φορτηγά με εκσκαφείς με τρακτέρ με αυτοκίνητα και οι κυνηγοί θα τους βλέπουν ως λαγούς.Θα δεί πολλά ο Κούλης.

    1. Χαλάρωσε πολλές ταινίες με Ζόμπι βλέπεις. Δηλαδή οι Τσιφτετελληναραδες που η μόνη τους έννοια η βόλτα, μάσα, καφεδάκι, και τσιγάρο θα τα κάνουν όλα αυτά? Χαχαχαχαχαχα εδώ δεν έγινε επανάσταση ούτε με τα μνημόνια και θα γίνει τώρα!

      1. Ζόμπι είσαι και φαίνεσαι. Αυνάν το γένος Αβραάμ, ετοιμάσου για καμηλομαχίες….

    2. Προς το παρών κάνε μπανάκια, όπως ακριβώς οι άθλιοι συμπολίτες σου γιατί, πάνω από όλα πέρα βρέχει….😂🤣😂🤣

    3. Αυτά θα τα κάνουν οι μπολιασμένοι ραγιάδες που ετοιμάζονται να πάρουν ηλ.ταυτότητες με το 666 για να είναι οκ με το κράτος;

Comments are closed.